Gayformatorisch Dagblad

14-06-2018 | Als reactie op de rel rondom de flyers bij het Reformatorisch Dagblad eerder dit jaar komt de organisatie van Roze Maandag met een Gayformatorisch Dagblad. Een speciale kranteneditie waarin verschillen worden gevierd en geloof en geaardheid hand in hand gaan.

Het Gayformatorisch Dagblad is digitaal en verschijnt in aanloop naar de Tilburgse kermis. Mogelijk wordt op Roze Maandag een papieren versie in beperkte oplage verspreid. De combinatie geloof en geaardheid staan centraal in de artikelen. Op 27 juni vindt de officiële lancering van de krant plaats. Van 20 tot 22 uur is er in de Clarissenkapel een bijeenkomst, georganiseerd door stichting Roze Maandag en proeftuinbibliotheek de Kennismakerij. Als spreker is onder andere religiewetenschapper Marco Derks uitgenodigd. Er zijn optredens van Remko Harms en JOY. De kapel aan de Lange Nieuwestraat 191 kleurt voor de gelegenheid roze. Toegang is gratis.

Rona van der Heijden, voorzitter van stichting Roze Maandag, laat weten dat de initiatiefnemers van de krant "een dialoog op gang willen brengen". Ze heeft de hoofdredactie van het Reformatorisch Dagblad uitgenodigd om een bijdrage te leveren. "Uiteraard voeren wij wel de eindredactie en geldt dat artikelen nooit beledigend of aanstootgevend mogen zijn," aldus Van der Heijden. Hoofdredacteur Steef de Bruijn van het Reformatorisch Dagblad zegt in een reactie dat hij verbaasd was over de naam 'gayformatorisch'. "De lezers zullen straks uiteraard het verband leggen met de aanduiding 'reformatorisch' en ik hoop dat ze zich gaan afvragen waar die naar verwijst. Ik ga zeker gebruik maken van de gelegenheid onze opvatting over homoseksualiteit en homorelaties aan de lezers van deze speciale krant voor te houden."

Deel dit artikel:  

Reacties:

Rainbow | 14-06-2018

De enige vlag waaronder nog nooit een oorlog is gevoerd. Linkje graag zodra het gayformatorisch dagblad online staat.


Boris | 15-06-2018

Gaysite slaat de plank voortdurend mis.
Weer 3 reacties verwijderd zonder enige reden.
Vrijheid van meningsuiting staat nota bene in de Grondwet! In Duitsland werd een sociaal medium al eerder veroordeeld vanwege censuur.


@Boris | 15-06-2018

Onbeperkte vrijheid van meningsuiting staat in geen enkele grondwet. Anders zou elke terrorist zich daar ook vrolijk op kunnen beroepen.


Cees | 15-06-2018

Leuke woordspeling en zeker een mooie ludieke actie, maar dat kan je wel aan de organisatoren van Roze Maandag overlaten.


Alarm! | 23-06-2018

Ondanks vele verlichtende postings over het geloof, zeker ook hier, gaat het niet de goeie kant uit. Want ik lees zojuist in het nieuws dat Nederland in toenemende mate (!!!) overlast heeft. Van de Eikel-Processie-Rups.

Een teken aan de wand!


Roy020 | 23-06-2018

Volgt er ook een islamitische uitgave door de initiatiefnemers? Vast niet.


Reageer

Naam:
Reactie:

Songfestival Quiz

Het Eurovisie Songfestival staat weer voor de deur. Hoe Duncan Laurence het gaat doen is nog onbekend, maar wat weet jij nog van het Songfestival van alle andere jaren? Doe nu de GaySite.nl Songfestival Quiz. Klik hier!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de verkiezingen voor het Europees parlement, vriendschap en FvD | klik hier

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over het Eurovisie Songfestival. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Gay op TV

22:00 | MVS

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Andy Brennan (voetballer)

| Tyler Blackburn (acteur)

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

| Ryan Sampson (acteur)

| Ben Platt (zanger)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven