Eerste homohuwelijk Brits koningshuis

18-06-2018 | De Britse Lord Ivar Mountbatten, een neef van koningin Elizabeth II, gaat deze zomer trouwen met zijn vriend James Coyle. Een historisch moment omdat dit het eerste homohuwelijk binnen de Britse koninklijke familie wordt. De 55-jarige Mountbatten ontmoette zijn toekomstige man in september 2016 tijdens een vakantie in het Zwitserse skioord Verbier.

Lord Ivar Mountbatten was 24 jaar getrouwd met een vrouw, Penny. Ze kregen samen drie kinderen. Maar ruim twee jaar geleden kwam hij uit de kast en gaf hij toe al geruime tijd met zijn geaardheid te worstelen. Volgens Britse media zal zijn ex-vrouw hem naar het altaar begeleiden, een idee van de kinderen van de twee. "Het maakt me behoorlijk emotioneel," aldus Penny in de Britse media. "Veel vrouwen zouden de familiebanden doorknippen, maar wij kunnen het zeer goed vinden met z'n drieën."

De trouwceremonie van de twee mannen vindt plaats in een privékapel op landgoed van Mountbatten in Devon. Hier zal een zeer select gezelschap aanwezig zijn. Of ook koningin Elizabeth II getuige zal zijn van het eerste homohuwelijk binnen de Britse koninklijke familie is niet bekend gemaakt. Na de ceremonie zullen naar verluidt ruim 120 gasten het huwelijksfeest bijwonen.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Wauhhhhhhh | 18-06-2018

Neef van de koningin en top adel, nou dit is pas goed voor de emancipatie.
Zijn aankomende echtgenoot krijgt ook nog een titel, en dit is het eerst adellijk gay huwelijk ter wereld. !!! Trouwens een vriend van Prins Edward en Sophie.

Dit is betere reclame voor de homo emancipatie dan 10 gay pride optochten.


Leuk | 18-06-2018

Zeker als er met dit huwelijk een adellijke titel meekomt, dan zal het Engelse hof zich aan het protocol moeten houden. Als dan ook nog de ex-vrouw (die ongetwijfeld ook van adel is) haar ex-man en vader van hun kinderen naar het altaar brengt, dan ben ik wel heel nieuwsgierig wat het Engelse hof gaat doen op dit feestje. Het zou die koningin sieren als zij niet zou aarzelen er zelf bij te zijn. Oud genoeg voor een gebbetje, denk ik dan.


Poll? | 18-06-2018

Wel een leuke poll misschien.
Welke regerende Europese vorst of vorstin zou op zo een trouwfeest komen?
Zouden Willem Alexander en Maxima dat doen, bijvoorbeeld?
Noblesse oblige ;-)


Republica | 18-06-2018

Ja, leuk dat die conservatieve sukkels nu de vruchten plukken van alles waarvoor wij normale stervelingen voor geknokt hebben. Maar, voorheen heb je dat volk nooit gehoord. Toen er geknokt worden moest, hielden ze hun bek dicht, neukten er wel vrolijk op los ne waren gewoon ana de kant van het establishment dat tegen ons was. Ze hieldne stevig hun kiezen op elkaar toen die heks van een Margaret Thatcher een hele reeks van homophobe wetten introduceerde die vele mensen het leven helemaal kapot gemaakt hebben. Een beetje zolas die Caitlyn Jenner: eerst vriend van Trump en aartskonsevatief en aan kant van de homophoben en transphoben, en nu alles klaar is, leggen ze zich in een zacht bedje waarvoor ze nooit hebben hoeven te knokken. Van mij mogen die zowiezo al overgepriviligeerde en overbetaalde nietsnutters die zich royals noemen (wie heeft ze Łberhaupt gekozen? Ik niet. Betaal wel belasting voor hun nietsdoen!) opzouten. Ben ik to everplicht, zelfs.


Joop | 18-06-2018

Wat geweldig voor hen, en wat fijn dat zijn ex vrouw er zo positief mee om gaat. Inderdaad ook een aardige opsteker voor erkenning van LGBT.
En Republica, je bent een dikke egoÔstische jankbek. Dat belasting betalen is zo'n dooddoener. Vaak een opmerking uit onmacht. Gun een ander ook wat man!


Battenberg | 18-06-2018

Als ERII haar neef echt mag, slaat ze hem tot ridder in de Orde v/d Kousenband. Adel en protocol laten geen ruimte voor homo's. Zal menige tegenwerking en afkeuring ondervinden.Financieel onbekommerd,sociaal heeft ie lef.Had ook in de kast kunnen blijven.In GB zijn de klassenverschillen veel dieper en groter dan in NL.


@Battenberg | 19-06-2018

Het is symbolisch interessant wat er gaat gebeuren. En dat begint al met het bakken van de taart voor het feestje.


@Republica | 19-06-2018

Je bedoeld waarschijnlijk dat de oude generatie van boven de 65 voor de homo emancipatie geknokt heeft, de huidige generatie doet tegenwoordig niets voor de
homo emancipatie welke goed op zijn retour is. Heeft ook niets gedaan !

Heeft in vele kranten gestaan, dat de jonge generatie wel de lusten van de voor hun bezorgde emancipatie wil genieten, maar er iets voor doen om deze te behouden Nee daar doen ze niets voor, en zeer ondankbaar ten opzichte de oudere generatie welke discriminatie voor de tweede keer moeten ervaren.

Gewoon lekker doorslapen, kunnen ze over 10 jaar retour in de kast.


Tjah | 19-06-2018

De jeugd leert geen omgangsvormen meer. Wordt staan in het winkelkarretje rondgereden. Zwijgt niet meer als grote mensen praten. Loopt overal in weg. En durf er nog maar eens wat van te zeggen. Wordt al van jongs af aan rondgereden in de grootst mogelijke design buggies waar alles voor aan de kant moet. Leert alles over rechten en weinig meer over plichten. Dat is al een tijdje in de mode. Dus dat zelfde materiaal vindt je inmiddels overal in jong volwassen vorm.

Dus dat gaat helemaal goed komen.


Joop | 19-06-2018

En generatie op generatie lopen bejaarden en ouderen al te janken over de jeugd.


qw | 20-06-2018

hiep hiep hiep hoera


Marc | 22-06-2018

Schitterende foto met die hond. Hebben vast ook n range Rover


@Marc | 24-06-2018

Als het maar geen witte Range is! Dat is de de facto hoerensloep van het jaar!


Reageer

Naam:
Reactie:

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over single zijn versus een relatie hebben. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Matthew Shepard, de jonge Amerikaan die door een hate crime om het leven kwam. | klik hier

Gay op TV

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

21:00 | Eastenders

00:00 | MVS

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn nieuwe bijdrage over de de noodzaak van Coming Out Day.

Recent uit de kast!

| Jake Borelli (acteur)

| Lucas Fischer (ex-turnkampioen)

| Bert & Ernie (poppenstel)

| Abrahm DeVine (zwemmer)

| Tadd Fujikawa (golfer)

| Garrett Clayton (acteur)

Volg GaySite.nl ook via

De GaydarTest

Beschik jij over een zogenaamde 'gaydar'? Doe deze Gaydar FunTest en je komt er snel achter!

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven