Veel studenten verbergen geaardheid

01-05-2018 | Ruim 42 procent van de studenten aan Britse universiteiten houden hun geaardheid verborgen voor medestudenten en onderwijzend personeel. LHBT-leerlingen doen dit omdat ze bang zijn voor negatieve reacties. Bijna een derde van de ondervraagde studenten liet weten wel eens slachtoffer te zijn geweest van mishandeling of negatieve benadering omdat ze tot de LHBT-gemeenschap behoren. Dit zijn enkele resultaten van een onderzoek van de Britse homo-organisatie Stonewall.

De organisatie ondervroeg de afgelopen periode ruim vijfhonderd studenten die zichzelf tot de LHBT-gemeenschap rekenen. Nog altijd blijkt dat er een taboe rust op seksuele minderheden onder Britse jongeren. "Het is schokkend dat homo's en lesbo's nog altijd niet zichzelf kunnen zijn. De studietijd zou een periode moeten zijn waar jongeren zichzelf kunnen ontdekken, leren, groeien en genieten. Maar dat ligt voor veel studerende LHBT's blijkbaar anders," aldus een woordvoerder van Stonewall. Hij betreurt het vooral dat studenten ervaren dat de leiding van universiteiten te weinig doet met klachten over discriminatie. "Incidenten worden vaak niet serieus genomen wat grote gevolgen kan hebben voor de slachtoffers." Als gevolg hiervan voelen LHBT-studenten zich onzeker wat weer kan resulteren in een verhoogde uitval van LHBT-studenten.

Let op: Voor het gebruik van alle interactieve onderdelen, waaronder het reageren op een artikel, gelden deze Algemene Voorwaarden!

GaySite.nl berichtte ook:
09-09-2017 | Groot-Brittanni√ę minder homovriendelijk

Deel dit artikel:  

Reacties:

Nicky de klerk | 01-05-2018

Het is uiteraard vervelend dat ze zichzelf niet kunnen zijn maar een kritisch puntje het zijn niet alleen de intuactuelen wie hier mee kampen en die krijgen echt wel genoeg aandacht en worden wel redelijk goed voorgelicht wat uiteraard beter kan worden voorgelicht om zichzelf te kunnen zijn maar er zijn genoeg jongeren wie geen intuactuele achtergrond hebben in Nederland en wie niet worden voorgelicht en wie zelfs worden onderdrukt en die groep jongeren kunnen echt hun zelf niet zijn en daar moeten we meer voor gaan werken om deze groep jongeren of volwassen te ondersteunen om gewoon echt hun zelf te zijn.Dus laten we nou ook eens echt breed gaan aanpakken in Nederland en en deze jongeren wie echt moeite hebben hun gaan helpen. Een topic over georganiseerd gaan worden zou gewoon nu eens moeten komen!


mal | 01-05-2018

er is een verschil tussen verbergen en er niet mee te koop lopen.


@mal | 01-05-2018

Helemaal mee eens. Je hebt ook van die hetero kerels die de hele dag met hun wijvengeilheid te koop lopen trouwens. En nymfomane wijven die zich zo misdragen.

Voor mij is het "er voor uitkomen" enkel relevant als het relevant is. Als ik met mijn vriend zit te praten en iemand gewoon erdoorheen komt lullen. Tegen hem, of tegen mij. Terwijl ik dat andersom ook niet flik bij stellen.

Hoort u bij mekaar, zei de vrouw van de slager. Ik zeg, ja mevrouw, al 10 jaar. (En dat zeg ik bij de halal slager ook gewoon.)


Zum Kotzen | 01-05-2018

Nou als gay man weiger vlees te kopen bij een halal slager, dan spoor je natuurlijk ook niet, dat soort wil geen homo's als buurman en jij gaat halal vlees kopen.
Nog erger is dat dat vlees op een niet diervriendelijke wijzen geslacht is, dus werk je ook nog meer aan dierenleed, misschien kun je beter moslim worden.


marc | 01-05-2018

Nee, het komt omdat Engeland de meeste moslims van Europa heeft binnen gehaald en die zijn fel anti gay, dus zijn de Engelse gays weer net als in Nederland terug bij af,
Oude homo's hebben de emancipatie ophoog gebracht/gegooid, en als dank omdat meest nichten op rooie partijen stemmen, kunnen die ook weer op hun oude dag de kast in.

Hartelijk dank hoor !

Nederland is dus net zo shit aan het worden.


Lilith | 02-05-2018

Ik lees een foutje in de berichtgeving, "Veel LHBT'ers verbergen hun geaardheid." Dit moet zijn veel LBT'ers verbergen hun geaardheid, transgenders hebben die luxe niet (en het is geen geaardheid). Toen een homo stel was mishandeld liepen velen waaronder politici hand in hand om hun steun te betuigen. Een homo vriend van mij vertelde mij dat hij met zijn partner niet hand in hand liep in de stad. Hij ging liever 'stealth' in het openbaar. Ik was daar boos om, transgenders hebben die optie niet om 'verstopt' hun genderidentiteit te beleven. De behandeling vereist zelfs dat je full-time in het wensgeslacht leeft vanaf dag 1, dus daarmee zichtbaar je toont als transgender aan de buitenwereld. LHB'ers die zich in het openbaar niet als zichzelf tonen hebben daarmee een luxe die transgenders niet hebben. Waar ten tijde van de mishandeling vele hetero mannen hand in hand liepen als steun, zo ervaar ik LHB'ers die verstopt over straat lopen als een gebrek aan steun voor de transgender gemeenschap die wel de klappen mag opvangen.


Nicky de klerk | 02-05-2018

Alsnog moet er meer gekeken worden naar jongeren wie het moelijk hebben!


Nicky de klerk | 02-05-2018

En daar doet de huidige politiek helemaal niets aan omdat het niet in hun intuactuele plaatje past! Nadruk de studenten hebben het echt niet zo super moelijk hoor maar de jongeren wie op straat lopen te banjeren, de jongeren wie genoeg capiciteiten bezitten en mening slimmer zijn dat het in het geschoten geworpen kindje maar niet de mogelijkheid krijgen om echt wat te doen die jongeren en volwassen hebben het moelijk om voor hun geaarheid uit te komen.


Vervelend | 05-05-2018

Maar altijd nog beter dan "Veel geaardheden verbergen studenten". Dan begin ik me zorgen te maken.


qw | 05-05-2018

Wereldwijd verbergt 99,9999... percent zijn geaardheid. In Europa verbergt 99,99888... percent zijn geaardheid.


EigenheidEerst | 06-05-2018

Zolang hetero zijn de alles overheersende norm is, houden vele homo's om praktische redenen hun geaardheid verborgen. Zolang religies de boventoon voeren, is felle tegenwerking te verwachten. Het seksuele spectrum in al zijn variaties is zeker (nog) niet de norm. "Homo" huwelijk is ge√ęnt op 't "hetero" huwelijk. Draagt evenmin bij tot 't scheppen van eigen homoseksuele normerende waarden. Gelijkheid nastreven is dodelijk; eigenheid ontwikkelen cruciaal. Zo niet, blijven we 'n afgeleide.


Reageer

Naam:
Reactie:

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

Gay op TV

15:40 | Will & Grace

20:05 | Bones

22:00 | MVS

Op vakantie met Grindr

Niet alle landen in de wereld zijn zo open en vrij als Nederland. Lees hier 3 handige tips voor veilig Grindr-gebruik in binnen- en buitenland.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Juan Pablo Di Pace (acteur)

| Lil Nas X (rapper)

| Willow Smith (dochter van)

| Connor Jessup (acteur)

| Daniel Howell (youtuber)

| Andy Brennan (voetballer)

Volg GaySite.nl ook via

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven