Ook Zandvoort krijgt eigen Gay Pride

02-03-2017 | "De kogel is door de kerk." Met die mededeling kondigt initiatiefnemer Wim Peeters aan dat de gemeente Zandvoort achter het idee staat dit jaar een Gay Pride te organiseren in het stranddorp. "Wij zijn eruit! Er komen 3 dagen van Amsterdam Pride in Zandvoort. De precieze invulling horen jullie later van mij. Maar ik kan jullie wel vast vertellen, er komt een parade in Zandvoort, waarschijnlijk op maandag," aldus Peeters. Gay Pride Zandvoort vindt plaats van 31 juli tot en met 2 augustus, de week voor de grachtenparade in Amsterdam. Gekozen is voor doordeweekse dagen omdat Zandvoort in het weekend al wordt overspoeld door toeristen. Niet alleen de gemeente Zandvoort staat achter het idee een 'roze evenement' te organiseren ook heeft Peeters de Amsterdamse organisatie van Gay Pride achter zich gekregen. Deze lieten onlangs al weten: "We juichen het initiatief van harte toe en willen meewerken. Het initiatief past mooi in het beeld van stadsmetropool Amsterdam."

De precieze invulling van de Gay Pride in Zandvoort volgt later maar organisator Peeters wil in ieder geval een roze optocht door de badplaats. En een roze trein vanuit de hoofdstad naar 'Amsterdam Beach'. Verder doet hij een oproep aan zijn dorpsgenoten - ondernemers voorop - om met initiatieven te komen. "Een roze beachvolleybaltoernooi, bijvoorbeeld!" Peeters, zelf hetero en uitbater van cabarettheater Casablanca op de Zeedijk in Amsterdam, zag de afgelopen jaren met lede ogen aan dat Amsterdammers nauwelijks nog naar zijn dorp kwamen. "Vroeger had je in Zandvoort drie gayclubs, nu geen één meer. Zo was er vroeger ook een gaystrand. Dat is er ook niet meer." Peeters bevestigt dat de gemeente zeer positief staat tegenover zijn initiatief en hoopt op een uitbundige eerste versie van Gay Pride Zandvoort.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Mark. | 05-03-2017

Super hoor... alles roze... maar serieus, het is bekend dat Zandvoort al jaren wordt verziekt door Noord-Afrikaans tuig. Dan wil je voor je veiligheid toch niet naar Zandvoort toe. Ik zie het meer als een klantenwervingsactie voor de hetero horeca.


Reageer

Naam:
Reactie:

Gay op TV

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

21:00 | Eastenders

23:15 | Lekker Laat!

00:00 | MVS

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn laatste bijdrage over Tsjetsjeens geweld tegen LHBTI's en de actie de we moeten ondernemen!

Recent uit de kast!

| Keiynan Lonsdale (acteur)

| Ryan Jordan Santana (honkballer)

| Shawn Barber (sporter)

| Shannon Purser (actrice)

| Danny Watts (autocoureur)

| Young MA (rapper)

GayVideo | Eigenares Montmartre o

| klik hier voor een grotere versie van deze video

GaySite.nl Onderzoek

Wat is de grootste afknapper tijdens een 'first date'?

Roken

Gebruik van drugs

Slechte hygiŽne

Kleding

Asociaal gedrag

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven