VN eist einde homovervolging

16-02-2019 | De Verenigde Naties heeft afgelopen woensdag Rusland officieel opgeroepen om eindelijk actie te ondernemen om het straffeloos martelen en moorden van lhbt's in Tsjetsjenië een halt toe te roepen. De hoogste commissaris van de Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties deed een dringende oproep aan het Kremlin om niet meer te ontkennen dat er grove mensenrechtenschendingen plaats vinden in de Russische republiek Tsjetsjenië en eist dat de vervolging van lhbt's per direct moet stoppen.

De commissaris deed zijn oproep mede na een publicatie van een rapport van de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) twee maanden geleden. In deze uitvoerige reportage staat dat sinds december 2016 in drie fases zogenoemde 'zuiveringsacties' hebben plaatsgevonden waarbij lhbt's werden opgepakt, gemarteld en vermoord. Deze vervolgingen stopten na internationaal protest. Maar volgens het rapport hebben ook in september en oktober 2018 nog razzia's plaatsgevonden. Omdat zowel de Tsjetsjeense als Russische autoriteiten alle medewerking aan het onderzoek weigerden is onduidelijk hoeveel lhbt's slachtoffer zijn geworden. Uit het OVSE-onderzoek blijkt wel dat er "weinig twijfel" bestaat dat er op grote schaal lhbt's zijn opgepakt, gemarteld en vermoord. De onderzoekgegevens zijn gebaseerd op "verschillende betrouwbare bronnen" waaronder vertegenwoordigers van verschillende mensenrechtenorganisaties, journalisten, slachtoffers en getuigen van de vervolging. Hoewel hoofdzakelijk mannen slachtoffer werden zijn ook enkele lesbiennes opgepakt. "Sommigen werden verkracht en gedood," aldus het rapport.

Het OVSE-onderzoek bevestigt een klimaat van juridische straffeloosheid in de Russische republiek, en dit terwijl de Russische president Vladimir Poetin wegkijkt. De organisatie roept de landen dan ook op het probleem te onderkennen en maatregelen te nemen. "Met dit overweldigende bewijs zou op het hoogste niveau moeten worden ingegrepen om zo verder vervolging van lhbt's in Rusland en Tsjetsjenië te voorkomen," aldus het rapport. Deze oproep is deze week dus bekrachtigd door de Verenigde Naties. De VN eist directe actie zodat lhbt's in Tsjetsjenië én Rusland veilig kunnen leven.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Kees | 16-02-2019

Dat werd een keer tijd zeg. Hoeveel mensen zijn er intussen al op afschuwelijke wijze gemarteld en afgeslacht terwijl niemand echt actie ondernam!


Cees | 16-02-2019

Taj Kees, zo werkt het helaas in deze wereld. Gelukkig zijn er nog mensen die het probleem wel onderkennen en hun nek uitsteken. Ik vrees alleen dat het allemaal niet veel gaat helpen. Poetin heeft helemaal geen interesse in of belang bij het aanpakken van homohaat of homovervolging. Daarin staat hij helaas niet langer alleen: ook de nieuwe president van Brazilie, de president van de Verenigde Staten en enkele 'leiders' van Europese landen hebben kennelijk andere prioriteiten dan het bevorderen van mensenrechten. De wereld wordt er beslist niet leuker op. Laten we blij zijn dat we hier wonen, ondanks dat het ook hier niet allemaal koek en ei is.


phoenix | 16-02-2019

goed dat er nu werk word gemaakt door de VN. er moet gewoon met een harde hand en harde maatregelen tegen poetin en Tsjetsjeniƫ opgetreden worden. poetin is een zwaar gestoorde vent. ja de wereld word er beslis niet leuker op. de hele wereld verrechtst en overal komen rechtse gekken aan de macht kijk maar naar de , braziliaanse president, trump , rutte enz.... . en die zijn allemaal tegen homo`s. ze houden alleen van geld en hun eigen en van grote rijke bedrijven. de gewone mens interesseert hun niet. die laten ze gewoon creperen . dus waar gaat het heen met de wereld. want hoe egoistiese de mens word.hoe moeilijker en zwaarder het leven word.


Polletiek | 16-02-2019

Homo zijn is geen keuze, dus het is ook niks politieks. Je hebt linkse, rechtse, extreem linkse en extreem rechtse homo's. En dan de gezalfden nog, waarvan komende week een leuk onderzoeksboek uitkomt, onder de katholieke kerk is zelfs 80% zo. Nashville homo's bestaan ook. Maar homo zijn IS GEEN politiek thema.

Hoe regeringen en politici daarmee omgaan in landen is weer een ander verhaal. Daar kun je enkel het niveau van beschaving aan zien. Of achterlijkheid. Dat de VN zich er nu over uitspreekt is eigenlijk wat belerend, want op zich mogen landen best achterlijk zijn. Dat kan ook zo zijn charmes hebben. Maar wel fijn dat er eindelijk eens globaal stelling wordt genomen, want jongens jongens jongens, wat zijn we in de afgelopen eeuwen niet misbruikt om voor politieke en religeuze karretjes gespannen te worden! En dan het liefst vĆ³Ć³r de kar en dan met vier wielen over ons heenrijden! Liefst nog een paar keer heen en weer ook.


Breaking | 16-02-2019

Ik lees net dat de Nashville verklaring aangepast gaat worden op nos.nl. Het ruikt er sterk naar dat de wolf zich probeert in schaapskleding te verhullen. Het lijkt me ook niks afdoen aan de originele, toch door een paar honderd, en niet de minsten onder hen, tekst. En de vraag of dat niet nog meer vervolgbaar en strafbaar is dan wat dronken Limbo's die enthousiast na een verkiezingsfeestje en met een biertje op minder-minder-minder hebben staan roepen. En waar niemand met een handtekeningenlijstje rond ging.

Je kunt dus wel een Nashville 2.0 uitbrengen, maar dat neemt 1.0 nog niet weg. Ik las ook dat die Kees van der S. juist ook vandaag zijn onmisbaarheid voor toekomstige coalities nog even naar buiten bracht. Dat versterkt mijn indruk dat de man eerder op het verhoeren van zijn politieke steun speelt (en dus zijn eigen hachie!!!), dan dat het hier over ten minste werderzijds respect gaat. Ik las gewoon, als het OM mij gaat naaien dan blaas ik de volgende regering op. (Ik kan weer eens de verkeerde leesbril op gehad hebben natuurlijk.)

Er komt een tweede versie. Al jaren wachten wij op een tweede versie van de bijbellezing van sommige achterlijken over het onderwerp homosexualiteit. Voor sommigen zou dat echter heiligschennis zijn, want van de bijbel bestaat maar Ć©Ć©n versie. De versie die ze zelf begrijpen met hun domme koppen!

Maar goed. Nashville komt met een eigen nieuwe bijbelversie uit. Dat is behoorlijk katholiek, want die hebben ook flink in gods woord gegumd. Met de apocriefen en hoe heet dat allemaal niet.

Kom maar op met je verhaal dan. Vrij land. Ik kijk al uit naar versie 3.0!


Nico | 17-02-2019

G E L O O F = H A A T (Z A A I E N)


@Nico | 17-02-2019

De VN begint dat ook zat te worden blijkbaar. En dat werd eens tijd.


ABC | 19-02-2019

de VN heeft niets te zeggen en geen macht..........het zijn lidmaatschappen van ( bijna ) alle landen.

Maar de VN kan niets opdringen aan landen die er niet mee eens zijn. Hooguit een opmerking maken meer niet.


ABC | 19-02-2019

Denk je dat rusland nu gaat ingrijpen omdat de VN dit wil?
Wat zijn sommige reageerders toch ontzettend naief........


DEF | 20-02-2019

GHI
Go Home Imbecile


Reli-fundi's | 21-02-2019

Ik lees net dat de SGP internationale fietstochten wil verstoren omdat dat in tegenspraak is met de "zondagsrust". En er dan schijnheilig wordt zorgen gemaakt of de "normale" kerkdiensten daar geen last van gaan hebben. Voor een paar fietsen die langs de wei fietsen op zondag.

Het wordt tijd dat deze mensen eens voor een echt onafhankelijke rechter gedaagd worden. De neo-relifacistische nashville verklaring waar niet enkel dronken minder-minder-minder is geroepen, maar juist mensen met belangrijke maatschappelijke posities gewetenloos hun volmondige handtekening gezet hebben moet toch voldoende basis geven om dat eens voor de echte onafhankelijke rechter te brengen.

Het wijst alles af. Homo's. Niet alleen thuis, maar in het hele land. Fietstochten. Met gelul over geen respect voor de zondagsrust. Het noemt zich christen maar begrijpt zelfs dat woord niet. Het kalkt bushokjes dicht of gooit de ramen in. In mijn oordeel is het getikt of ernstig van de pot gepleurd. Het vrijwaart andere van de pot gepleurde religies om zich ook te vestigen. Er moet echt eens een onafhankelijke rechter naar kijken. Of desnoods de Hoge Raad. Want zij wensen over hun tuinhekje heen te regeren. Iemand moet ze duidelijk maken dat voorbij het tuinhekje de openbare weg begint die er voor iedereen is. Ook voor ons.


Reageer

Naam:
Reactie:

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over het Eurovisie Songfestival. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Songfestival Quiz

Het Eurovisie Songfestival staat weer voor de deur. Hoe Duncan Laurence het gaat doen is nog onbekend, maar wat weet jij nog van het Songfestival van alle andere jaren? Doe nu de GaySite.nl Songfestival Quiz. Klik hier!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de verkiezingen voor het Europees parlement, vriendschap en FvD | klik hier

Gay op TV

14:00 | Million Dollar Listing: LA

16:50 | Neighbours

18:15 | SpangaS

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

20:30 | Eastenders

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Andy Brennan (voetballer)

| Tyler Blackburn (acteur)

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

| Ryan Sampson (acteur)

| Ben Platt (zanger)

Volg GaySite.nl ook via

GaySite.nl Onderzoek

De Europese Verkiezingen staan voor de deur. Op welke partij ga jij stemmen?

Christen Unie

Partij voor de Dieren

SP

SGP

PvdA

Denk

50+

VVD

GroenLinks

Ik ga niet stemmen

PVV

Forum voor Democratie

CDA

D66

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven