Madrid verbiedt anti-reclame voor transgenders

02-03-2017 | Het gemeentebestuur van de Spaanse hoofdstad Madrid heeft deze week een einde gemaakt aan een campagne tegen de acceptatie van transgenders. De rooms-katholieke organisatie Hazte Oír had een bus laten beplakken met enkele opmerkelijke spreuken en reed daar de afgelopen dagen mee door het centrum van Madrid. De spreuken 'Als je als man geboren bent, ben je een man. Als je een vrouw bent, zul je altijd een vrouw zijn' en 'Jongens hebben een piemel en meisjes een vagina. Laat je niet misleiden' ging veel Madrilenen te ver en zowel de politie als de gemeente kregen een groot aantal klachten. Hierop werd actie ondernomen en volgens plaatselijke media werd de organisatie achter bus verboden verder te rijden. Toen Hazte Oír dit weigerde en aankondigde heel Spanje te doorkruisen met de touringcar, werd de bus door de burgemeester van Madrid in beslag genomen.

De tour was bedoeld als antwoord op de bewustmakingscampagne vorige maand van Chrysallis, een vereniging van families met transgender kinderen. Die had in Noord-Spanje posters met naakte kinderen opgehangen met de tekst 'Er zijn meisjes met een penis en jongens met een vagina. Zo simpel is het'. De rooms-katholieke organisatie Hazte Oír is geschrokken van alle ophef over hun actie maar zegt door te vechten voor "de erkenning van ouders die niet willen dat hun kind een andere identiteit aanneemt". Diverse politici hebben op hun beurt laten weten de ideologieën van Hazte Oír te blijven bestrijden.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Joop | 02-03-2017

Bijzondere reactie van die katholieken, "de erkenning van ouders die niet willen dat hun kind een andere identiteit aanneemt". En daar gaat het gruwelijk fout. 2 mensen krijgen een kind, en hebben samen al helemaal uitgedacht wat voor kind het wordt, welke toekomst het moet krijgen en hoe het kind zal moeten zijn en leven. Een goede ouder geeft een kind warmte en liefde, ongeacht welke kant het kind op gaat, welk beroep het kind zal krijgen, welke seksuele voorkeur het kind zal hebben. Dat is voor vele gelovigen erg moeilijk, want die dringen altijd hun eigen ideeŽn op en brainwashen kinderen van jong af aan. Goed dat Spanje, onder het juk van de paap, deze actie niet accepteert!


Bokkenpoot | 03-03-2017

Ik dacht dat het voor priesters niet uitmaakte wat er tussen de beentjes zit?


harrie | 03-03-2017

Vrijheid van religie gaat tegenwoordig wel heel erg ver,wat ze hun leden opdragen moeten ze zelf weten,maar val andere niet lastig met je gedachtegoed.,waar trouwens geen bewijs voor is.


Nico | 03-03-2017

Gelovigen hebben nu eenmaal het alleenrecht op discriminatie!


qw | 03-03-2017

Religie kan maar worden gedoogd als ze onzichtbaat is. Hou die folklore thuis. Als religie bovendien meent anderen - in dit geval weerloze kinderen !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!- de wet te moeten opleggen , is lik-op-stuk tegengif het enige antwoord.


Wessel | 05-03-2017

Ouders hebben niets te willen. Het kind beslist. Is zijn/haar leven. Laten die papen zich druk maken om het Doopsel dat 'n baby wordt opgelegd. Mss wil zo'n kind dat ook wel niet. Daarover hoor je die pedo's niet. De grootste en oudste criminele organisatie ter wereld. De gebeurtenissen in 't R-K tehuis voor ongehuwde zwangeren in Ierland, bewijst 't weer. Nog erger dan 'n concentratiekamp. Rome kijkt natuurlijk de andere kant op.


Reageer

Naam:
Reactie:

GayNieuws Quiz 2017

Wat weet jij nog van al het belangrijke, homogerelateerde nieuws uit binnen- en buitenland dat je hier kon lezen? Klik hier en doe de GayNieuws Kennisquiz 2017

Gay op TV

08:05 | Will & Grace

13:25 | Million Dollar Listing: NY

17:35 | Neighbours

18:20 | SpangaS

18:30 | The Ellen Degeneres Show

18:45 | Anger Management

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

20:25 | Papadag

23:15 | Little Britain

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Lellebel de Musical. | klik hier

Recent uit de kast!

| Matt Evers (schaatser)

| Ariela Barer (actrice)

| Mike Parrow (worstelaar)

| Uri Kokia (basketballer)

| Mark Foster (zwemmer)

| Rutina Wesley (actrice)

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn laatste bijdrage over de behanndeling van HLBTI's in Egypte.

GayVideo | Van man naar Nicki Min

| klik hier voor een grotere versie van deze video

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven