Ook Zandvoort krijgt eigen Gay Pride

02-03-2017 | "De kogel is door de kerk." Met die mededeling kondigt initiatiefnemer Wim Peeters aan dat de gemeente Zandvoort achter het idee staat dit jaar een Gay Pride te organiseren in het stranddorp. "Wij zijn eruit! Er komen 3 dagen van Amsterdam Pride in Zandvoort. De precieze invulling horen jullie later van mij. Maar ik kan jullie wel vast vertellen, er komt een parade in Zandvoort, waarschijnlijk op maandag," aldus Peeters. Gay Pride Zandvoort vindt plaats van 31 juli tot en met 2 augustus, de week voor de grachtenparade in Amsterdam. Gekozen is voor doordeweekse dagen omdat Zandvoort in het weekend al wordt overspoeld door toeristen. Niet alleen de gemeente Zandvoort staat achter het idee een 'roze evenement' te organiseren ook heeft Peeters de Amsterdamse organisatie van Gay Pride achter zich gekregen. Deze lieten onlangs al weten: "We juichen het initiatief van harte toe en willen meewerken. Het initiatief past mooi in het beeld van stadsmetropool Amsterdam."

De precieze invulling van de Gay Pride in Zandvoort volgt later maar organisator Peeters wil in ieder geval een roze optocht door de badplaats. En een roze trein vanuit de hoofdstad naar 'Amsterdam Beach'. Verder doet hij een oproep aan zijn dorpsgenoten - ondernemers voorop - om met initiatieven te komen. "Een roze beachvolleybaltoernooi, bijvoorbeeld!" Peeters, zelf hetero en uitbater van cabarettheater Casablanca op de Zeedijk in Amsterdam, zag de afgelopen jaren met lede ogen aan dat Amsterdammers nauwelijks nog naar zijn dorp kwamen. "Vroeger had je in Zandvoort drie gayclubs, nu geen één meer. Zo was er vroeger ook een gaystrand. Dat is er ook niet meer." Peeters bevestigt dat de gemeente zeer positief staat tegenover zijn initiatief en hoopt op een uitbundige eerste versie van Gay Pride Zandvoort.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Mark. | 05-03-2017

Super hoor... alles roze... maar serieus, het is bekend dat Zandvoort al jaren wordt verziekt door Noord-Afrikaans tuig. Dan wil je voor je veiligheid toch niet naar Zandvoort toe. Ik zie het meer als een klantenwervingsactie voor de hetero horeca.


Sam | 13-06-2017

Waar gaat dit nou weer over? In ieder geval weet de vorige schrijver niet waarover hij praat!


naat | 20-07-2017

ik kom uit zandvoort en ben zo gay als weet niet wat, en ken er heel veel van hier. Moet zeggen iedereen is lekker open en luchtig erover en zo hoort het, ik ben zelf met een groot ploegje meiden die deel uitmaken van de stoet. En we zijn er trots op, dat dit in onze kleine dorpje 3 dagen wordt gevierd! Super!


Reageer

Naam:
Reactie:

Gay op TV

17:35 | Neighbours

18:20 | SpangaS

18:30 | The Ellen Degeneres Show

18:45 | Anger Management

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

21:00 | Eastenders

23:15 | Little Britain

00:00 | MVS

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Lellebel de Musical. | klik hier

Recent uit de kast!

| Sophie Vercruyssen (bobsleeer)

| Hurley Haywood (coureur)

| B. Van Spilbeeck (journalist)

| Matt Evers (schaatser)

| Ariela Barer (actrice)

| Mike Parrow (worstelaar)

GayNieuws Quiz 2017

Wat weet jij nog van al het belangrijke, homogerelateerde nieuws uit binnen- en buitenland dat je hier kon lezen? Klik hier en doe de GayNieuws Kennisquiz 2017

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn laatste bijdrage over de behanndeling van HLBTI's in Egypte.

GayVideo | Perfecte dag homostel

| klik hier voor een grotere versie van deze video

GaySite.nl Onderzoek

Zou je willen dat je besneden was?

Ik ben onbesneden en tevreden

Ik ben besneden en zou onbesneden willen zijn

Ik ben besneden en tevreden

Ik ben onbesneden en zou besneden willen zijn

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven