Oplichter Pride Amsterdam veroordeeld

04-02-2019 | Een 50-jarige man is door de rechtbank in Amsterdam schuldig bevonden aan oplichting en diefstal tijdens de Grachtenparade van Pride Amsterdam 2017. De man heeft een taakstraf van 180 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee maanden opgelegd gekregen.

De man benaderde een groot aantal mensen met de vraag of zij geïnteresseerd waren om mee te varen op een boot tijdens de Canal Pride op 5 augustus 2017. De verdachte zat naar eigen zeggen in de organisatie en hij kon een boot regelen. Er zou een zanger mee aan boord gaan en er zou een barbecue worden geregeld. Dit zou 30 euro per persoon kosten. Tientallen mensen waren hierin geïnteresseerd en maakten geld over naar de bankrekening van de verdachte. De mensen die geïnteresseerd waren kregen per e-mail de huisregels en een gedetailleerd programma van de dag toegestuurd. Op 5 augustus 2017 kwamen deze mensen naar de afgesproken opstapplaats in Amsterdam, alwaar zij erachter kwamen dat zowel de verdachte als de boot niet aanwezig waren.

De man bekende tijdens de zitting dat hij een groot aantal mensen had opgelicht en hen een mooie feestdag had ontnomen. Naast de taakstraf en voorwaardelijke celstraf betaalt de man als straf ook een schadevergoeding van ruim 700 euro. Om herhaling te voorkomen heeft de rechter bovendien besloten dat de man een behandeling moet ondergaan voor zijn psychische problemen. Klik hier om de hele uitspraak te lezen.

Deel dit artikel:  

Reacties:

JAN2 | 05-02-2019

Of ze zijn verward, of ze hebben psychische problemen m.a.w woorden imbecielen die denken snel geld te kunnen bemachtigen en het eindresultaat 2 maanden en hij mag bij Halsema de tuin komen harken. Daar krijgt hij 180 uur de tijd voor, voorzien met een regelmatig kopje koffie, uitgereikt door de bode van Halsema. Geen koekje erbij want dat is je straf.


Koen | 08-02-2019

was dat niet Henk Krol die wat vroeger de gaykrant had die de fles hier weer heeft opgelicht?


@Koen | 08-02-2019

Ik ken hem. Voor zulke dingen is hij niet slim genoeg en niet dom genoeg. En vaak tegelijkertijd. Het kan dus af en toe een rommeltje worden. En dan heeft het ook weer wat.


Reageer

Naam:
Reactie:

Songfestival Quiz

Het Eurovisie Songfestival staat weer voor de deur. Hoe Duncan Laurence het gaat doen is nog onbekend, maar wat weet jij nog van het Songfestival van alle andere jaren? Doe nu de GaySite.nl Songfestival Quiz. Klik hier!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de verkiezingen voor het Europees parlement, vriendschap en FvD | klik hier

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over het Eurovisie Songfestival. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Gay op TV

22:00 | MVS

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Andy Brennan (voetballer)

| Tyler Blackburn (acteur)

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

| Ryan Sampson (acteur)

| Ben Platt (zanger)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven