Ook laatste verdachte antihomogeweld opgepakt

03-05-2018 | De politie heeft laten weten dat een vierde man, die betrokken zou zijn bij de mishandeling van twee homoseksuele mannen in Amsterdam op 18 juni vorig jaar, is opgepakt en nog minimaal negentig dagen in voorarrest blijft. Het gaat om een 26-jarige Amsterdammer. In maart werden al drie andere mannen in deze zaak veroordeeld. Twee mannen van 28 en 26 jaar oud moeten respectievelijk 3 jaar en vier maanden en 2 jaar en vier maanden de cel in. De 28-jarige man is inmiddels in hoger beroep gegaan. Een 23-jarige man die ook betrokken was bij de mishandeling kreeg vier maanden. Een vierde verdachte werd niet gevonden maar zit nu dus ook vast.

Na een avond stappen in de Amsterdamse Reguliersdwarsstraat komen de twee slachtoffers een man tegen die hen beledigt en bedreigt. Zonder aanleiding riep één van de daders tegen de slachtoffers dat het niet was toegestaan om homoseksueel te zijn en dat hij homo's wilde doodmaken. De slachtoffers horen de man bellen met een ander persoon. Op het Damrak voegen drie personen zich bij de man. Het 37-jarig slachtoffer wordt door de vier mannen geslagen en geschopt. Hij raakt enige tijd buiten bewustzijn en moet meerdere tanden missen. Het slachtoffer van 23 jaar, een man uit Suriname die op vakantie is in Amsterdam, loopt serieuze verwondingen aan zijn gezicht en gebit op. Enkele uren na het incident maken twee van de verdachten een filmpje op een telefoon. Daarin zou een van hen zeggen: "Ik zeg je eerlijk, ik heb die homo kankererg gekrast."

Volgens de rechtbank in maart is het "duidelijk dat de twee mannen het doelwit waren vanwege hun geaardheid". De rechtbank rekent het homofobe karakter van het geweld daarom zwaar mee. Het gebeurt niet vaak dat een rechter een zaak als 'homofoob' bestempelt, simpelweg omdat er vaak geen bewijs voor expliciet homogerelateerd geweld te vinden is. De aanvallers blijven overigens ontkennen dat van homo-gerelateerd geweld sprake was.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Nico | 03-05-2018

Geien het taalgebruik gaat het hier weer eens om “Friezen” !


India=Beter | 07-05-2018

In India zijn de afgelopen week twee keer minderjarige meisjes door een hele bus verkracht, en daarna met benzine in de fik gestoken. Gruwelijk en iets voor India om serieus aan te werken.

Maar ik lees nergens dat eventueel heterogeweld nog niet is vastgesteld. En er nog nader onderzoek naar moet worden gedaan. Dat het vooralsnog een gewone mishandeling lijkt. Want het zou best eens een hele bus met "verwarde mannen" kunnen zijn geweest. Die toevallig in dezelfde bus zaten.

Er wordt daar tenminste eerlijker over bericht. En daardoor kan er ook beter wat tegen gedaan worden. Hier manipuleren ambtenaren de publieke opinie. Om daarna te roepen dat de vrije pers eens dringend onderzocht moet worden. Kijk maar naar de commentaren over de CBS misdaad cijfers. De politiek en de ambtenarij zegt bijna dat het halve land vol "verwarde mensen" zit, juist vanwege alle vrije berichtgeving van al die media!


Reageer

Naam:
Reactie:

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Gay Woordenboek Quiz

Taal is een wonderlijk ding. En zeker 'onze eigen homotaal' kent een aantal vreemde woorden en begrippen. Doe nu de Gay Woordenboek Quiz en test je 'homowoordenschat'!

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over homoseksualiteit in Azië. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de Amerikaanse haat-poster die 23 mei naar Amsterdam komt. | klik hier

Gay op TV

17:35 | Neighbours

18:10 | The Real O'Neals

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

20:30 | Grey's Anatomy

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

| Ryan Sampson (acteur)

| Ben Platt (zanger)

| Matt Pacifici (ex-voetballer)

| Anthony Bowens (worstelaar)

Volg GaySite.nl ook via

GaySite.nl Onderzoek

Slik jij PrEP?

Ja

Wat is dat?

Nee

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven