Geen zoenende mannen in RD

04-04-2018 | De hoofdredacteur van het Reformatorisch Dagblad (RD) heeft woensdag laten weten "een goed gesprek" gevoerd te hebben met Jasper Klapwijk. Het gesprek vond plaats nadat Klapwijk met een crowdfundingactie genoeg geld had opgehaald om een tegen-advertentie in het RD te laten plaatsen. Deze advertentie is weer een actie tegen de flyer die de krant vorige maand meestuurde als protest tegen de een advertentie van kledingverkoper Suitsupply waarin twee zoenende mannen te zien zijn.

Volgens diverse media heeft het RD vandaag besloten geen advertentie te plaatsen waarin twee zoenende mannen te zien zijn. Hoofdredacteur Steef de Bruijn liet eerder al weten dat hij geen advertentie zal plaatsen waar "erotische poses op te zien zijn". Dit zou de achterban van het RD als shockerend kunnen ervaren. Een advertentie met twee zoenende mannen was wel de inzet van Klapwijk en actiegroep Femmes for Freedom. Volgens Klapwijk was het gesprek met vertegenwoordigers van het RD "een goed gesprek, waarin we allebei onze positie hebben uitgelegd. Tijdens het gesprek bleek al dat we het niet eens zullen worden, maar dat we wel een gedeeld belang hebben: dat er binnen de reformatorische gezindte meer aandacht moet zijn voor homo's en lesbiennes die uit de kast willen komen." Hoofdredacteur Steef de Bruijn bevestigt op de site van de krant dat er een open en eerlijk gesprek is geweest. "We zullen het inderdaad niet snel eens worden, want onze visies op homoseksualiteit lopen sterk uiteen. Toch is het goed om op deze manier van gedachten te wisselen en elkaars intenties te proeven."

Het gesprek krijgt over een week een vervolg. Dan wordt ook besloten welke advertentie zal worden afgedrukt in het Reformatorisch Dagblad. De crowdfundingactie heeft al ruim 6300 euro opgebracht.

Deel dit artikel:  

Reacties:

qw | 04-04-2018

Protesteren die kwezels ook als 'n man en vrouw kussen? Zo neen, gaat dit heel sterk op homodiscriminatie lijken.


Peter | 04-04-2018

Het lijkt geen homodiscriminatie. Het IS homodiscriminatie.
Als je willens en wetens een flyer met je krant meestuurt waar een rood kruist gekalkt is op een foto van 2 kussende mannen kun je je niet verschuilen als redactie dat de advertentieafdeling een andere is dan de journalistiek.
Als je geen enkel argument hebt om je advertentieafdeling van repliek te dienen, ga je ermee akkoord.
Je faciliteert dus haat, bedenkt onder een religieus dekentje.
Kom op, een foto met een vet rood kruis erover. Dat is geen vrijheid van geloof of meningsuiting, dat is fascisme.


Peter | 04-04-2018

In mijn woede een paar type/taalfouten... ach er zijn ergere dingen.


Marc | 04-04-2018

Een goed gesprek... Joodse Raad met de bezetter had dat ook


JAN2 | 05-04-2018

We hebben allemaal onze negatieve mening over het RD, en terecht. Maar laten we het nu eens waar maken, geen woorden maar daden. Allemaal aangifte doen tegen het RD voor homodiscriminatie. Niet lullen maar actie anders blijven ze over ons heenwalsen.


Wegermee | 05-04-2018

RD gaat tegen de Gw in. Waarom wordt dat niet aangepakt? Aldus blijft heel die Gw 1 dode letter. Hoeven Islamieten niets te verwijten;Christenen zijn geen haar beter. Aan religies kleeft niets anders dan bloed, haat en intolerantie.


Nico | 05-04-2018

G E L O O F = H A A T


JAN2 | 05-04-2018

Dat komt @ wegermee omdat religies denken dat hun wetten zaligmakend zijn en een dikke middelvinger opsteken tegen de Grondwet. Vrijheid van godsdienst ok, maar als dat ook inhoud dat je mag discrimineren, dat moet duidelijk worden in de GW dat dit niet kan. Je mag in dit land alle religies belijden, helaas, maar het zei, maar hou het dan bij het religieuze spelletje en niet oordelen over hoe iemand zijn leven wenst in te delen. Dus nogmaals een oproep een de lezers om gewoon aangifte te doen tegen het RD en aangiftes doen tegen welke religie dan ook mist ze over de scheef gaan jegens de homobeweging in het algemeen. Hopelijk gaat de politiek eens nadenken als de publieke onrust steeds groter gaat worden, maar dan moeten we niet allemaal schichtig wegduiken.


@JAN2 | 05-04-2018

Harry Mulish heeft ook hele diepgaande boeken geschreven. Maar er zijn geen Harry Mulish scholen. Openbaar moet goed genoeg zijn voor openbaar. Alle sekte scholen afschaffen zou een goed idee zijn. Levensbeschouwingen zijn leuk. Tot ze levens kosten. Of bedreigen.


Of! | 05-04-2018

Waarom zijn er geen geenstijl scholen dan? Die hebben zelfs een eigen omroep!


Of uhhh | 05-04-2018

PVV scholen? (liever niet trouwens)


JAN2 | 06-04-2018

Er zijn ook Islamitische scholen dus een PVV school zou een leuke tegenpool kunnen zijn.


@JAN2 | 06-04-2018

Douze points.
Het zou wel leuk zijn. Een PVV school. Alle kindjes 20 beveiligers. (Die alles doorlullen en hoe je daar mee omgaat). En dat alle andere scholen dan weer recht hebben op een zelfde budget. Als ik van een moslim school was, dan zou ik mijn, uhmmm, waterpijp uit mijn broek lachen. En terecht.


Reageer

Naam:
Reactie:

Songfestival Quiz

Het Eurovisie Songfestival staat weer voor de deur. Hoe Duncan Laurence het gaat doen is nog onbekend, maar wat weet jij nog van het Songfestival van alle andere jaren? Doe nu de GaySite.nl Songfestival Quiz. Klik hier!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de verkiezingen voor het Europees parlement, vriendschap en FvD | klik hier

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over het Eurovisie Songfestival. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Gay op TV

22:00 | MVS

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Andy Brennan (voetballer)

| Tyler Blackburn (acteur)

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

| Ryan Sampson (acteur)

| Ben Platt (zanger)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven