Homofobe zanger naar Nederland en België

12-04-2018 | De Jamaicaanse zanger Bounty Killer toert op dit moment door Europa en net als afgelopen jaren wordt de homofobe zanger geweerd op diverse podia. Het geplande concert van Bounty Killer in Berlijn is deze week afgezegd nadat Duitse homo-organisaties hadden geprotesteerd tegen de komst van de als homofoob bekend staande zanger. "Zolang deze zanger vast houdt aan zijn moordoproep aan homoseksuelen is hij niet welkom in onze zaal. Op ons poppodium is geen plaats voor homofobie, racisme, seksisme en antisemitisme," aldus de uitbater van Festsaal Kreuzberg in de Duitse media.

De omstreden reggae-artiest wordt al jarenlang internationaal bekritiseerd om zijn extreem homofobe liedteksten. Nadat Bounty Killer enkele jaren geleden tijdens een concert opriep tot het verbranden van homo's en lesbiennes werden veel geplande concerten afgezegd. Na internationaal protest tegen haatdragende liedteksten, ondertekenden enkele van Bounty Killers collega's de 'Reggae Compassionate Act'. Hierin engageren ze zich om geen expliciet homofobe teksten meer te zingen. Bounty Killer heeft pertinent geweigerd om dit document te ondertekenen. Hij heeft nooit afstand genomen van de inhoud van zijn teksten.

Er staan de komende maand ook concerten van Bounty Killer gepland in Nederland en België. Op 4 en 5 mei staat de zanger op het podium van Club & Partyhouse DNA in Amsterdam en op 9 mei staat een optreden gepland in Mango Club in Antwerpen.

Deel dit artikel:  

Reacties:

WillemJ | 12-04-2018

En zelf maar klagen over discriminatie , nou dat soort discrimineert zelf omdat ze met het discriminatie gen geboren zijn.
Op Jamaica worden homo's en transgenders wekelijks afgeslacht, en werkt de politie zelfs mee met het moorden van anders geaarde mensen. Nergens in het Caribische gebied is de homohaat zo groot al op Jamaica, en daarom moet deze man bij de eerst haatoproepen of discriminatie worden gearresteerd.

Nog idioter is dat dat wijf van de VN welke juist uit Jamaica afkomstig is, ons kwam vertellen dat zwarte Piet racistisch was, je moet maar lef hebben.

Google. De Verenigde Naties willen dat er een einde komt aan de intimidatie van Verene Shepherd, die in het nieuws kwam door haar oproep om het Nederlandse Sinterklaasfeest af te schaffen. Deze dame is dus tegen Zwarte Piet maar homo's mogen worden afgeslacht.


JAN2 | 12-04-2018

Nu moet de lokale politiek in actie komen want deze idioot wil zijn afgrijselijke teksten bezigen op 4 mei, dat is onze herdenkingsdag en 5 mei onze bevrijdingsdag. Beide dagen hoort dit figuur niet in Nederland te zijn en het liefst helemaal niet.


JAN2 | 12-04-2018

En...komt hij wel, zullen we zijn concerten moeten gaan verstoren, simpel.


TJa | 12-04-2018

Ach het is weer voorjaar..... zie 2017-2016-2015 etc. niks nieuws dus


Tja | 12-04-2018

Ps. Wie haalt dat tuig trouwens naar europa???? Denk dat die eens moeten worden aangepakt, maar daar hoor ik nooit wat over.


vrije volk | 12-04-2018

wat moet zo een gestoorde haat zanger in ons land doen. 4 en 5 mei is herdenking op de oorlogslachtoffers. dan laat je toch geen gestoorde neo nazi optreden. zo een levensgevaarlijke haat gek. moet je overal weren.


Tja | 12-04-2018

Dat bedoel ik, die idioot is toch niet te veranderen maar smeerlappen als bij Club & Partyhouse DNA in Amsterdam kunnen wel geboycot worden


4&5MEI? | 12-04-2018

Dikke mensen kunnen ze wel verwijderen bij het luiden van de klok. Met één pennestreek. En zo een zanger kan gewoon nog eens op wat er dan nog over is komen pissen. En dan ook nog 500 miljoen afpakken van de échte minder validen.

We hebben geen bezetter meer nodig. Er loopt veel rond, vooral in besturen en organisaties, dat al een gaatje in zijn hoofd heeft zonder schieten.


Karel | 12-04-2018

Op de dag waarop wij de slachtoffers van oorlogen herdenken en de dag waarop we onze vrijheid vieren nodigt die club een achterlijke discriminerende rapper uit. Hoe gek moet het worden. Laat deze debiel alsjeblieft haat prediken in dat achterlijke land waar hij vandaan komt. Daar is de situatie van gays overigens verschrikkelijk! En deze man zal natuurlijk keihard janken als blanken wat lelijks zeggen over zwarten. Wat een schijnheilige gek!


Saillant! | 12-04-2018

Juist de Duitsers (daar heeft 4 en 5 mei toch mee te maken, herinner ik me nog van geschiedenis????), die hebben ik elke geval wèl het besef om zo een leip buiten te houden. Ook buiten nationale herdenkingen. Dat zou toch te (her)denken moeten geven!
Of anders naar de dam, en tijdens de minuut stilte gewoon "Mien waar is me feestneus" inzetten. En polonaise over de oorlogsgraven. Goed voor de horeca! Allejezuscrimmenele!!!!! Begrijpt er nog één debiel wat er die dagen HERDACHT wordt?????


Ik ga op zwart | 12-04-2018

Als die vent komt zingen in Amsterdam op 4 mei, dan gaat mijn website op zwart. De hele dag.


Verzetstrijders | 12-04-2018

Lekker fris. En dat hij ten eerste een werkvergunning krijg voor Nederland, en ten tweede dat hij uitgerekend op onze Dodengerdenking én Bevreidingsdag zijn haat mag komen spuien, vind ik érg triest. Hebben mijn grootouders voor onze vrijheid gevochten zodat we nu zulk gespuis in ons midden kunnen halen?


Wiki feiten | 13-04-2018

Citaat van https://en.wikipedia.org/wiki/Persecution_of_homosexuals_in_Nazi_Germany_and_the_Holocaust

Homovervolging door de nazis.

"Between 1933 and 1945, an estimated 100,000 men were arrested as homosexuals, of whom some 50,000 were officially sentenced. Most of these men served time in regular prisons, and an estimated 5,000 to 15,000 of those sentenced were incarcerated in Nazi concentration camps."

Dat herdenken we dus ook op 4 mei. Op 5 mei de bevrijding, alhoewel homo's nog even wat langer werden vervolgd in door de "vrije landen". Ze werden niet meer echt vermoord maar het scheelde niet veel.

En dan komt zo iemand een liedje zingen in Amsterdam. Waar dat homo-monument ligt. De roze driehoek. Wat de homo's in die kampen moesten dragen.

Godallemachtigjezushallelujah!!!!!!


Tja | 13-04-2018

Nee nee nee op eigen houtje komt hij hier niet naar toe. Het zijn de smeerlappen van Club & Partyhouse DNA in Amsterdam die hem op 4 en 5 mei laten optreden. Hij weet waarschijnlijk niet eens wat we dan herdenken die eigenaren wel (hoop ik ).


harrie | 13-04-2018

Alles mag nu eenmaal van die burgemeester die ze nu in Amsterdam hebben,ze zijn al zo blij in Den Haag dat hij niet meer daar zit.


Joop | 13-04-2018

Wat zou er in dit land gebeuren als hij discriminerende teksten over Joden zou zingen?


Kees | 13-04-2018

Kijk eens ff op de website van die club. Komen allemaal zwarten die altijd lopen te janken als er iets lelijks over zwarten wordt geroepen. Maar ja homo's discrimineren is heel iets anders. Dat geeft niks. Toch???


Joop | 13-04-2018

Wat is het COC stil !!!


BertJan | 14-04-2018

Die duikelnicht kan best niet te veel in het nachtleven rondstruinen want sommige van onze stevig gebouwde liefdesgenoten konden hem wel eens een lel of twee verkopen


Kees | 17-04-2018

Wat zijn die beroeps gediscrimineerden van "Black lives matter" stil?
Kennelijk doen "gay lives" er niet toe voor deze griezels.


Reageer

Naam:
Reactie:

Songfestival Quiz

Het Eurovisie Songfestival staat weer voor de deur. Hoe Duncan Laurence het gaat doen is nog onbekend, maar wat weet jij nog van het Songfestival van alle andere jaren? Doe nu de GaySite.nl Songfestival Quiz. Klik hier!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de serie Pose; homo-zijn in New York in de jaren 80 van de vorige eeuw. | klik hier

Gay op TV

15:40 | Will & Grace

16:50 | Neighbours

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:05 | Bones

20:10 | Thuis

20:30 | Grey's Anatomy

20:30 | Eastenders

21:00 | Holby City

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Connor Jessup (acteur)

| Daniel Howell (youtuber)

| Andy Brennan (voetballer)

| Tyler Blackburn (acteur)

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven