De wereld en zo | Natuur

01-05-2018 | De natuur is een mooi ding. Voor diegenen die er oog voor hebben vlindert, vliegt, kruipt en stampt er van alles rond, om nog maar te zwijgen over de miljarden bomen, varens, mossen, planten en bloemen. Eigenlijk is natuurlijk alles natuur, inclusief bergen en rotsen, zeeën en oceanen, lucht, water, aarde, planeten en sterren, en zelfs mensen. Vandaar ook het woord 'natuurlijk', als iets heel gewoon is, of gewoon iets is.

Regelmatig lees ik artikelen of bekijk documentaires over hoe dat alles zichzelf in banen leidt, zeg maar als het heel warm is meer verdamping en dus afkoeling door regen, genoeg kleine plantjes en grassen voor de grazers, genoeg grazers voor de grotere roofdieren. De jonkies van die laatsten zijn vaak zo kwetsbaar, dat er altijd maar een paar volwassen worden om voor de volgende generatie te zorgen. En natuurlijk het teveel aan grazers te verorberen.

Zo is er ook een theorie die claimt dat de natuur het geslacht Homo sapiens in stand houdt door sommigen onvruchtbaar te laten zijn, bepaalde ziektes over te erven en daar vervolgens vóór de vruchtbare leeftijd aan te overlijden, of om bijvoorbeeld in de genen in te bouwen dat iemand homoseksueel is, opdat zij niet paren en er niet nóg meer mensen bijkomen. Het zijn er per slot van rekening al een heleboel.

Nou is het niet zo dat homo's en lesbiennes geen zaad-, respectievelijk eicellen zouden hebben. De boel draait gewoon door, ze doen er alleen niet veel mee in het licht van het voortbestaan van de soort. Het kruit wordt nodeloos verschoten.

Zo belandt bijvoorbeeld het grootste gedeelte van al dat homoseksuele zaad, zij het niet altijd rechtstreeks van de tap, via een of andere opening in het toilet, het doucheputje of de afvoer van de wasmachine. En de lol van seks is ook gewoon gebleven, dat stukje gen is godzijdank ook gewoon intact gebleven. Anders zou het wel erg zuur zijn.

Deze theorie is uiteraard zeer omstreden bij de aanhangers van bepaalde religies, want die prediken dat de mens er uitsluitend is voor de voortplanting, dus als je niet op personen van het andere geslacht valt er iets behoorlijk mis is met je. Dat heb je dan zelf gekozen. Alsof alle heteroseksuelen op hun twaalfde jaar ook dachten: 'O ja, ik denk dat ik maar hetero wordt, dat lijkt me wel wat'. Zo werkt het natuurlijk niet.

Voortbordurend op dit thema is een natte droom eigenlijk een soort nat uur in de natuur van jonge jongens, alhoewel ik me realiseer dat ik nu enigzins begin door te draven. Zoals een wild paard doet dat heel erg blij is, die draaft door de natuur, gewoon omdat het zo fijn is, het is soms niet uit te leggen.

Zojuist zag ik een beeldschone jongeman voorbij lopen. Ik probeerde er op een zo natuurlijk mogelijke manier achteraan te gaan, gedreven door instincten en met iets licht juichends in mijn tred. Ik kan me toch niet voorstellen dat daar iets mis mee is temidden van de echte misère in de wereld, dat is natuurlijk gewoon de natuur, ik doe wat mijn genen me opdragen. Met plezier.

GaySite.nl columnist AKO is geboren in Brabant en heeft lange tijd in Amsterdam gewoond, alsmede in het buitenland. Hij heeft een aantal jaren in de gezondheidszorg gewerkt en later in de farmaceutische industrie. Hij was en is een enthousiaste deelnemer aan het gay uitgaansleven in binnen- en buitenland en wordt geboeid door de wereld om hem heen, waarbij de heel kleine dingen vaak zorgen voor (on)logische gedachtengangen over mens en maatschappij.

 

Deel dit artikel:  

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Matthew Shepard, de jonge Amerikaan die door een hate crime om het leven kwam. | klik hier

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn nieuwe bijdrage over de de noodzaak van Coming Out Day.

Recent uit de kast!

| Lucas Fischer (ex-turnkampioen)

| Bert & Ernie (poppenstel)

| Abrahm DeVine (zwemmer)

| Tadd Fujikawa (golfer)

| Garrett Clayton (acteur)

| Max Bemis (zanger)

Volg GaySite.nl ook via

De GaydarTest

Beschik jij over een zogenaamde 'gaydar'? Doe deze Gaydar FunTest en je komt er snel achter!

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven