Veronica Inside en Johan Derksen in opspraak

29-11-2018 | Het voetbalpraatprogramma Veronica Inside, en met name Johan Derksen, is de afgelopen dagen in opspraak geraakt door uitspraken die onlangs werden gedaan over homofobie rond de Nederlandse voetbalvelden. Derksen (foto) nam twee homoseksuele jongens op de korrel nadat deze een brandbrief hadden gestuurd naar de KNVB en alle eredivisieclubs. Bowi Jong en Daan Verhoeven ergeren zij zich al geruime tijd aan het homofobe taalgebruik door medesupporters. Volgens de 20-jarige Bowi en de 25-jarige Daan moet er meer bewustwording komen voor de impact die dit soort spreekkoren kunnen hebben. Zij riepen vorige week samen met een grote groep lhbt-voetbalsupporters op tot actie om het homofobe karakter van de voetbalwereld te verminderen. Derksen bagatelliseerde de homofobe spreekkoren en de problemen die jonge homo's hebben binnen de voetbalwereld. "We moeten ophouden met doen alsof het zo verschrikkelijk moeilijk is om uit de kast te komen. Als je een beetje karakter hebt, kom je daar gewoon voor uit," aldus Derksen (video).

De opvattingen van Derksen vormen de basis van de hashtag #SorryJohan, waarmee lhbt'ers op Twitter hun persoonlijke verhalen delen. Maar inmiddels hebben ook veel bekende Nederlanders gereageerd via Twitter. Minister Ingrid van Engelshoven (Emancipatie) wil in debat met Johan Derksen. "Ik vind zijn uitspraken pijnlijk! We hebben in Nederland helaas nog steeds de situatie dat we in de wet vinden dat iedereen gelijk is, maar dat heel veel mensen homoseksualiteit liever niet zien. Dat bevestigt hij, en dat vind ik ontzettend jammer. Ik hoop dat er een moment komt dat hij met mij het gesprek daarover aangaat," aldus de minister, die Derksen aanspreekt op zijn voorbeeldfunctie als commentator in een talkshow. Ook de KNVB en de John Blankenstein Foundation hebben zich kritisch uitgelaten.

PvdA-leider Lodewijk Asscher steunt de lhbt-voetbalsupporters door te posten: "Jullie verdienen steun in plaats van spot." Claudia de Breij roept Derksen op om in gesprek te gaan. "Doe alsjeblieft niet langer alsof je hier te te dom voor bent. Dat ben je niet. Je bent slim en empathisch en we hebben elkaar nodig." D66-leider Rob Jetten, zelf ook homoseksueel, stelt vast dat veel lhbt's hun persoonlijke verhaal vandaag hebben gedeeld op Twitter. "Stoer, dapper en helaas nog altijd nodig. Hoewel NL vrij tolerant is voor de roze gemeenschap, is de emancipatie & acceptatie nooit af."

Johan Derksen heeft inmiddels laten weten dat hij vrijdag tijdens de uitzending van Veronica Inside ingaat op alle commotie.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Cees | 30-11-2018

Ouwe Zeiksnor.


TV Opnames | 30-11-2018

Ik zou hierbij die mannen van dat programma van harte willen uitnodigen voor een live TV interview. Op de onbewaakte spoorovergang tussen Meppel en Greppel.


Peter | 30-11-2018

Dit drietal, plus hun omroep Veronica doen alles voor het geld. En wekelijks vinden 800.000 kijkers prima waar ze naar kijken. Maar we blijven natuurlijk wel roepen dat we zo tolerant zijn en niets tegen homo's hebben. Zou het helpen als alle homo's in Nederland de bedrijven die dit programma sponsoren gaan boycotten?


Peter | 30-11-2018

De sponsoren zijn Bavaria bier en TOTO


harrie | 30-11-2018

Hoe zou het zijn als men het woord negers zou gebruiken in plaats van homo,s in de op de voetbalvelden ?Wat zou deze oude man met lang haar dan zeggen?


Paul | 30-11-2018

Voor mij is die uitspraak van Derksen hetzelfde als die van Wilders over zijn Marokanen.
Voor het gerecht met die vent


korhil | 30-11-2018

het is gewoon een debiele programma voetbal inside. je kan met die Johan toch niet serieus communiceren. de hetero`s denken nog steeds dat het hun wereld is. waarom moeten wij uit de kast komen . doet een hetero toch ook niet.


@norwegiangaypow | 30-11-2018

Wilders? Die gladjanus? Wat heeft die ooit voor homo's gedaan? Wat is dat niet een politieke lijkenpikker. Waar heb je het over? Wilders al eens zijn bek horen open doen over homo kwesties? Wilders al eens los horen gaan over kerk schandalen waar menig homo de tenen bij niet gewoon krom trekken, maar dubbel krom? Die Wilders? Die debiel met die wilde lokken? Die Adonis zonder glijmiddel. Die? Die zalfpot zonder deksel? Die koorknaap met dorpsgeweten? Die? Die lulhannes die voor de eindbonus gaat? Die grote inspirator voor half blote intellectualistische jongentjes uit Heemstede? Die? Dat androgyn politiek verschijnsel waar de koffiejuffrouw nog niet geil van wordt. Die? Die natte scheet die krampachtig vol kan houden dat hij het niet was? Die? Die kleffe vlaai waar zelfs een heel kabinet over uitgleed? Die?

Die Limburgse kutscheet?

Hebben jullie wel al televisie daar in Noorwegen of zo?


GBJ.Hilterman | 01-12-2018

Wie denkt dat alleen moslims een gevaar voor de samenleving zijn, heeft onder een steen geleefd. Nederland was in het verleden wereldwijd leider in de slavenhandel, plunderingen, genociden en uitbuitingen. Vind je het gek dat bepaalde landen ons nog steeds haten? We zijn een jaloersmakend rijk westers land met alle mogelijke vrijheden en verworvenheden. In veel delen van de wereld heerst nog bittere armoede of is er een oorlog aan de gang. Niet zo gek dus dat massa's mensen op de vlucht slaan op zoek naar een beter leven. Zolang van de zeven miljard mensen maar een klein deel al het geld, macht en rijkdom heeft (de zo genoemde 1%), zal er altijd ergens honger, oorlog, mensenhandel en uitbuitingen zijn. En geloven in een of ander Godje met de hoop dat het ooit wel goed komt, is een utopie waar mens zich wanhopig aan vast klampen. Juist ja, een utopie. Een ideale wereld. Maar die zal er waarschijnlijk nooit komen. Daarvoor zijn mensen veels te verschillend van elkaar. We zijn namelijk hard op weg om ons eigen graf te graven. Op een fragiele planeet aarde in een eindeloos zwarte leegte.


@norwegian... | 01-12-2018

Jij bent zeker zo'n extreemrechtse blank uber alles Anders Breivik fan, niet? Rot op naar je eigen ijsschots, loser!!!!!


Cees | 01-12-2018

@redactie Gaysite, waarom nou mijn reactie verwijderd. Was grappig bedoeld en lang niet zo plat als sommige reacties die niet zijn verwijderd. (Die kleffe vlaai waar zelfs een heel kabinet over uitgleed? Die?Die Limburgse kutscheet?) Maar deze reactie zal ook wel verwijderd worden....


@norwegian... | 02-12-2018

Nee, rechts is lekker bezig! Brilsmurfaanhanger! (Lees: Rutte)
Ga naar je eigen toendra terug, holtrol!!!


Bevoo | 02-12-2018

Begint ‘n ouwe lul te worden,die JD. Ben niet van hem onder de indruk en VI heeft z’n beste tijd gehad.Alles is betrekkelijk. In JD’s jeugd werden jongens met lange haren mietjes en wijven genoemd. Meeste mensen veranderen pas wanneer blijkt dat eigen kind homo is. Of niet en ze schoppen ‘t de keien op. Amen!


@norwegian... | 02-12-2018

We kunnen het ook omdraaien: altijd is er gezeik binnen de rechtse politiek. Is het geen bonnetjes affaire, dan is het wel duistere declaratie's van snoepreisjes naar een tropisch buitenland onder het mom van 'werkbezoek' of dure dineetjes, verzwijgen van wachtgeld, btw-verhoging op de eerste levensbehoeften (voedsel, dagelijkse boodschappen), belastingontduiking, witwaspraktijken, buitenechtelijke affaires, fraude, verhoging AOW-leeftijd, en zo kan ik nog wel even doorgaan! Ook het feit dat NL kampioen flexwerk in Europa is, en er bijna geen vaste banen meer zijn - want iedereen is zzp'er, heeft een nul uren contract, of wordt zwaar onderbetaald en uitgebuit, want het moet zo goedkoop en zo snel mogelijk (zie het drama van de ouderenzorg) - is toch echt het gevolg van de rechtse bezuinigingspolitiek!!! Rechts kan dus liegen tot op het bot, met van Agt, Lubbers, Balkenende en nu Rutte. En hou je hart maar vast voor de mogelijke MP-opvolger Klaas Dijkhof, die is helemaal een racistische nazi!


Willem | 02-12-2018

Het grote gevaar = generaliseren.


@norwegian... | 03-12-2018

Wie heeft er voor gezorgd dat het eerste wettelijk erkende homohuwelijk werd gesloten? En dan bedoel ik een specifiek persoon en geen partij?
Nou? Die was toch toch echt niet rechts!!!
Verder zie ik dat je als rechtse nicht behoorlijk voor Wilders bent. Wie was het ook alweer die het kabinet een aantal jaren geleden rustig liet klappen door voor zijn verantwoordelijkheden weg te lopen? Het bekende: als puntje bij paaltje komt... Even nadenken norwegian... Juist! Rechtse Wilders!!!
Als je denkt dat je met Wilders (of Baudet, dat is ook al zo'n lekker ventje) als rechtse nicht beter af bent dan links, kom je toch echt van een koude kermis thuis! Wilders lijkt op Trump, een ongeleid projectiel met een grote mond waar je niet weet in welke richting de kogel gaat. Het kan alle kanten op, behalve de goede.
Jij zegt de domste dingen over linkse homo's die ook niet allemaal over een kam te scheren zijn!
Als je denkt dat rechts geen moslimgeweld gedoogd, heb je de afgelopen tijd oogkleppen opgehad. Kijk maar naar rechtse CDU Merkel met haar 'wir schaffen dass' vluchtelingenpolitiek. Nou, dat heeft het land geweten, met alle gevolgen van dien! De Duitse deelstaat Thüringen is een bolwerk van neo-nazisme geworden, waar je in Chemnitz als buitenlander niet eens veilig over straat kan lopen zonder aangevallen te worden! Toch echt het gevolg van rechtse politiek, niet van links!!!
Heb jij iets tegen buitenlanders in het algemeen ofzo??! Er zit in ieder geval ergens een steekje los in je rechter hersenkwab!


Reageer

Naam:
Reactie:

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

Gay op TV

15:40 | Will & Grace

16:50 | Neighbours

19:00 | Anger Management

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

20:30 | Modern Family

20:30 | Chateau Meiland

21:00 | Eastenders

00:00 | MVS

Op vakantie met Grindr

Niet alle landen in de wereld zijn zo open en vrij als Nederland. Lees hier 3 handige tips voor veilig Grindr-gebruik in binnen- en buitenland.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Dotan (zanger)

| Diplo (DJ)

| Julianne Hough (actrice)

| Juan Pablo Di Pace (acteur)

| Lil Nas X (rapper)

| Willow Smith (dochter van)

Volg GaySite.nl ook via

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven