Voetbalteam draagt LGBT-Pride Shirts

03-06-2018 | De Amerikaanse voetbalbond gaat met een ludieke actie aandacht vragen voor de LHBT-gemeenschap en gaat tevens geld inzamelen om homo-organisaties in de Verenigde Staten financieel te ondersteunen. Zowel het nationale heren- als het damesteam zullen de komende weken spelen met een zogenoemd 'Pride Shirt' (foto). De rugnummers op dit shirt zijn afgedrukt in de regenboogkleuren en er zijn enkele andere details op te zien die verwijzen naar de Pridemaand, zoals juni in de Amerikaanse homogemeenschap ook wel wordt genoemd.

De mannen spelen op 3 juni tegen Venezuela, 8 juni tegen Zweden en 11 juni tegen Noorwegen in de speciale shirts. Vervolgens worden deze shirts verkocht om de opbrengst te kunnen schenken aan enkele homo-organisaties in de VS. Ook het damesvoetbalteam zal de shirts dragen, maar de verdedigster van het nationale elftal heeft al aangekondigd het shirt te weigeren. In de Amerikaanse media laat Jaelene Hinkle weten het shirt vanwege haar geloofsovertuiging niet te kunnen dragen en na rijp beraad heeft ze aangekondigd te bedanken voor het nationale elftal. "Ik heb gebeden om de juiste beslissing te nemen. Met de afzegging geef ik mijn meisjesdroom op om voor mijn land te mogen spelen. Maar ik heb de juiste beslissing genomen, ik kan dit shirt niet dragen. Nu is mijn geest in het reine, al was deze keuze niet makkelijk," aldus Hinkle in de Amerikaanse media.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Tjah | 03-06-2018

Ik geloof dat ik met mijn homo zijn ook een paar meisjesdromen heb moeten teleurstellen. Maar ben daardoor gelukkig nog wel baas in eigen buik. Trek maar es aan mijn vinger.


Joop | 04-06-2018

Kijk, werd ik in een andere reactie nog beticht van het beledigen van het hele christendom, nu komt de ware aard weer eens uit de mouw. Bidden tot je een ons weegt maar diepgewortelde haat hebben jegens homoseksuelen. Een ander niks gunnen, nee, vooral niet meedoen om homoacceptatie tot een hoger niveau te tillen. Nee, niet alle christenen zullen zo zijn en denken, maar het is wel het geloof dat dit soort mensen aanspoort altijd te blijven discrimineren. Goede beslissing van de amerikaanse voetbalbond. Wanneer de KNVB?


PutanaPutin | 04-06-2018

Of Rusland nou ook zal volgen... zal het?


@Joop | 04-06-2018

Maar Joop, mensen bepalen zelf wat ze geloven en wat ze er wel of niet mee doen. Deze dame heeft haar persoonlijke geloofsovertuiging. Zij doet met haar actie ten diepste niemand kwaad.


@@Joop | 04-06-2018

Ik geloof dat alle scharrelkutten met een bijbel in de hand geen hel meer nodig hebben omdat hun eigen putje bij leven al genoeg stinkt. Waar ik in het diepste der diepe niks kwaads mee bedoel. En omdat ik dat oprecht geloof mag niemand er wat vies van vinden. Want grondwet. Vrijheid van geloof. Ik zou bijvoorbeeld ook echt geen shirt van zo een heks kunnen dragen. Niet enkel vanwege mening, maar ik geloof echt dat alle vrouwen de moeder der zonde zijn. Dus vrijheid van geloof.

Buut vrij!


@@@Joop | 05-06-2018

Exact wat ik bedoel dus! Ook jij hebt en neemt de vrijheid te roepen wat je wil! Dus mag en kan ieder ander dat ook! Succes daarmee u allen!!


Olé | 05-06-2018

Ach, arme Jaelene is haar meisjesdroom kwijt. Andere meisjes zijn hun familie en vrienden kwijt en komen in Amerika nog altijd heel vaak letterlijk op straat te staan en/of plegen zelfmoord omdat kille mensen zoals Jaelene ze verstoten vanwege hun geaardheid. Voor haar en andere haatchristenen gaat de uiterst vrouwonvriendelijke bijbel boven menselijkheid.


Reageer

Naam:
Reactie:

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

Gay op TV

15:40 | Will & Grace

16:50 | Neighbours

19:00 | Anger Management

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

20:30 | Modern Family

20:30 | Chateau Meiland

21:00 | Eastenders

00:00 | MVS

Op vakantie met Grindr

Niet alle landen in de wereld zijn zo open en vrij als Nederland. Lees hier 3 handige tips voor veilig Grindr-gebruik in binnen- en buitenland.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Dotan (zanger)

| Diplo (DJ)

| Julianne Hough (actrice)

| Juan Pablo Di Pace (acteur)

| Lil Nas X (rapper)

| Willow Smith (dochter van)

Volg GaySite.nl ook via

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven