Nederland blijft Cubaanse asielzoekers weigeren

10-05-2018 | Staatssecretaris Harbers (Asiel) gaat geen onderzoek doen naar de situatie van LHBTI's op Cuba, en blijft alle asielverzoeken van Cubaanse LHBTI's afwijzen. Dat blijkt uit een brief van Harbers aan de Tweede Kamer, die om het onderzoek gevraagd had. Het COC is boos over het besluit en vraagt de Kamer om er voor te zorgen dat er alsnog een onderzoek komt. "Asielverzoeken van honderden Cubaanse LHBTI's afwijzen, zonder ook maar een grondig onderzoek te doen naar de situatie op Cuba is onacceptabel," reageert COC-voorzitter Tanja Ineke. Het COC vraagt de Kamer vandaag in een brief om ervoor te zorgen dat het onderzoek er alsnog komt.

Vorig jaar vroegen in totaal 256 vluchtelingen uit Cuba asiel aan in ons land. Een groot deel hiervan behoort tot de LHBTI-gemeenschap. Staatssecretaris Harbers wees hun asielverzoeken tot nu toe allemaal af. De situatie op Cuba zou volgens hem niet ernstig genoeg zijn. Uit een artikel van VluchtelingenWerk in het tijdschrift Asiel & Migrantenrecht blijkt echter dat de staatssecretaris over onvoldoende informatie beschikt om die conclusie te kunnen trekken. Daarom vroeg de Kamer op 12 april om een onderzoek en een thematisch ambtsbericht over de situatie van LHBTI's in Cuba. Uit de brief van Harbers blijkt nu dat hij daartoe vooralsnog niet bereid is.
 
Het COC, VluchtelingenWerk Nederland, LGBT Asylum Support en Cubaanse activisten vroegen de afgelopen tijd verschillende malen om aandacht voor de ronduit slechte situatie van LHBTI's op Cuba en drongen aan op een soepeler asielbeleid voor deze groep. Volgens het COC worden LHBTI's op Cuba onderdrukt, bedreigd, mishandeld en hun leven loopt in bepaalde gevallen gevaar. De politie valt LHBTI's lastig, algemene wetgeving wordt gebruikt om LHBTI’s te bestraffen en de politie biedt LHBTI's in de praktijk vaak geen bescherming. Ook is er sprake van vervolging door medeburgers. Vooral transvrouwen worden zeer vaak lastiggevallen door de politie en door medeburgers, aldus het COC in een persbericht.

Let op: Voor het gebruik van alle interactieve onderdelen, waaronder het reageren op een artikel, gelden deze Algemene Voorwaarden!

Deel dit artikel:  

Reacties:

JAN2 | 10-05-2018

Transgenders en homo's worden hier ook lastiggevallen. Ga daar wat aan doen COC en andere linkse clubjes alvorens problemen uit de hele wereld binnen te halen.


@JAN2 | 10-05-2018

Gewoon niet lullig doen met bijstand en controles. Als het toch hopeloze gevallen zijn, gaat nooit meer wat worden, lekker laten emigreren naar Cuba. Met storting aangepast aan de prijzen van daar natuurlijk. Wij blij, Cuba blij. En waarschijnlijk nog de goedkoopste oplossing ook. Je krijgt er in elk geval inspirerende en motiverende buren voor terug.

(Ik ken zat Duitsers, Fransen en Engelsen die precies dat doen. Nederland wordt daar lastig van. Tjah, dan moet je ze maar houwen en er naast blijven wonen.... En nog klappen krijgen ook als je je lippen stift op straat.)


JAN2 | 11-05-2018

Denk dat anoniempje het artikel niet goed gelezen heeft.


Olé | 11-05-2018

Laat ze maar naar Spanje gaan. Daar spreken ze ook dezelfde taal, hebben hetzelfde geloof en hebben hetzelfde weer. Snel aangepast en geïntegreerd. Niemand heeft er verder last van.


Roy020 | 11-05-2018

Lekker in Cuba blijven


JAN2 | 11-05-2018

Gewoon daar blijven. Het communisme was toch goed......zeiden ze?


A.G.van Raamsdon | 11-05-2018

Ik overwinter al 18 jaar op Cuba en ben getrouwd met een Cubaanse. Ik kan u verzekeren dat Cuba een veilig land voor LHBT ers. Cuba is veiliger voor homo's dan Amsterdam waar ik woon. Dit gaat om het verkrijgen van een verblijfsvergunning. Laat ze maar met bewijzen komen.


JAN2 | 12-05-2018

U raakt een gevoelige snaar, en terecht.


@JAN2 | 14-05-2018

Wel jammer dat in NL die hele kut-Stradivarius al zo goed als naar de klootjes is!
Die gevoelige snaar hangt er al een tijdje maar triestig bij. Je kan hem nog wel raken, maar doorklinken, daar heb je de klankkast bij nodig. En die is volgens mij opgestookt in de oorlog al.


Joost van der Du | 14-05-2018

Hoi Allemaal, tja uit de kast komen, ik zat er nooit in, want vrouw en man zijn 50/50 vrouw/man in wezen van hun geest zeemeermin en hun lichaam vrouw en man, verdeeld. vrouw is man 3 keer, te weten clitorus, en eierstokken, de dubbele penis naar binnen gekeerd de zogenaamde manninne zoals Eva genoemd werd na klonen uit de rib, bot en vlees van Adam. Vrouwenzaad kwam dus uit de rib uit je lijf, slangenzaad sperma uit je lul. Jezus laat zien hoe gestoord vrouwenzaad was en werd gesneden van 1 plus 1, jezus plus petrus maakte de vrouw van nu bijvoorbeeld. de twee eenheid in één vrouw was dus twee mannen waardoor zij duizend mannen te erg was, logisch ze was de hetero de heter gay dan je opa Adam, Jezus als man was dus ook twee keer hetero dan zijn eerste creatie Adam, want hij was geboren als Jezus de tweede Adam uit zijn moeder marie of Eva, tijdslijn klopt niet, Kaïn is ook Jezus maar stierf dus nooit, want God stelde hem tot eeuwig rechter en onsterfelijk. Kaïn werd dus als Jezus gedood, Adam was de bron van waar uit Eva genomen was, dus Kaïn was de geest de derde in hun helaas verafgode soort die zij mens noemde, hoewel Kaïn opnieuw Goddelijk was, niet gelijk aan God en dat wilde hij ook niet, Adam en Eva hadden dat wel gewild maar zijn onder Kaïn geplaatst en dat gaf rust, curatele en regie rechtspraak was dus voortaan uit Kaïn. Dat betekend dat Kaïn een nieuwe Vader van de mensheid werd en dat samen met vader die Allah werd genoemd maar in wezen van zijn staat de vader van Allah is, want zijn naam is nooit bekend gemaakt, alleen dat Hij Goed is en dat Hij de Meester alleen kan zijn, de bron de Liefde Zelf. Ik ben Homo ja naast mijn eigen Kaïn, mijn creatie door mijn geest is hij, hoe? dat vertel ik je graag eens, we zijn simpele jongens en wippen met every body, tja uut de kast das waar, nu nog derest, dat komt gauw, mara is bittere bron die er uit, natha is nathan de verklager der broederen die vals beschuldigt David, gij hebt bathseba geneukt van Uria en nu is Uria dood???, neee, hij stond vooraan in het leger en gaf zijn vrouw aan David, die wilde kinderen, kindje Salomo en das heulemaal gefucked gelukt, Uria vooraan, héhé eindelijk Uria ook eens uit de kast, en dat hij zo gelukkig was met kontneuken blijkt inderdaad uit de heilige schrift, Uria bleef homo tot zijn dood en stierf niet aan aids, deed het steeds en was een beste feeks, kusjes, Joost en Daniël en mede neukers, eventueel tussenin, geeft ons de glans van eeuwig leven, altijd nieuwe wijn te beleven.


@Joost | 15-05-2018

Allejezus!
Dat moest ik effe drie keer lezen!

Kus voor je lieve vriend.


@Joost | 15-05-2018

Kun je ook het boek van Numeri uitleggen? Daar werden ze allemaal honderden of zelfs duizend jaar oud! Hoe flikten die dat? Ik zou het graag weten. En Patricia Paay ook!


Reageer

Naam:
Reactie:

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

Gay op TV

15:40 | Will & Grace

20:05 | Bones

22:00 | MVS

Op vakantie met Grindr

Niet alle landen in de wereld zijn zo open en vrij als Nederland. Lees hier 3 handige tips voor veilig Grindr-gebruik in binnen- en buitenland.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Juan Pablo Di Pace (acteur)

| Lil Nas X (rapper)

| Willow Smith (dochter van)

| Connor Jessup (acteur)

| Daniel Howell (youtuber)

| Andy Brennan (voetballer)

Volg GaySite.nl ook via

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven