LHBT's ontvluchten Turkije

26-04-2018 | Uit een nieuw rapport van Amnesty International blijkt dat de LHBT-gemeenschap in Turkije ernstig wordt bedreigd en onderdrukt. Volgens de mensenrechtenorganisatie is sinds de couppoging in 2016 de positie van LHBT's ernstig verslechterd. Homoseksualiteit is in Turkije, in tegenstelling tot in veel andere moslimlanden, niet verboden. Toch worden homoseksuelen steeds vaker gediscrimineerd en is homofobie nog altijd wijdverspreid. "Door hardhandig optreden, bijvoorbeeld tijdens de Gay Pride, wordt de vrijheid van meningsuiting van LHBT's ingeperkt en durft deze groep niet meer zichzelf te zijn. Vele hebben de hoop verloren en zien geen toekomst meer voor zichzelf in Turkije," aldus een woordvoerder van Amnesty. Volgens het rapport zijn enkele LHBT's Turkije al ontvlucht en staan velen op punt hetzelfde te doen.

Niet alleen individuele LHBT's hebben het zwaar, ook homo-organisaties worden steeds vaker dwars gezeten. De organisatie van de Gay Pride in Istanbul klaagt dat het evenement al jaren wordt verboden door de autoriteiten. Vreedzame bijeenkomsten om aandacht te vragen voor de positie van LHBT's in Turkije worden bruut uiteen geslagen en homoactivisten worden gevangengenomen. De jaarlijkse Gay Pride in Istanbul was in het voorbije decennium steeds populairder geworden. Het evenement bestaat al sinds 2003 en trok op zijn hoogtepunt bijna 100.000 deelnemers. De afgelopen drie jaar werd de Gay Pride in Istanbul om onduidelijke reden verboden maar LHBT's blijven, ondanks het verbod, samenkomen in het stadscentrum omdat ze vinden dat ze het recht hebben om vreedzaam aandacht te vragen voor de rechten van LHBT's.

Deel dit artikel:  

Reacties:

harrie | 26-04-2018

Nooit in de EU,veranderen doen ze toch nooit.Het is echt geen CorenDon land,maar MosenLimland.


Ottomanie! | 26-04-2018

Erdogan probeert er het Ottomaanse Rijk 2.0 van te maken. Het einde van versie 1.0 werd ook ingeluid door het vertrek van miljoenen Grieken en Armeniƫrs. En wie niet op tijd weg was, die had pech en werd vernietigd.

Er ligt een NAVO basis daar. En op die basis liggen kernkoppen, en wat meer dan tien. Dat vind ik link. Nog linker dan "de lange arm van Ankara".


Cees | 26-04-2018

Tja, ik denk dat we onze portie ellende hier op ons eigen grondgebied ook nog gaan krijgen. Dat kan bijna niet anders met laffe politici als Mark Rutte en zijn fijne kompanen. De westerse wereld met al haar vrijheden wordt al jarenlang kompleet in de uitverkoop gedaan en gaat straks gewoon ten prooi vallen van ongebreidelde islamisering. Overdreven? We spreken elkaar nog over pakweg 10 of 15 jaar.


Nicky de klerk | 26-04-2018

Heftige situatie, vind het jammer dat er een groei was in de gay community in Turkije maar helaas word onderdruk het enigste wat ik hierop kan zeggen is blijven doorgaan voor jullie geaarheid en zeker in dit soort landen waar het niet word Geaccepteerd.


GeenZorg | 26-04-2018

Elke Ceasar heeft een beste vriend. Die Brutus heet.


Wake up | 26-04-2018

Linkse mensen hebben zoveel kritiek op gayfriendly Israƫl maar Turkije
vinden ze prima. Mij zien ze er niet , ik ga lekker naar paradijs Israƫl


qw | 26-04-2018

De Turken zijn duidelijk SĆ¼leyman I de Luisterrijke, het Ottomaanse rijk, de mannelijke dansers voor mannen ((kƶƧekler; zie WIKI :KƶƧeks were much more sought after than the Ƈengi ("belly dancers"), their female counterparts)), de janitsaren, de mannenharems, de dichter Fazyl bin Tahir Enderuni, enz, enz, enz,.... vergeten. Zie WIKI;

Before starting their performance, the kƶƧek danced among the spectators, to make them more excited. In the audience, competition for their attention often caused commotions and altercations. Men would go wild, breaking their glasses, shouting themselves voiceless, or fighting and sometimes killing each other vying for the boys' sexual favors. This resulted in suppression of the practice under Sultan Abd-ul-Mejid I.

De kƶƧek is dus niet afgeschaft omdat de Turken tegen homosexualiteit waren; wel integendeel, alleen maar tot ordehandhaving.

Indien Erdogan restauratie van het Ottomaanse rijk wil, is het van wezenlijk belang dat hij homosexualiteit met alle middelen stimuleert. Dat zal iedereen ten goede komen.


@qw | 27-04-2018

Je vergeet heel de periode daarna en de neiging naar fascisme in het (na-)Ottomaanse rijk. Voor de volledigheid ook de neiging naar modernisering, met en na Attaturk.

Zoals Erdogan het gezin en veel kinderen krijgen heiligt kun je die volledigheid trouwens welgevoeglijk even weglaten. Maar niets menselijks is ons vreemd. In de vorige eeuw deden de katholieken in Nederland aan precies dezelfde politiek. Veel kinderen krijgen. Dan halen we zelfs "democratisch" de meerderheid. In Turkije. En overal daarbuiten.

Aan homo's hebben ze dus niks. Die brengen geen soldaatjes voort noch extra stembiljetten. En door ze te onderdrukken maak je juist meer duidelijk wat er van de burger wordt verwacht: Trouwen, veel wippen, veel soldaatjes en extra stembiljetjes maken. Het is zelfs mogelijk dat Erdo privƩ in principe niks tegen homo's heeft. Maar politiek ligt het anders. Zo is de Krim ook Russisch geworden. Moehaha.


Leker slapen ! | 27-04-2018

En de Joden en Gays ontvluchten Nederland ! Waarom omdat het hier net zo erg aan het worden is.


Nico | 28-04-2018

Mag ik u er even aannherinneren dat 80% van de in dit land wonende Turken op deze fascist Erdogan stemt en hem steunt.
Over hoeveel jaar vluchten de homoseksuelen weg uit dit land?


Marc@Nico | 28-04-2018

Helemaal mee eens, ze komen hier alleen voor de sociale uitkeringen wonen, en proberen van Nederland een Turkse provincie te maken, in Rotterdam lichten ze de boel helemaal op[ en zijn inmiddels opgerukt in de gemeenteraad.


HalveMaan | 28-04-2018

In de 15de eeuw rukten ze op tot a/d poorten van Wenen; nu zitten ze a/d Noordzee. Wijzen Westerse waarden af;Westerse uitkeringen niet. Erdogeit wil 't Ottomaanse Rijk terug, incluis Z-O Europa."Wij veroveren via de kinderwagen",is zijn credo. Homo's zijn daartoe nutteloos. Polygamie 'n zegen. In Duitsland >5 miljoen Turken. In Brussel meer kebabs dan frietkotten. Gaat hard;stond erbij en keek ernaar!


Schoenlapper | 29-04-2018

En Johan Quist dekt alles toe met de mantel van uierzalf.


NogEffe | 29-04-2018

Er gebeurt een coup in dat land. Maar Erdo zat veilig.
Er blijkt ineens een staatsvijand en iets van 150.000 "aanhangers" worden in de bak gezet. Binnen een paar dagen of weken.
Ik zou niet van mijn stoel vallen als dat hele sprookje is gekocht bij feesboekdatabees bedrijven. Zowel die coup, weten wanneer, dat hij niet zou lukken, en het fantasische ingrijpen daarna. Met uitschakelen van de vrije pers en onafhankelijke rechters als leuke bonus. Kost was, maar dan heb je ook wat! Blaffende alleenheerser die roept dat juist alle vrije werelden aan manipulatie doen.

Het tipje van de ijsberg van alle echte spelletjes met databeeses is nog maar net aan boven gekomen. Dat dit spelletje net zo gespeeld is, zou me echt niet verbazen.

Applaus voor jezelf! Overal te koop tegenwoordig.


Mark | 30-04-2018

Waarom zien wij het wel en de rest van (regerend) NL het niet? Alles wat in dat sprookjesboek gelooft denkt maar aan een ding: de zaak overnemen. In NL roept iedereen dat Erdogan en clan niet kan, maar wel lekker op vakantie gaan om dat "het zo lekker goedkoop is". Dat is Griekenland ook en daar loop je minder gevaar.


@Mark | 05-05-2018

Grieken kunnen ook best "flikkers" zijn. Maar er is een belangrijk verschil: eenmaal vrienden ben je vrienden voor altijd. Zijn ze sterker in dan de gemiddelde "wij".


Reageer

Naam:
Reactie:

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Gay Woordenboek Quiz

Taal is een wonderlijk ding. En zeker 'onze eigen homotaal' kent een aantal vreemde woorden en begrippen. Doe nu de Gay Woordenboek Quiz en test je 'homowoordenschat'!

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over homoseksualiteit in Azië. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de Nashville-verklaring en de extremisten die hem ondertekenden. | klik hier

Gay op TV

17:35 | Neighbours

18:10 | The Real O'Neals

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

20:30 | Grey's Anatomy

20:30 | Modern Family

21:00 | Eastenders

00:00 | MVS

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Cameron Hawthorne (zanger)

| Ryan Sampson (acteur)

| Ben Platt (zanger)

| Matt Pacifici (ex-voetballer)

| Anthony Bowens (worstelaar)

| Jake Borelli (acteur)

Volg GaySite.nl ook via

GaySite.nl Onderzoek

Slik jij PrEP?

Nee

Wat is dat?

Ja

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven