update | Homo's belaagd na afspraak via Grindr

02-04-2018 | In Dordrecht is afgelopen weekend een man slachtoffer geworden van ernstig homogerelateerd geweld. Een tweede slachtoffer kon ternauwernood aan zijn belagers ontkomen. Het eerste slachtoffer, een 28-jarige man uit Dordrecht, had een afspraak gemaakt via Grindr en zou zijn date ontmoeten op een parkeerplaats bij een plaatselijke voetbalvereniging. Daar aangekomen liep het al snel uit de hand. Het slachtoffer werd door een groep mannen in elkaar geslagen, waarbij hij volgens de politie licht gewond raakte. Hij moest wel voor behandeling naar het ziekenhuis. Dit incident vond plaats in de nacht van vrijdag op zaterdag. Een nacht later had een andere man eveneens een afspraak gemaakt via Grindr en ook hij werd belaagd. Bij dit incident wist de man te ontkomen. Volgens de politie werd hij daarbij "bijna mishandeld". Hij raakte verder niet gewond.

Burgemeester Wouter Kolff van Dordrecht bevestigt op Twitter dat er zich twee "twee nare incidenten met antihomogeweld" hebben voorgedaan in zijn gemeente. "We hebben nauw contact met de slachtoffers. Politie, OM en ik doen er alles aan om de laffe daders op te sporen en te stoppen. Wees in de tussentijd alert met daten via apps en sites," aldus de burgemeester. De politie onderzoekt of beide zaken zijn gerelateerd en is op zoek naar getuigen van beide incidenten.

Update 03-04 | De politie heeft dinsdag laten weten dat het een jongen van 14 jaar heeft opgepakt in verband met de mishandeling en de bedreiging van twee mannen in Dordrecht. De politie denkt dat de jongen deel uitmaakt van een grotere groep en verwacht binnenkort meer aanhoudingen te verrichten.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Nicky de klerk | 02-04-2018

Tegen zinloos geweld als dit en dit is zinloos geweld met de slachtoffers in de val laten lopen is gewoon onapceptabel en kunnen wij als gay community niet meer ons neus laten indrukken! En elk geval van zinloos geweld, intimidatie,beledigingen gaa het rijtje maar langs moeten wij optreden. Om te beginnen met ons netwerk dit soort schandalen meteen te openbaren! En voor elk gay of persoon wie zich onzeker voelt ga op een verdediging sport.vanavond kom ik met een uitgebreide reactie wat we er tegen kunnen Doen!


Pffff | 02-04-2018

Commentaar COC: Dat homogeweld te vaak voorkomt. Te vaak? Met 16 man tegelijk iemand uitlokken en bewusteloos rammen! Volgens het COC gebeurt het wel een beetje te vaak. Allemachtig!
Voor de goeie orde, bij geenstijl waren ze zo pislink over dit incident dat ze er niet eens meer een cynisch stukje over konden tikken, maar de AD post over hebben genomen. Zo pislink!
(Respect@geenstijl trouwens)


De Kern | 02-04-2018

Als je je zuster wat aandoet omdat ze misschien een proefrit heeft gemaakt, dan is dat vrijheid van meningsuiting.
Roep je, terwijl je toeslaat, ook nog een godheid aan, dan is het ook nog vrijheid van godsdienst.
Heb je dan ook nog een dubbel paspoort, dan is het volgens dat andere paspoort een normale familiekwestie. Waar niemand zich mee te bemoeiien heeft.
Al zeker niet in een land dat iedereen zulke vrijheden belooft.


Tips | 02-04-2018

Eerst beter leren kennen daarna cammen alleen face to face zonder naakt. Als je kan vertrouwen dan kan je daten. Want via het internet is vaak misbruikt of zo


Jordy | 02-04-2018

@ Nicky de klerk en anderen:

Graag massaal solidair in actie komen.
Wie heeft er goede ideeƫn?


@Jordy | 02-04-2018

1. Vreedzame actie. Confetti kanonnen.
2. Zelfverdediging. Is je recht. Als iemand je aanraakt mag je stevig terug aanraken. Ook om iemand te ontzetten. Trap maar eens een homohater tijdelijk in een rolstoel. Zolang het zelfverdediging is mag dat.


helmpje | 02-04-2018

op parkeerplaatsen afspreken is vragen om problemen.die laffe daders opsporen. zullen wel weer een paar uur werkstraf krijgen net als de tuig die de Arnhemse jongens met een beton schaar verminkte


Zucht | 02-04-2018

Het is inmiddels al weer bijna 24 uur geleden gebeurd of zo. Waar zit iedereen. Weer op een uitje van de ondernemingsraad of zo?
Zo lek als Grindr is qua locatie, is elke mobiel. Die 16 die daar waren opsporen is kinderspel.

Dat zijn 16 mobieltjes op 1 plek. Al heb je er voorlopig maar drie! En dat contact via Grindr moet ook al lang traceerbaar zijn. Zelfs zonder medewerking van Grindr.

Zit iedereen weer op cursus of zo?


Rutte@GroenLinks | 02-04-2018

Doe es normaal joh.


Wim | 02-04-2018

Nu nog even uitzoeken hoe onbetrouwbaar deze commercial Gay site is, wie zit er achter deze site, en is hij wel een betrouwbare man, of zijn het ook onbetrouwbare ................................... !


Nicky de klerk | 02-04-2018

Het punt is en waar het omdraait dat politiek niets doet dus moeten we het zelf doen!( politiek is schijn bevolking is echt) hierbij is het niet alleen islamitische mensen het kunnen net zo goed doorgedraaide teveel alcohol gebruikte mensen zijn! Mijn voorstel is dat we met ze alle mond op mond tegen elk familie lid tegen elk vriend of nicht of neef zeggen wat er is gebeurd en dat het word geopenbaard!Om zelfverdediging begin simpel en ga niet op kickboksen tenzij je potentie heb! Zelfverdeding lessen: wung chu, krv maga, systema,dit zijn de beste zelfverdediging lessen waar je veel van leert als je onzeker bent en hoe je het best om kan gaan als een groep je belaagd! Mijn advies is trap in de ballen En ren weg desnoods veel lawaai zodat andere in de omgeving jullie hoort! Kortom we zijn het zat!


Cees | 02-04-2018

Wat een achterlijke reacties hierboven! Wat is gebeurt is ronduit afschuwelijk en het zou Grindr sieren als ze ruimhartig medewerking gaat verlenen aan het opsporen van de 'held' die dit op zijn geweten heeft. Elke scheet die iemand laat wordt opgeslagen en langdurig bewaard. Je gaat mij niet uitleggen dat het niet mogelijk is om de dader van dit walgelijke geweld te achterhalen. Zelfs als zijn profiel inmiddels is verwijderd. Ik geloof dat gewoonweg niet. Hier is gewoon sprake van georganiseerde mishandeling met voorbedachte rade. Het zou geweldig zjjn als Justitie dit een keer beantwoord met een gepaste straf. Haal alles maar uit de kast zou ik zeggen.


@Wim | 02-04-2018

Het zijn twee tuthola's met een hobby. Echt de laatsten waar je aan zou moeten twijfelen. Het blijft theoretisch mogelijk, maar hooogst onwaarschijnlijk. Vullen hun halve dag met of ze nou iets wel of niet kunnen laten staan. Om er zelf geen gedonder mee te krijgen. Qua intentie en oprechtheid veel groter dan de Telegraaf, die vannacht gelijk opende met "Russische toestanden in Dordrecht".


@17 minuten | 02-04-2018

Mike en Frank ?


@17 minuten | 02-04-2018

Aan tuthola's hebben we niets, juist daarom worden homo's steeds en steeds meer de grond in geboord, deze heren moeten gewoon de reacties laten nakijken door een juridische gay man. Je hoeft niet alles te pikken, trouwens waarom procederen gays zo weinig. genoeg gay advocaten die eens iets meer moeten doen voor de gay scene gebeurt ook in Amerika pro deo. Gerard Spong doet wel veel en zijn kantoor.


Nicky de klerk | 02-04-2018

Maakt niets uit tut hola of niet! Het punt Is hij zit aan 1 van ons dus we moeten er alles aan doen om een sterk front te maken tegen zinloos geweld! Zoiezo is grindr niet waar mijn voorkeur voor is maar alsnog moeten we een sterk front formen. Ook tut hola s laten we gewoon zeggen de meer vrouwelijke zijde kunnen ook op een verdediging vechtsport! Nogmaals met nadruk ga op een verdediging vechtsport .laten we er voor zorgen als een sterk front de volgende wie een gay persoon wat aandoet is aangepakt op een manier trap in ze ballen, of is naar de grond gegooid, of een gay couple heeft ze vast gehouden en gezegd waar het op staat, zijn verdediging sport gebruikt of gewoon een klap op ze kanus gegeven! Kortom de kranten koppen moge nu ervoor zorgen dat zinloos geweld tegen gays(algemeen)word afgestraft! Dat hebben wij zelf in de hand. Kortom we zijn het zat en daarom met nogmaals nadruk ga aub op 1 van die 3 verdediging vechtsporten en train jullie zelf zodat we een front gaan vormen getraind of ongetraind kies! En wie het zat is begin met trainen!en gebruik alles wat binnen jullie bereik is te gebruiken.voor de volgende kranten kop homo stel heeft belagers aangepakt!


Sander van den B | 02-04-2018

Hoe kan ik Grindr,er nu Down loaden,om hem vast in mijn P.C. te hebben.Groet Sander.


@Tutholas | 03-04-2018

Hoogachterlijke Ferdinand Grapperhaus van Veiligheid en Justistie,

Er zijn wat rare dingen gebeurd in Dordrecht. En het lijkt er ernstig op dat er informatie wordt achtergehouden. Als U toch al niet in staat bent om de veiligheid onder controle te brengen, kunt U dan in elk geval de informatie delen die er is? Zodat ik mezelf in elk geval kan verdedigen indien U nog nuttelozer blijkt dan nu?

Hoogachterlijke Hugo de Jonge van Volksgezondheid,

Wat denkt u te gaan doen, na jaren gezeik over het patrientendossier, beveiliging, wie er wel en niet aan kan, kun blijkt dat een simpele app als Grindr toch wel veel gevoeliger informatie gewoon aan de eerste de beste Chinees met geld kan verkopen, zonder problemen. Voor 250 miljoen. Neemt U uw eigen post nog wel serieus? Durft U het woord medisch geheim nog wel te gebruiken?

Hoogachterlijke Kajsa Ollongren,

Beste referendumafschafster. Heeft U al kennis genomen van het feit dat waar U voor staat al 10 jaar geleden nog veel geraffineerder is uitgewerkt, en dat zelfs het feit dat U op die post zit, wel eens gemanipuleerd kan zijn door datamanipulators. En dus niets met Uw kwaliteiten noch gebreken te maken kan hebben? Dat, met wat wij nu weten, U dom blijkt te zijn. En wat gaat U daar aan doen?

Hoogachterlijke Mark Rutte,
Tuut tuut.
En de groetjes van Ruud.
Wil je een ijsje, schat?


WillenJ | 03-04-2018

Wat een idiote reacties, is toch allemaal jullie eigen schuld. Jullie stem gedrag heeft er voor zorg gedragen dat er meer dan 1 miljoen moslims Nederland zijn binnen gekomen welke allemaal ook nog eens 5 kinderen hebben. Amsterdam stemde alle gays op Groen Links welke er nog meer wil binnen halen, en O ja Klaver zei er zitten geen IS leden onder. 5800 honderd zijn er al in kaart zijn gebracht in Nederland.

Wanneer je dat soort gaat binnen halen uit landen waar homo's nog lager dan varkens zijn en van de flats gegooid worden, moeten jullie nou niet huilie huilie doen.
Jullie kunnen wel met tienduizenden op boten lopen dellen en giiel, maar toen en in Orlando 49 vermoord werden stonden er bij de herdenking maar net 200 waaronder wij.
Waar waren jullie toen om te protesteren, nu wel klagen Bah eigen schuld !

Slaap lekker verder !


rob | 03-04-2018

Niet de Russen maar de onhebbelijke moslims zijn duidelijk het paradepaardje van onze westerlijke elite met hun bijzondere woestijn opvattingen.
'Grijp de homo's, zoek het hoogste gebouw uit, en gooi ze vanaf het terras met het hoofd naar beneden. Dit tot de verbeelding sprekende advies gaf sjeik Aboe Bakr Al DjezeĆÆri in het boek 'De weg van de moslim'.


Boze fee | 03-04-2018

Ellerman is een vaste reageerder van De Elsevier en probeert over onze ruggen reclame te maken. Wat een ziek wijf, ga naar Israƫl.


Waarom? | 03-04-2018

Waarom moet ik nou weer op geenstijl lezen dat die 16 gasten van Dordrecht overwegend gewoon Nederlands tuig was? Volgens buurtbewoners.

Eerst is de politie op zoek maar vooral geen signalement. Dat is lekker zoeken dan. Dan gaat de fantasiemolen draaien natuurlijk. Nu is er waarschijnlijk meer informatie (enkel via Radio Oranje), nĆ²g niks officieel naar buiten.

Ik snap niet meer waarom politiebureaus en ministeries deuren hebben, electra en wifi. Laat staan woordvoerders.


Nicky de klerk | 04-04-2018

Meneer wraak: dan komen wij als gay community in een slecht licht! Het wil niet zeggen dat elk deel van zelfverdeding mogelijk Is en het wil zeker niet zeggen dat we die gasten in Dordrecht niet mogen aanpakken!we moeten slim zijn volgende kranten kop gay couple heeft belagers aangepakt! Ik blijf het zeggen ga op verdediging sport!


Nicky de klerk | 04-04-2018

Het punt is, Het kan niet zolanger aanpakken!


Wereld@Nicky | 04-04-2018

Niks doen is ook een handeling. Vaak sterker dan terugslaan of terugschelden. Die jongens uit Arnhem ben ik echt nog niet vergeten. Die jongen in de metro ook niet. En Orlando al helemaal niet. Zo zijn er nog een paar "incidenten" geweest. Meer dan een paar. Deze laatste in Dordrecht blijkt niks of weinig met bontkraagjes te maken te hebben. Op een bepaalde manier ben ik daar ook weer blij mee. Op een bepaalde manier dan, he?

Homo's zijn niet veilig meer. Niet in Nederland. Niet op Facebook en al helemaal niet op Grindr.

De bal ligt bij de bestuurders van het land. Want die zitten ook aan tafel met Polen, Hongarije en (wat minder nu) zelfs met Russen. Met een vingertje dat zij niet geciviliseerd genoeg zijn.

Dus eigenlijk hoef je niks te doen. Dat is ook sterker. Als tanden er al uit liggen hoef je niks meer te zeggen. Of te slaan.


Nicky de klerk | 04-04-2018

Wereld.Hoe bedoel je niets doen?we moeten wel wat doen bestuurders van het land politieke onzin allemaal die hebben veel te weinig gedaan! Niets doen is geen optie alleen al met deze topic worden er al super veel dingen in werking gesteld! Homo s zijn niet veilig meer( zijn zeker wel veilig en helemaal in amsterdam) maar de incidenten zijn te veel!en daar moeten we zeker wat aan doen. Nogmaals nadruk op zeg het en breng het ter sprake via internet of mondelinge communicatie, netwerk!politiek doet er niets tegen en helemaal niet de regerende politiek ze moeten te veel hun eigen belangen of hun Europese agenda voortrekken in plaats van het eigen land, dus alleen al daarom en talloze redenen moeten wij wel wat eraan doen! Nogmaals ga gewoon op een zelfverdeding sport!


Ruud | 04-04-2018

Wat ik wel vreemd vind dat jullie het alleen over jullie zelf hebben aangaande veiligheid, maar niet over de al jaren gaande haat tegen joden in Amsterdam die zelfs al jaren overal in Amsterdam worden weggepest worden. Door het zelfde tuig. Kunnen zelfs niet meer met een keppeltje op lopen, nooit iets over gehoord zelfs niet van de linkse partijen welke zelfs geleid worden door Asscher.
Juist omdat ik jullie daar nooit over hoorde, dacht ik altijd al, eerst de joden dan de homo's, de joden zijn de kanariepiet van de mijnen wanneer die in gevaar zijn , zijn wij het ook.

Jullie hebben niet opgelet of het kon jullie niets schelen, en nu met de gebakken peren. Sl;aap lekker verder.


@Ruud | 05-04-2018

Keppeltjes zijn kleiner dan burkas. Toch maken ze me ook ongemakkelijk. Niet vanwege verboden boeken uit het recent verleden. Maar ze zijn ook iets van ik ben meer dan jij.
Ik ben homo. Ik heb een cockring in de kast liggen. Ook. Mag je best weten. Maar ik loop er niet mee over straat. Want het kan mensen ongemakkelijk maken. En dat is niet lief. Het zou maar uitdagen. En dat moeten wij samen niet willen. Iemand nog een kopje rooibos thee?


grijze muis@Ruud | 07-04-2018

....met een cockring over straat!?.... Geen enkel probleem hoor, velen doen dit. Keppeltjes, roze of geel geverfd haar en burka's of kruisjes en zoveel meer wat anders is dan wat "normaal" gevonden wordt WEL zichtbaar op straat? Allemaal lekker doen hoor. Ik voel me er niet meer of minder om en zeker niet bedreigd!


@Ruud | 07-04-2018

Lekker! Zonder suiker graag.


Geen thee schat | 07-04-2018

https://www.express.co.uk/news/uk/938824/Germany-news-duisburg-state-of-emergency-fight-riot-machetes


Bron Hln.be | 07-04-2018

Amerikaans meisje mag niet meer met haar tieten naar school. Althans, moet BH aan. En ze mogen niet bewegen. En men vindt het toch goed dat de school heeft ingegrepen.

Grapje? Nee hoor.

Bij ons is dat soort achterlijke feestboek moraal ook steeds meer erin geslopen. Blijkbaar mag je daar ook pas tieten als je 18 bent.


JOOPVANBUERINK | 05-09-2018

0612905893


Reageer

Naam:
Reactie:

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

Gay op TV

15:40 | Will & Grace

16:50 | Neighbours

19:00 | Anger Management

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

20:30 | Modern Family

20:30 | Chateau Meiland

21:00 | Eastenders

00:00 | MVS

Op vakantie met Grindr

Niet alle landen in de wereld zijn zo open en vrij als Nederland. Lees hier 3 handige tips voor veilig Grindr-gebruik in binnen- en buitenland.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Dotan (zanger)

| Diplo (DJ)

| Julianne Hough (actrice)

| Juan Pablo Di Pace (acteur)

| Lil Nas X (rapper)

| Willow Smith (dochter van)

Volg GaySite.nl ook via

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven