VS wil homofobe landen aanpakken

20-02-2019 | De Verenigde Staten heeft, bij monde van Richard Grenell, Amerikaans ambassadeur in Duitsland, aangekondigd een wereldwijde campagne te starten tegen criminalisering van homoseksualiteit. Volgens de openlijk homoseksuele Grenell richt de campagne zich in eerste instantie vooral op Iran. Daar zijn de afgelopen jaren meerdere keren homoseksuelen ter dood gebracht en onlangs nog werd een man publiekelijk opgehangen omdat hij seksuele handelingen zou hebben verricht met een andere man. Amerika roept andere landen op om de contacten met Iran te verbreken en handelsrelaties stop te zetten.

Volgens Amerikaanse media zal binnenkort overleg plaatsvinden met onder meer de Verenigde Naties, de Europese Unie en het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken om te bezien hoe de wetgevers in Iran en de overige 71 landen waar homoseksualiteit nog verboden is, onder druk kunnen worden gezet om homofobe wetgeving af te schaffen. "Het is zorgwekkend dat er in sommige landen nog steeds wetten bestaan die de lhbt-gemeenschap criminaliseren," aldus een Amerikaanse woordvoerder.

Bij de campagne door de Verenigde Staten, op indicatie van ambassadeur Richard Grenell, is nog wel een kanttekening te maken. Grenell en de Amerikaanse president Donald Trump beschouwen Iran al enige tijd als de grootste vijand in het Midden-Oosten. Landen als de Verenigde Arabische Emiraten en Afghanistan hebben ook homofobe wetgeving maar blijven vooralsnog buitenschot. Het vermoeden bestaat dat Amerika de handelsbelangen met deze landen niet wil schaden. Opvallend is ook dat de Verenigde Staten nu in 72 landen wereldwijd campagne wil voeren voor de rechten van lhbt's terwijl in eigen land deze rechten al enige tijd onder druk staan door het beleid van president Trump.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Cees | 20-02-2019

Wat een ongelofelijk hypocriete campagne! Hier zou de gay-community niet in moeten willen tuinen. Er wordt hier een campagne gevoerd op oneigenlijke gronden. Het gaat de VS helemaal niet om homo-rechten, maar om het onderuit halen van Iran. Ook in Saoedi Arabie hebben homo's geen deel van leven, maar daarover wordt in de campagne met geen woord gerept. Ik hoop serieus dat de VN en ook Europa zich niet voor dit karretje laten spannen.


Baliekluiver | 20-02-2019

Groot gelijk hebben ze. Waarom zou je de binnenlands belangen schaden voor wantoestanden in het buitenland? Als Nederland om diezelfde reden bijv. de handel zou verbreken met alle landen die homo's discrimineren, verloor hier 90% van de tegenstanders van het beleid van Trump acuut zijn baan.


Cees | 20-02-2019

Nog even ter verduidelijking: er is absoluut niets op tegen om een campagne te voeren tegen de criminalisering van homosekualiteit en hoe meer landen zo'n campagne willen steunen, hoe beter. Er is ook alle reden voor zo'n campagne want het gaat om een serieus probleem. Maar dat moet dan wel in VN-verband gebeuren en met zuivere argumenten. Wat de VS nu doet is de positie van LHBTI gebruiken als argument om Iran een lesje te leren. Vergelijk het even met de PVV en het Forum voor Democratie; die roepen moord en brand als er weer een homo in elkaar wordt gemept door een Marokkaan, maar als het geweld door een kaaskop uit de provincie wordt gepleegd of iemand uit hun eigen achterban, dan hoor je ze niet meer. Zo diep zit hun 'bezorgdheid' om het lot van LHBTI dus niet. Dat wil ik maar even zeggen.


@ Cees | 20-02-2019

Lekker om de US, Forum en PVV te bashen. Zie jij een van de "grote" partijen in Nederland iets doen? Rond Pride vorig jaar is een jongen totaal aan puin geslagen in Amsterdam: geen enkele actie vanuit de politiek. Gays die in West worden getreiterd, de gemeente verbiedt om te spreken. Alles wat in NL gebeurt is een "incident" en wordt als niet homo-gerelateerd geweld gezien (zoals Arnhem). GroenLinks Amsterdam doet een onderzoek naar het " draagvlak" van CanalPride. Het is in dit land heel slecht gesteld met tolerantie, over acceptatie zwijg ik maar even...


Cees ga lekker i | 20-02-2019

Je moet niet praten over zaken waar je geen verstand van hebt .


CeesHeeftGelijk | 20-02-2019

Cees heeft wél helemaal gelijk. Het is een érg hypocriete houding van de VS... en in totale tegenstrijd met hun eigen houding ten opzochten van alles terug draaien waarvoor Clinton en Obama gevochten en ingevoerd hebben. En dan deze hysterische aankondiging. Alsof ze zich zo betrokken voelen tot gays het lot van hun iets doet.


gay | 20-02-2019

Die campagne kan alleen maar on­der Trump's dui­ven schie­ten. Maar het is beter de campagne niet onder het bannier "gay" te voeren. Het probleem Is welk bannier dan? Dat is heel complex, vooral nu in alle landen "gay" 'n begrip is geworden en ook heel wat aanhangers heeft gekregen terwijl de traditionele bevolking eigen termen gebruikt die soms heel positief kunnen zijn, maar soms ook heel negatief. In Indie is bijv het positieve woord "masti" (verregaand flirten zonder evenwel dat er penetratie aan te pas komt) heel bekend. Wanneer het tussen jongens of tussen mannen gebeurt, wordt het aanvaard. In het westen kan je dit gerust als vanilla gay beschouwen. Wie echter in Indie het volledige palet van sexmogelijkheden + huwelijk tussen mannen wil gebruiken, gebruikt het woord "gay", waardoor het bij de traditionele bevolking in een kwaad daglicht komt te staan.


Nahja | 20-02-2019

Deze ambassadeur spreekt zich wel wat duidelijker uit dan menig bestuurder bij ons. Dat blijft meestal steken bij "oei" of "jeetjemekreetje". Of "vreselijk". Àls ze al wat zeggen over gays.


master chief | 20-02-2019

ze moeten gewoon al die landen waar LHBT niet geaccepteerd word boycotten. geen zaken meer doen met die landen. zo leren ze het. maar de meeste bedrijven , politiek en de mensen denken alleen maar aan geld en omzet maken. maar een leven is meer waard dan geld.elke mens heeft recht om een gezond en veilig leven. kijk maar naar de aarde die gaat ook al kapot door geld en macht. de noordpool en zuidpool smelten. de aarde warmte op . de zomers worden straks broeierig warm. we roeien straks ons eigen uit voor dat stomme geld. er moeten minder fabrieken en bedrijven komen. als we de aarde willen redden. en de hetero`s moeten minder kinderen op aarde zetten de aarde is al overbevolkt. het gaat een keer goed fout met al dat fokken.


Joop | 20-02-2019

Trump was niet zo'n voorstander van homorechten. Ik betwijfel wat hier achter zit. Toen Kashoggi werd vermoord en er toch wel wat aan het licht kwam over Saudi-Arabie zweeg men ook. Uiterst vervelend voor Saudi Arabie, maar ze komen er toch met een schone lei vanaf omdat het westen niet zonder Saudi Arabie kan, en er dus zelfs een moord getolereerd werd. Ik begrijp niet zo goed waarom de pijlen van De VS nu alleen op Iran zijn gericht, gezien de enorm lange lijst van homofobe landen:

Afrika

1 Algeria
2 Angola
3 Botswana
4 Burundi
5 Cameroon
6 Comoros
7 Egypt
8 Eritrea
9 Ethiopia
10 Gambia
11 Ghana
12 Guinea
13 Kenya
14 Liberia
15 Libya
16 Malawi
17 Mauritania
18 Mauritius
19 Morocco
20 Namibia
21 Nigeria
22 Senegal
23 Seychelles
24 Sierra Leone
25 Somalia
26 South Sudan
27 Sudan
28 Swaziland
29 Tanzania
30 Togo
31 Tunisia
32 Uganda
33 Zambia
34 Zimbabwe

Azi√ę en het Midden-Oosten

35 Afghanistan
36 Bangladesh
37 Bhutan
38 Brunei
39 Daesh (or ISIS / ISIL)
40 India
41 Iran
42 Iraq
43 Kuwait
44 Lebanon
45 Malaysia
46 Maldives
47 Myanmar
48 Oman
49 Pakistan
50 Palestine/Gaza Strip
51 Qatar
52 Saudi Arabia
53 Singapore
54 Sri Lanka
55 Syria
56 Turkmenistan
57 United Arab Emirates
58 Uzbekistan
59 Yemen

Amerika

60 Antigua & Barbuda
61 Barbados
62 Belize
63 Dominica
64 Grenada
65 Guyana
66 Jamaica
67 St Kitts & Nevis
68 St Lucia
69 St Vincent & the Grenadines
70 Trinidad & Tobago

Oceani√ę

71 Cook Islands
72 Indonesia (Aceh Province and South Sumatra)
73 Kirbati
74 Nauru
75 Papua New Guinea
76 Samoa
77 Solomon Islands
78 Tonga
79 Tuvalu


@Joop | 20-02-2019

Nummer 39 is opgelost. Geheel uitgeroeid.


Joop | 20-02-2019

Niet uitgeroeid hoor, verplaatst, en geen echt grondgebied meer. Maar ze zijn alweer bezig in andere gebieden.


JAN2 | 21-02-2019

In de VS is homofobie bezig met een opmars, dus mag deze ook terug in het lijstje?
Lezen jullie wel eens de Amerikaanse homo pers berichten? Het huilen staat je nader bij dan het lachen.


Donnie | 21-02-2019

In de VS is homoseksualiteit steeds normaler.
Trump is de eerste Republikeinse president die helemaal niks tegen homo's heeft en in New York al decennialang zaken doet met succesvolle homo's.

Iran, het knuffelland van GroenLinks, is een van de ergste homohaatlanden.

Het is fantastisch dat de Verenigde Staten het voortouw nemen voor een wereldwijde campagne tegen criminalisering van homoseksualiteit. Aanpakken die homohaters in Iran, Gaza, Tsjetsjenie, Kanaaleiland, Diamantbuurt, Schilderswijk !


Jan2 | 21-02-2019

Lees de Amerikaanse homopers een keer Donnie. Trump en zijn achterlijke vrouw hebben niets met homo's. Ze mogen dan wel in zijn staf zitten maar wel onder het dont ask dont tell principe.


No Religie | 21-02-2019

Veel van onze nieuwe inwoners komen van die landen die op die lijst van landen staan,vaak voor een beter leven,maar wordt het voor ons beter?


@ Cees heeft gel | 22-02-2019

Wat heeft Obama voor gays gedaan? De man was tegen het homo-huwelijk en heeft zijn mening "veranderd" onder druk, niet omdat hij erin geloofde. Of zie jij, net zoals links NL, de man nog steeds als verlosser? Hij heeft echt niets bereikt...


JAN2 | 22-02-2019

@ No religie...het antwoord op je vraag is NEEN, eerder slechter want hoe men het ook went of keert, ze krijgen hier een huis, alles toegeschoven wat ze in het thuisland niet eens konden dromen, maar hebben niets met homo's terwijl dit hun gastland is. Als je onze grondwet niet erkent omdat je verblind bent door een haat religie of je laat je misleiden door een haat religie, mag je van mij meteen met je dozijn kids rechtsomkeert maken en nooit meer terugkeren. Laten we al die mensen die jaren lang hebben gepleit voor de rechten én plichten die we nu hebben niet vergeten en ik weiger pertinent mee te gaan met partijen door electoraal gewin om hun standpunt te bepalen dat er nog steeds zeer velen welkom zijn in dit land, zoals GroenLink(s) en de PvdA. Op een gegeven moment hebben de niet allochtonen genoeg en komt men in opstand, en vandaag of morgen gaat dat echt gebeuren.


JAN2 | 24-02-2019

Iedereen, als men het nog niet doet, zou bovenvermelde kranten eens lezen en zien wat er op dit moment gaande is met de homorechten in de USA. Het is te triest voor woorden eerlijk gezegd, en nu wil de USA de wereld gaan wijsmaken dat we die landen op de lijst moeten gaan aanpakken?? Laten we eens beginnen met het aanpakken van die zogenaamde Vrije Wereld dat zegt democratisch te zijn.

Een ander iemand heeft gereageerd met een belachelijk en stuitende opmerking dat Obama niets heeft gedaan voor de LHBTI gemeenschap. Weet niet onder welke rots jij gekropen bent, maar hij heeft meer gedaan dan menige andere USA president voor onze gemeenschap. Heeft hij alles kunnen doen wat hij wilde? Neen en dat kan geen enkele regeringsleider maar om te zeggen hij heeft helemaal niets gedaan gaat me veel te ver.

In ons eigen land houden ze het op koffie drinken, thee drinken, dialoogje hier en een dialoogje daar en ondertussen kan je ook hier half dood geslagen worden door compleet doorgedraaide idioten, vaak met een migranten achtergrond en als straf krijgen ze met een beetje geluk 240 werkstraf in de tuin van Halsema of een andere gestoorde burgemeester. Het OM in dit land heeft meer medelijden met de daders ipv met de slachtoffers want ach het zijn maar homo's.


Cees | 01-03-2019

Wedden dat we nooit meer iets van deze nep-campagne gaan vernemen?


Reageer

Naam:
Reactie:

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over het Eurovisie Songfestival. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Songfestival Quiz

Het Eurovisie Songfestival staat weer voor de deur. Hoe Duncan Laurence het gaat doen is nog onbekend, maar wat weet jij nog van het Songfestival van alle andere jaren? Doe nu de GaySite.nl Songfestival Quiz. Klik hier!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de verkiezingen voor het Europees parlement, vriendschap en FvD | klik hier

Gay op TV

14:00 | Million Dollar Listing: LA

16:50 | Neighbours

18:15 | SpangaS

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

20:30 | Eastenders

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Andy Brennan (voetballer)

| Tyler Blackburn (acteur)

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

| Ryan Sampson (acteur)

| Ben Platt (zanger)

Volg GaySite.nl ook via

GaySite.nl Onderzoek

De Europese Verkiezingen staan voor de deur. Op welke partij ga jij stemmen?

Partij voor de Dieren

SGP

Christen Unie

Ik ga niet stemmen

GroenLinks

Denk

SP

PVV

VVD

CDA

Forum voor Democratie

50+

PvdA

D66

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven