Verplicht lhbt-onderwijs voor iedereen

09-11-2018 | De Schotse regering heeft donderdag een wet aangenomen die scholen vanaf nu verplicht om onderwijs over de lhbt-gemeenschap op te nemen in het lesprogramma. Volgens de Schotse vicepremier John Swinney is zijn land het eerste ter wereld dat dit soort onderwijs landelijk verplicht stelt voor alle scholen, ongeacht religieuze grondslag van de onderwijsinstelling.

Volgens het Schotse kabinet zijn alle aanbevelingen van de commissie 'LGBTI Inclusive Education' overgenomen. Dit wil zeggen dat Schotse leerlingen binnenkort onderwezen worden in de lhbt-geschiedenis en welke speciale homorechten er bestaan. Ook wordt voorlichting gegeven over homofobie en transfobie en over homo-organisaties, en wat deze betekenen binnen de Schotse maatschappij. Met deze unieke aanvulling in het lespakket van scholen in Schotland wil de overheid het krachtige signaal afgeven dat lhbt-leerlingen welkom zijn en overal zichzelf mogen zijn. Met het lesprogramma willen de autoriteiten tevens voorkomen dat het groeiende probleem van pesten en discriminatie doorzet.

Vicepremier John Swinney laat in de Schotse media weten dat het wegnemen van vooroordelen bij jongeren de acceptatie aanzienlijk zal verbeteren. "Schotland is het eerste land ter wereld dat lhbt-onderwijs landelijk verplicht stelt. Hierdoor zal ons land het meest lhbt-vriendelijke land van de wereld worden," aldus de trotse politicus. Het nieuwe lespakket is binnenkort beschikbaar en nadat het onderwijzend personeel een bijscholings-cursus heeft gevolgd zal daadwerkelijk met het nieuwe lesprogramma worden begonnen.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Kees | 10-11-2018

Prima actie dit. Iets voor ons landje?


Cees | 10-11-2018

@Kees: tja, naamgenoot, ons landje wordt door verschillende landen voorbijgestreefd als het gaat om lubt-vriendelijkheid. Bij ons moet er eindeloos worden gesoebat voordat de politiek een keer in beweging komt. Ik durf te wedden dat Nederland straks onderaan de lijstjes bungelt als het gaat in lhbt-vriendelijkelijkheid. Goed dat Schotland deze maatregel neemt. Het verdient zeker navolging.


LHBT? | 10-11-2018

Dat is in Nederland voortaan LKBT. In algemeen aanvaard taalgebruik.


Joop | 10-11-2018

In Nederland worden christelijke en islamitische scholen gespaard van goede voorlichting. Het past immers niet in hun straatje en druist in tegen hun geloof. De regering in Nederland accepteert dit gewoon. Ze kijken liever een andere kant op en zwichten voor religie.De angst regeert.


rof | 10-11-2018

De Schotse LHBT Youth organisatie blokte mij onlangs op twitter omdat ik hen vroeg welke definitie zij gebruiken van homoseksualiteit. Ik vroeg hen ook wat zij doen voor jonge homo's en lesbiennes. Ik kreeg hun pagina gestuurd, waar alleen trans zaken op staan en liet hen dat weten. Nogmaals vroeg ik wat zij doen voor jonge homo's en lesbo's. En ik vroeg hen nogmaals hoe zij homoseksualiteit definieren. Ik werd daarop geblokt. Mensen, de huidige LHBTI organisaties (ook het COC) hanteren een foutieve definitie van homoseksualiteit en homo en lesbienne. Zij hebben gelijk geslacht/sekse vervangen door gender/identiteit. En als je het daar niet mee eens bent, blokken ze je of ben je transfoob. Ik ben bijna dagelijks op social media bezig mede lesbo's en homo's te verdedigen tegen de aanval van de transbeweging op hun homoseksualiteit. In het VK en de VS loopt dit de spuigaten uit. Homoseksualiteit is op zichzelf nu transfobisch.
Als ze in Schotland gaan onderwijzen dat homoseksualiteit gebaseerd is op gender/identiteit, dan is er een groot probleem. Veel LHBTI organisaties zijn overgenomen door de trans beweging. Dus wees kritisch, ook over dit bericht over Schotland. Homo en lesbo rechten zijn niet veilig in handen van de huidige LHBTI organisaties. Ik overdrijf echt niet. Ook het Britse Stonewall heeft lesbiennes aan de kant gezet, die onder vuur liggen, volledig buiten hun schuld, omdat zij zich alleen aangetrokken voelen tot vrouwen en niet tot transvrouwen. Dit gebeurt ook met homo's maar in mindere mate. Stonewall heeft homoseksuelen de rug toegekeerd. Stonewall wordt geleid door in meerderheid transmensen. En dan bedoel ik niet transseksuelen, wiens rechten onder druk staan veroorzaakt door transgenders, maar transgender, non binaire trans ideologen. Deze groep stelt dat biologische sekse een sociale constructie is en homoseksualiteit kan dan dus niet bestaan. Enfin, ga zelf op onderzoek uit. Mijn twitterr naam is @nevelcot.


@rof | 10-11-2018

Lang verhaal en moeilijk moeilijk. Maar toch kijken of ik je begrijp. Als ik bijvoorbeeld op benen val. Ben ik dan volgens die Stonewall bewegingen ook verplicht om op mensen te vallen die zonder benen geboren zijn, maar wel hele knappe kunstbenen hebben? En dat als ik daar de klik niet mee heb, ik beter kan opsodemieteren?

Zoiets?

Dat is al oud hoor. De damesliefde en de herenliefde zijn van oudsher al totaal verschillende werelden. Probeer als nicht maar eens te knuffelen met potten omdat zij het ook zo moeilijk hebben...

Het komt door al die boterletters bij elkaar te plakken. Doe alle Various Sexueel Gehandicapten maar in één clubje. Dat dat dan onderling niet klikt blijft natuurlijk bewijs voor hoe gehandicapt ze zelf zijn. Ze houden niet eens van elkaar onder die letterregenboog.

Geef mij maar raszuivere homo's. Met de juiste schedelmaat. De rest moet zijn eigen geluk maar zoeken. Dat moest ik ook.


Reageer

Naam:
Reactie:

Songfestival Quiz

Het Eurovisie Songfestival staat weer voor de deur. Hoe Duncan Laurence het gaat doen is nog onbekend, maar wat weet jij nog van het Songfestival van alle andere jaren? Doe nu de GaySite.nl Songfestival Quiz. Klik hier!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de serie Pose; homo-zijn in New York in de jaren 80 van de vorige eeuw. | klik hier

Gay op TV

15:40 | Will & Grace

16:50 | Neighbours

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:05 | Bones

20:10 | Thuis

20:30 | Grey's Anatomy

20:30 | Eastenders

21:00 | Holby City

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Connor Jessup (acteur)

| Daniel Howell (youtuber)

| Andy Brennan (voetballer)

| Tyler Blackburn (acteur)

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven