update | Meer aanhoudingen na antihomogeweld

10-04-2018 | In het onderzoek naar de bedreiging en mishandeling van enkele homoseksuele mannen in Dordrecht zijn vier nieuwe aanhoudingen verricht. Al eerder werden een 14- en 16-jarige jongen opgepakt. Afgelopen weekend volgde de aanhouding van een 21-jarige Dordtenaar. Maandag werden nog eens drie Dordtenaren aangehouden, in de leeftijd van 18 tot 20 jaar. De totale groep jongeren die twee weken geleden enkele homoseksuelen na een date via Grindr bedreigden en mishandelden zou uit zo'n vijftien personen bestaan. De politie laat weten dat het meer aanhouding niet uitsluit.

De slachtoffers hadden een afspraak gemaakt via de Grindr. Toen ze op hun afspraak waren gearriveerd, werden ze belaagd door een groep mannen. Een bekende van een van de slachtoffers zegt tegen RTV Rijnmond dat er geen reden was om de date te wantrouwen. Op de afgesproken plek verscheen een man die er betrouwbaar uitzag en leek op de profielfoto in de datingapp. Toen het slachtoffer met zijn date een stukje door het park liep, zou die plotseling geroepen hebben: "Kom uit de bosjes jongens, dit is hem". Vervolgens dook een groep mannen op die hem mishandelden. Een nacht later, op 1 april, overkwam een andere man bijna hetzelfde op een andere locatie. Hij werd achternagezeten maar wist te ontkomen aan zijn belagers. Hij deed net als het eerste slachtoffer aangifte.

Update 13-04 | De vier mannen die deze week zijn aangehouden op verdenking van mishandeling komen eind volgende week weer vrij. Hun voorarrest wordt opgeschort laat het Openbaar Ministerie weten. Het gaat om vier mannen uit Dordrecht tussen de 18 en 21 jaar. De twee minderjarige jongens van veertien en zestien jaar die eerder al waren opgepakt, blijven voorlopig nog vastzitten.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Nico | 10-04-2018

Zal ook wel weer geen homohaat gerelateerd geweld zijn dit........


Nino | 10-04-2018

de rechter zegt straks toch van het is geen homohaat


emiel | 10-04-2018

goed gezegd @nico en nino. de verdachte`s zullen wel weer vrijuit gaan met een waarschuwing. met zo een slappe rechts systeem hier.


Film | 10-04-2018

Zal wel weer net als Arnhem aflopen. Een Brug Te Ver. En helaas verloren. En meer van zulke kutsmoezen. Kutsmoezen genoeg.

"Kom uit de bosjes jongens, dit is hem".

De nieuwe laffe generatie.


Peter | 10-04-2018

Als een islamiet "onheus" bejegend wordt staat heel politiek correct Nederland op zijn achterste benen.
Als een homo in elkaar geslagen wordt..... dan hebben we gelukkig de rechtstaat. Ahum... die hebben we niet, gewoon een taakstrafje want geen homogeweld.
De verhoudingen liggen helemaal scheef in dit land. Tuig wordt beschermd en niet bestraft.


Bron: nu.nl | 12-04-2018

Vier verdachten (tussen 18 en 21 jaar) worden alweer vrijgelaten. Voorarrest wordt geschorst. Twewe minderjarigen blijven nog vastzitten. Terwijl de politie PR machine braaf toetert dat zogenaamd meer arrestaties niet worden uitgesloten, laat het OM die paar die ze dan vast hebben, maar vrolijk weer even los. Ik mis er nog 10 van het lijstje. Als ik even snel tel.


Recht het nieuwe | 13-04-2018

Onbekend is of de vier die zijn vrijgelaten iets met de zaak te maken hebben (gehad). Mogelijk blijven ze tot nader order wel verdacht. Voorarrest geschorst? Om wat voor reden? Dat hoor je niet zo vaak! Denk zelf dat het OM en de politie ze wel in het vizier houdt.


Ik Denk | 16-04-2018

Dat ik nog NIETS heb gehoord over hoe deze inteeltdebielegestoorde actie ooit geboren is. Dat de bestuurders niks beters te melden hebben aan homo's dan stop maar met daten, doe een zwarte lap over je kop en daag de boel niet uit. "Je weet wel wat we bedoelen".

Ik denk dat deze zaak nog NIETS heeft opgeleverd. En dat politie en OM meer interesse hebben in prosecco feestjes dan maatschappelijk nuttig te zijn.

Wat dan precies homo's in gevaar brengt is totaal onduidelijk. Dat zal de rechter dan wel moeten bepalen. Over een half jaar of zo. En dan met een groep, die uitspraak kan ik nu al voorspellen.

En het waren toch maar homo's. Volgende zaak.

Het maatschappelijk oordeel: "als jij er voor kiest om homo te zijn is dat jouw probleem, alsmede alle consequenties". En rot lekker op.


Reageer

Naam:
Reactie:

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

Op vakantie met Grindr

Niet alle landen in de wereld zijn zo open en vrij als Nederland. Lees hier 3 handige tips voor veilig Grindr-gebruik in binnen- en buitenland.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Diplo (DJ)

| Julianne Hough (actrice)

| Juan Pablo Di Pace (acteur)

| Lil Nas X (rapper)

| Willow Smith (dochter van)

| Connor Jessup (acteur)

Volg GaySite.nl ook via

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven