update | Twee verdachten antihomogeweld aangehouden

04-04-2018 | Woensdagochtend is een tweede verdachte aangehouden voor betrokkenheid bij de incidenten in Dordrecht van afgelopen weekend, waarbij twee slachtoffers na een afspraak via Grindr werden bedreigd en één van hen werd mishandeld. Het betreft een 16-jarige jongen uit Dordrecht. Afgelopen maandag hield de politie al een 14-jarige Dordtenaar aan. Volgens de telegraaf is de brute mishandeling het werk van hangjongeren uit de wijk Sterrenburg. Deze groep zou bestaan uit zo'n vijftien jongeren die al geruime tijd zorgt voor onrust in de wijk. De politie laat weten dat het onderzoek zich richt op deze groep waartoe ook beide verdachten behoren. Verdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

De slachtoffers, die inmiddels aangifte hebben gedaan, hadden allebei een afspraak gemaakt via de datingapp Grindr. Na het verschijnen op de afgesproken locatie werden ze belaagd door een grote groep jongeren. Eén man is in de nacht van vrijdag op zaterdag in elkaar geslagen op de Smitsweg. Een tweede kon ternauwernood ontkomen. De andere man werd de nacht erna op de Schenkeldijk achterna gezeten en kon net ontkomen voordat hij mishandeld werd. De politie is nog altijd op zoek naar getuigen.

Update 06-04 | De 14-jarige jongen die maandag is opgepakt blijft in elk geval nog twee weken vastzitten. Dat meldt justitie vandaag. Hem is openlijke geweldpleging en mishandeling ten laste gelegd. De tiener zit op dit moment in volledige beperking, wat inhoudt dat hij met niemand contact mag hebben, behalve met zijn advocaat en ouders. De 16-jarige Dordtse jongen die later werd aangehouden, wordt zaterdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Deel dit artikel:  

Reacties:

WillemJ | 04-04-2018

Wat men steeds schijnt te vergeten, dat deze kinderen/jonge lui van klein af aan door hun familie ge√Įndoctrineerd is met joden en homo haat, dat is er bij dit volkje werkelijk ingestampt.
De Nederlanders hadden kunne begrijpen dat wanneer je mensen toelaat uit landen waar wekelijks homo's van flats werden/worden gegooid, of vermoord worden door doos eskaders ze dit in hun bagage meenemen.

Of dacht je dat ze bij het passeren van de Europese grens ineens super seculier moslim werden, nee natuurlijk niet . het enigste waar ze hier voor na toen komen is onze hoge levens standaard en levenslang een uitkering.
En als dank maken ze leven leven ondragelijk voor de Joodse inwoners en als dessert de homo's, maar Wie heeft ze binnen gehaald. ???????


@WillemJ | 05-04-2018

Van wat bekend is waren er geen moslims betrokken bij dit geval. Wel jammer dat er verder niks bekend is trouwens. Je reactie is gebaseerd op een vooroordeel. Voorlopig. Omdat de publieke opinie door je eigen staat niet meer serieus genomen wordt. Misschien mag je later wel kut Marrokaan roepen. Maar enkel als blijkt dat het een Marokkaan was. Met een kut.


JAN@1 uur gelede | 05-04-2018

Anoniem reageren is triest en heeft geen toegevoegde waarde, trouwens de homoen joden haat breidt zich wel degelijk uit door Marokkanen en moslims in het algemeen, iets meer kranten lezen. Muts.


@JAN | 06-04-2018

Hangt er vanaf welke krant je leest, poepie. De Telegaaf zou er als eerste bij zijn om een ingestorte vlaai in Limburg aan de Russen te wijten. (Trouwens wel leuk, het zijn al van die platte koeken, maar goed).
Maar goed. Dat met die moslims is een klotezooi. En dat de joden al jaren vieze blikken krijgen, ook totaal klote. Maarrrrrrr. Volgens het beetje info wat er vrijkomt over Dordrecht is er nog niks wat op bontkraagjes wijst. Eerder in tegendeel. Enneh, dat is ook belangrijk. Als joden nou ergens de pineut van waren, dan was het een volk wat bij alles wat mis ging gelijk ging zeggen, zie je wel, typisch weer die joden. Kun je prima lezen in de oudere jaargangen van de kranten teruglezen. Zeker ook sommige jaargangen van de Telegraaf.

Er zijn voorlopig twee behoorlijk jonge gasten opgepakt. We hebben voorlopig geluk dat het niet weer een omdraai verhaald wordt. Stond waarschijnlijk gewoon een viezerik in de bosjes bij de voetbal met een zak snoepjes....

Dat homogeweld moet stoppen. D√°√°r gaat het over.

Ben jij trouwens Jan van de Jumbo in Schagen? Of blijf je zelf ook liever anoniem? LOL


Cees | 06-04-2018

Hopelijk worden deze knapen door de politie en het OM genadeloos aangepakt en komen ze, gezien hun leeftijd, niet weer weg met een belachelijk taakstrafje. Anti-homogeweld begint echt compleet de spuigaten uit te lopen en moet met wortel en tak worden uitgeroeid.


@Cees | 06-04-2018

Tot 18 val je onder de aansprakelijkheid van je ouders. Nederlandse wet. Het zou de wet sieren dat, als hun kinderen voor het hekje moeten komen wegens hele rare dingen, dat de ouders voor het hekje moeten komen uitleggen hoe het zo gek heeft kunnen worden. En ook een week schoffelen kunnen krijgen.
Over dat kind mag je nooit wat zeggen. Dan worden ze heel boos. Daar heb je je niet mee te bemoeien. Is goed. Prima. Maar loopt het uit de hand, kom je dan ook maar verantwoorden. Vind ik. Als je niet zeker bent dat je 18 jaar voor een hond kunt zorgen, neem dan geen puppy. Neem je die wel, jouw zorg. Niet de maatschappij.


Bingo | 07-04-2018

De bewusteloos geslagen homo wordt ineens voor pedofiel uitgemaakt. Prompt laten burgemeester en OM het woord homogeweld vast even weg. Dus die hebben al impliciet voorlopig besloten dat 16 leugenaartjes niet liegen. (Bron AD) De ouders die dit soort onopgevoed krapuul heeft voortgebracht kunnen alweer blijna glimmen van trots. Op hun kleine verzetsheldjes. En de Dordrecht Pride zal alle homo's waarschijnlijk moeten gaan vragen om geen zakken met snoepjes mee te nemen. Om niet te provoceren. Op verzoek van de burgemeester. Voor de openbare orde. En wat is nou een beetje bewusteloos? Hij leeft toch nog? Niks aan de hand en doorlopen.


Cees | 07-04-2018

Ja, Binga, dat heb ik tot mijn grote ontsteltenis zojuist ook gelezen. Het begint hier echt absurdisten te worden. Marokkaanse jongeren die in Arnhem losgaan op een homostel en (al dan niet met behulp van een betonschaar) iemand 5 tanden lichter maakt, komen doodleuk weg met een taakstraf. Van homohaat zou volgens het OM geen sprake zijn geweest. In Dordrecht wordt het aspect homo-geweld ook ineens weggemasseerd (terwijl juist hier overduidelijk sprake is van anti-homogeweld dat ook nog eens georganiseerd lijkt te zijn. Het is werkelijk niet te geloven hoe daders van dit soort geweld zichzelf telkens weer in een slachtofferrol weten te draaien. Ik wordt er kotsmisselijk van.


Bingo@Cees | 07-04-2018

Je vraagt je langzamerhand af hoe ernstig homogeweld nog moet worden voordat men dat woord dan wèl gaat gebruiken. Aarzelend dan. Kunnen burgemeesters, O-emmers en politie trouwens een bril als onkosten declareren?


Strafwet? | 07-04-2018

Een homo in het openbaar enkel uitmaken is belediging in het openbaar. Strafbaar.
Dan ook nog bewusteloos slaan met zijn 16-en. Dubbel strafbaar.
Bijt er maar eens goed in, Gerard Spong. Sinds de bear-razzia bij dodenherdenkingen kunnen we wel wat nuchter verstand gebruiken. Is zo mijn indruk.


Ah ja | 07-04-2018

Als het jongelui waren. Zitten die op een "levensbeschouwelijke" school? Dat wordt ook maatschappelijk relevant om te weten.


Reageer

Naam:
Reactie:

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

Gay op TV

15:40 | Will & Grace

16:50 | Neighbours

19:00 | Anger Management

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

20:30 | Modern Family

20:30 | Chateau Meiland

21:00 | Eastenders

00:00 | MVS

Op vakantie met Grindr

Niet alle landen in de wereld zijn zo open en vrij als Nederland. Lees hier 3 handige tips voor veilig Grindr-gebruik in binnen- en buitenland.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Dotan (zanger)

| Diplo (DJ)

| Julianne Hough (actrice)

| Juan Pablo Di Pace (acteur)

| Lil Nas X (rapper)

| Willow Smith (dochter van)

Volg GaySite.nl ook via

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven