"Niet migranten maar witte mannen bedreigen homo's"

02-03-2017 | Sylvana Simons, die onlangs de nieuwe politiek partij Artikel 1 lanceerde, heeft in een interview met website Vice.com enkele opmerkelijke uitspraken gedaan. Zo zei Simons dat de grootste dreiging voor homo's in ons land niet komt door migranten "maar van witte mannen op het platteland". De uitspraak is opmerkelijk omdat diverse recente publicaties van onder meer de politie laten zien dat migranten wel degelijk oververtegenwoordigd zijn bij (gewelds)incidenten tegen homoseksuelen.

Simons liet in een interview in december met het televisieprogramma EenVandaag al weten dat zij zich met haar nieuwe partij vooral wil richten op de bestrijding van racisme en met name LHBT-discriminatie. Simons stapte in december uit DENK, een politiek beweging waar zij zich achteraf toch niet gelukkig voelde. DENK, onder leiding van de ex-PvdA politici Selcuk Ozturk en Tunahan Kuzu, gaf geen ruimte voor het werken naar echte gelijkwaardigheid, aldus Simons twee maanden geleden tegen EenVandaag. In het interview met Vice.com zegt ze deze week dat ze al vanaf haar twaalfde zich begeeft in de LHBT+-scene. "Het is voor mij iets vanzelfsprekends, vrienden vragen soms voor de grap of ik wel heteroseksuele vrienden heb. Ik werkte in de gayscene, in de iT en de RoXY, en ik zeg altijd dat ik in de gayscene ben geboren. Juist doordat ik daar tien jaar lang rondliep, heb ik mezelf ontwikkeld en heb ik geleerd hoe belangrijk het is om te kunnen zijn wie je wilt zijn. Er ontstaan hele mooie dingen als je mensen die vrijheid geeft."

Op de kandidatenlijst van Artikel 1 zitten dan ook mensen die zich als jood, christen of moslim identificeren en er zitten ook transgenders in de partij. "Ik ben er ontzettend trots op dat ik met deze lijst kan laten zien dat niet iedere moslim per definitie homofoob is en dat niet elke christen homoseksualiteit afwijst. Ik ben ook blij dat veel homo's zeggen dat ze zich niet laten gebruiken door dit soort xenofobische sentimenten. De grootste dreiging voor homo's zijn niet de migranten, maar de witte mannen op het platteland. Het is verschrikkelijk dat xenofobe leiders de lhbtqi-scene of vrouwen kapen met termen als 'testosteronbommen'. Het gaat er niet om wat je scheidt, maar om wat je verbindt."

Deel dit artikel:  

Reacties:

Joop | 02-03-2017

Madame Simons generaliseert, zowel bij donkere als witte mensen komt homofobie voor. Bij moslims behoorlijk vaak, maar vlak de katholieken en protestanten, overwegend witte mensen niet uit! Ik ben wel voor een gesubsidieerd plan om mensen die lijden aan de ziekte homofobie verplicht te laten behandelen. Want wie wil er nu niet gezond zijn!


Cees | 02-03-2017

Ik ben verhuisd van Amsterdam naar het platteland van Zuid-Limburg. Wij, 2 mannen, worden volledig geaccepteerd en ervaren geen enkel probleem. Dat was wel anders in het multiculturele feestje van Amsterdam.


Henk | 03-03-2017

Wij wonen met ons 2 midden op het platteland , en horen overal bij en zijn volledig geaccepteerd , nog nooit een onprettige opmerking naar ons gemaakt.


Marvyn | 03-03-2017

Simons verloor al eerder haar geloofwaardigheid.

"Zwarte mannen zijn geweldadiger"
"Alle witte mensen zijn schuldig aan zwarte slavernij en onderdrukking"
"De Armeense genocide bestaat niet."
Stuk voor stuk zeer pittige uitspraken.
De vrouw die steeds weer groepen tegen elkaar opzet.
Zelfreflectie is volslagen onbekend bij mevrouw Simons. Tot stijgende verbazing van velen,
komt ze vaak weg met haar discriminerende en racistische opmerkingen. Terwijl ze zich in VS zorgen maken over alternatieve feiten manifesteert Simons zich op Trumpiaanse manier nu over de rug van homo's.


Peter | 03-03-2017

Deze mevrouw neem ik niet serieus.


Jos | 03-03-2017

Trap er niet in. Stem op 15 maart voor minder immigratie.


KC | 03-03-2017

Ik weet niet in welke gayscene zij zich begeven heeft, maar alle leuke jongen en sympathieke mannen die ik ken die in elkaar getrimd zijn de laatste jaren zijn helaas pindakaas door testosteronbommen mishandeld en niet door witte provinciaaltjes.


jelte | 03-03-2017

Laat haar vooral in haar zieke onhandelbare hokjes denken doorgaan, boze frustratie door eigen mislukken.


Rebecca | 03-03-2017

Wordt het dan toch stemmen op die 'blonde'?!


Bas H | 03-03-2017

Toch knap dat ze zonder enige feitenkennis met roepen over racisme en dankzij haar verwijten aan"witte" mannen al jaren kan aanschuiven bij de linkse talkshows die ons graag de schuld geven van hun mislukte multiculturele Europa.

Met dit nieuwe statement neemt ze de slachtoffers van hatecrimes niet serieus en zegt ze in feite dat de gayscene racistisch is door allochtone daders te noemen. Weg met de feiten, vanaf nu zijn lichtgetinte kopschoppers allemaal blanke boeren met namen als Koos en Jacco.

Als iemand met haar lichaam en huidskleur rijk is geworden is SS het wel, als ze ras-issues wil importeren is ze goed bezig.


Wit Zwart | 03-03-2017

Zover ik weet is ze al vier keer getrouwd geweest met witte mannen,toch een soort discriminatie voor een zwarte vrouw om met afstammelingen van de slavernij houders te trouwen ,zwarte mannen waren niet goed genoeg zeker?Deze vrouw schreeuwt om attentie,maakt niet uit op welke manier.


Marcel | 03-03-2017

't Wordt tijd om aangifte te gaan doen tegen mevr. Simons.
Haatzaaien, misleiding, opzetten tot geweld, discriminatie, smaad en laster.

Het zijn allen onrechtmatige daden (art 6:162 BW). De vereisten hiervoor zijn: een onrechtmatige gedraging, de toerekenbaarheid aan de dader, schade, causaal verband tussen de daad en de schade en relativiteit.


Nico | 03-03-2017

Dat domme wijf verdraait dus bewust de feiten (cijfers). Wie denkt ze voor de gek te houden eigenlijk? En dat voor een beroepsgediscrimineerde.


qw | 03-03-2017

Niets is racistischer dan anti-racisme. Hier alweer een briljante demonstratie daaarvan.


Misbruik | 04-03-2017

Fikken af van ons. Stel je voor dat gays blacks gaan gebruiken en troetelpopjes eruit maken om hun doelen te bereiken. Maar ja, gays worden al lang door hetero celebs misbruikt voor de doeleinden van heterocelebs. Het zgn homohuwelijk onder andere. Alleen hebben gays dat nooit willen zien, want, ze wŪlden zo graag trouwen. Zo hebben ze elke vorm van misbruik toegelaten.


Coen | 04-03-2017

Ze discrimineert aan de lopende band. Zelf vindt ze zich nergens schuldig aan. Terwijl ze mensen wel degelijk tegenover elkaar zet in plaats van de overeenkomsten te zien.
@ nou Jos stem in elk geval niet op de partij van de open grenzen de vvd. Na 30 jaar vrijwel aaneengesloten een vvd kabinet blijven grenzen wagenwijd open.
@ rebecca Geertje de bekendste allochtoon van NL met indo-moeder lost het allemaal wel op. De feiten zeggen iets anders: homo's staan in de kou en worden misbruikt als stok om islam mee te slaan.


Raar | 04-03-2017

Ik kom van het platteland en woon nu in de stad. Ik heb op het platteland nog nooit en dan ook echt nooit een onvertogen woord over mijn homoseksualiteit gehoord (laat staan dat er geweld is gebruikt). Ik ben altijd met respect en op een normale wijze benaderd. Sinds ik in de stad woon ben ik overvallen toen ik van het COC kwam en in een ander geval geslagen. Ik heb de walging in sommige ogen gezien. En u raadt het al, in alle gevallen ging het om een getinte medemens.

Het stoort me werkelijk dat de randstedelijke mens ervan uitgaat dat de bevolking in de provincie is achtergebleven. Ik denk dat, uitzonderingen daar gelaten, veel mensen in de randstad voor wat betreft omgangsvormen nog veel kunnen leren van het platteland. Het is wel belangrijk dat je zelf normaal blijft doen en niet continu in de slachtofferrol duikt.


BertJan | 04-03-2017

Het woord "migratie" is een uitgezaaide kanker. Vroeger buitte ťťn deel van de wereld "al de rest" schaamteloos uit. Nu kan iedereen overal naartoe. In mijn familie waren er geen "kolonialen", enkel mensen zoals mijn moeder (nu bijna 97)die in de oorlog Joodse mensen verborg achter een valse muur in de stal waar een zeug net gebigd had. Die een hesp tussen haar benen bond en naar de Kommandantur ging (ze was bloedmooi) en daar bovenop de kelder ging staan en het touwtje doorknipte. Zodat neergeschoten vliegeniers uit Engeland te eten hadden. De realiteit is vaak mooier dan zoete filmseries.
Homo, emigrant, immigrant... Mensen zijn mensen en zolang wij dat niet doorhebben, komt er nooit meer iets goeds tot stand. Mensen zijn mensen.
Lijd eens honger, ga eens vluchten. Help iemand en stop vooral met zeiken.
Islam homo hetero. Jeetje zo'n gezeik. Ik ben als kind door paters misbruikt.
De wereld is niet vergaan. Open je hart voor de dood je dwaze vuile bek sluit.


ruud | 04-03-2017

dit mens is verschrikklijk man het wordt tijd dat dit mens wordt opgepakt


Sylvia | 05-03-2017

Afgelopen vrijdagavond is op homo ontmoetingsplek Oosterpark Amsterdam een nog onbekende jongeman overvallen zwaargewond geraakt en overleden. Rest in peace. De politie verdenkt vier getinte mannen (at5 en nos).


Nico | 05-03-2017

De man is inmiddels overleden. Doodgestoken door een groepje lichtgetinte mannen. Dat waren zeker Friezen hŤ Sylvana? Dom achterlijk stuk vreten dat je dr bent.


die uitspraak va | 05-03-2017

ik geloof niks van een uitspraak van Sylvana, ze maakt witte mensen zwart. ik woon in een dorp, iedereen weet dat ik ben homo, ze hebben geen moeite en ze geven om me wie ik ben.


bertrand | 05-03-2017

Ze komt op geen lijstje voor bij de peilingen. Wat een geluk ?


Jos en Kenny | 06-03-2017

Zou het niet kunnen dat Sylvana , geestelijke verzorging nodig heeft ?


harrie | 07-03-2017

Sylvana,wil gewoon een goed betaalde baan in de publiciteit,ze komt echt alleen maar op voor zich zelf,met ons soort democratie gaan we soms te ver en kan je soms rare mensen in de tweede kamer krijgen


Buschauffeur | 07-03-2017

En het is haar weer gelukt. Ze heeft weer aandacht. Negatieve aandacht is beter dan geen aandacht! Zwijg haar dood, dat is het ergste wat haar kan overkomen.


Triest | 08-03-2017

Sylvana Simons is net als DENK partij, het zijn volgelingen en grote leugenaars van de DUIVEL. Haat-imams in heel Nederland hadden al opgeroepen dat iedereen op DENK moet stemmen! Ons land is in de toekomst niet meer ons land. Homo's zullen moeten emigreren of je wordt opgepakt! Ik geef het nog een kwart eeuw en de revolutie begint! Waar Saoedi ArabiŽ de deur dicht houdt voor immigranten, haalt Europa miljoenen uit on democratische landen hierheen welke een groot deel een afkeer hebben tegen het vrije westen. Wie nooit naar school is geweest of geen Geschiedenis heeft geleerd zal dit dan ook nooit begrijpen! 1 ding weet ik zeker: Een burgeroorlog in heel Europa staat te wachten over 25 a 30 jaar. Dus vooral kiezen voor weke partijen ( D.omme66, P.rutseVDA, Groen.GeelergenLinks, S.tommeGP, ....dat hebben ze maar weer gefixt om land naar de verdommenis te laten gaan!


delamordant | 09-03-2017

Duidelijk racisme van die Simons.


Reageer

Naam:
Reactie:

GayNieuws Quiz 2017

Wat weet jij nog van al het belangrijke, homogerelateerde nieuws uit binnen- en buitenland dat je hier kon lezen? Klik hier en doe de GayNieuws Kennisquiz 2017

Gay op TV

20:10 | Bones

21:00 | MVS

21:15 | Papadag

23:40 | Bones

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Lellebel de Musical. | klik hier

Recent uit de kast!

| Matt Evers (schaatser)

| Ariela Barer (actrice)

| Mike Parrow (worstelaar)

| Uri Kokia (basketballer)

| Mark Foster (zwemmer)

| Rutina Wesley (actrice)

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn laatste bijdrage over de behanndeling van HLBTI's in Egypte.

GayVideo | Van man naar Nicki Min

| klik hier voor een grotere versie van deze video

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven