Haagse Canal Pride gecanceld

12-04-2018 | De organisatie van The Hague Rainbow Festival heeft besloten de eerste Haagse Canal Pride te cancellen. Dat schrijven de initiatiefnemers op de website van het festival. Eind vorig jaar werd bekend dat naast Amsterdam, Alkmaar en Utrecht ook Den Haag een eigen grachtenparade zou krijgen. In december 2017 werd het initiatief nog door alle politieke partijen in de Haagse gemeenteraad gesteund. "Maar deze steun is tot op de dag van vandaag nooit gerealiseerd," aldus de organisatoren die nu stellen dat "miscommunicatie verkeerde verwachtingen hebben gewekt".

De organisatie van het festival is erg teleurgesteld in de Haagse politiek. "Wij hebben het initiatief van D66 opgepakt en onderdeel gemaakt van ons bestaande festival. Al die maanden hard eraan gewerkt en als het puntje bij paaltje is laat de politiek het afweten, de beloofde steun is nooit gekomen. Naast de uren die er al in hebben gezeten zijn er natuurlijk ook kosten gemaakt," aldus initiatiefnemers Ben Manuputty en Sebastiaan de Graaf op de site van The Hague Rainbow Festival. Gemeente en organisatie gaan nu rond de tafel zitten om een stevig impuls te geven aan de edities van het festival de komende jaren.

Het bestaande The Hague Rainbow Festival zal wel gewoon door gaan op vrijdag 8 en zaterdag 9 juni. Klik hier voor een compleet overzicht van alle activiteiten en evenementen.

GaySite.nl berichtte ook:
22-12-2017 | Ook Den Haag krijgt botenparade

Deel dit artikel:  

Reacties:

JAN2 | 12-04-2018

Triest. Maar de subsidiepot staat wagenwijd open voor Islamitische instellingen en aanverwante artikelen.


Uhmm | 12-04-2018

Zou ik dan met een houtvlotje met geknakte mast en een ouwe bijna versleten regenboogvlag uit de jaren '80 een uurtje op de hofvijver mogen? Zonder subsidie? Er zou eens een politicus of ambtenaar verveeld uit het raam kunnen kijken. Tussen alle drukke verantwoordelijkheden door? Misschien zwaait er nog iemand!


feestje | 13-04-2018

ik hoef die prides niet. ik hoef die regenboogvlaggen niet. ik hoef die festivals niet.

ik hoef al die subsidie feestjes niet......

wat ik wil is veiligheid. bijvoorbeeld op homoontmoetingsplaatsen.......
en in de grote steden die vroeger bekend stonden om hun tolerantie.

die zogenaamde prides zijn een leugen........van zogenaamde tolerantie die er niet is.


Willen@JAN2 | 13-04-2018

Wen er maar vast aan, Nederland en Engeland zullen de eerste landen zijn en Belgi√ę als derde, die door de islam worden ingenomen, omdat de regering een stel speen zuigende idioten zijn. slaap kindje slaap doen ze met een speen in de mond.
Ze zitten erbij net zoals in 1940, ook toen zaten ze te slapen, vandaar dat meeste joden vanuit Nederland zijn afgevoerd en nooit meer zijn terug gekeerd, omdat ze vergast zijn.
Schuldigen zijn de Nederlandse overheid en de politie en de ambtenaren welke de adressen van joden doorgaven aan de bezetters (lees nazi's)


@Willem | 13-04-2018

De nazis kwamen wel even anders. Goed georganiseerd, alle neuzen 1 kant uit en een lading voor die tijd moderne spullen van heptikjoudaar. Dat zie ik moslims nog niet voormekaar krijgen. Ook niet massaal met nieuwe brommers en bontkraagjes.
De enige overeenkomst die ik zie, of zwakte, is dat de Nederlandse massa nog steeds net doet of er niks aan de hand is. Volkseigen lijkt dat. Het zijn altijd de buren die fout zijn of waren. Prioriteiten, krappe budgetten, tuut tuut tuut en de groetjes van Ruud. Die mentaliteit. En die blijft hoor. Ook als er nog een buslading moslims komt.


Reageer

Naam:
Reactie:

GayNieuws Quiz 2018

Wat weet jij nog van al het belangrijke, homogerelateerde nieuws uit binnen- en buitenland van afgelopen jaar? Doe nu de GayNieuws Kennis Quiz 2018 en test je kennis en geheugen!

Woorden en Daden

De laatste column door Dennis de Jong. Lees hier zijn bijdrage over afscheid nemen van het Europees Parlement.

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over homo's en Homo's. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de Nashville-verklaring en de extremisten die hem ondertekenden. | klik hier

Gay op TV

22:00 | MVS

23:00 | The Graham Norton Show

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Anthony Bowens (worstelaar)

| Jake Borelli (acteur)

| Lucas Fischer (ex-turnkampioen)

| Bert & Ernie (poppenstel)

| Abrahm DeVine (zwemmer)

| Tadd Fujikawa (golfer)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven