Veroordeling na weghalen regenboogvlag

21-02-2019 | Een rechtbank in het Zuid-Franse Montpellier heeft politicus Djamel Boumaaz veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf omdat hij demonstratief de regenboogvlag van het plaatselijke stadhuis verwijderde op de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie (IDAHOT) op 17 mei 2016. De politicus, die voor het Front National in de gemeenteraad zat van Montpellier, werd eerder ook al veroordeel voor hetzelfde vergrijp maar ging in hoger beroep om een statement te maken tegen de burgemeester die een groot voorvechter is van de integratie van lhbt's in zijn stad.

Boumaaz is tegen de uitbreiding van lhbt-rechten en is een zelfverklaard homofoob. In zijn politieke loopbaan heeft hij meerdere malen tegen de 'homolobby' geprotesteerd en het verwijderen van de regenboogvlag was eveneens bedoeld als protestactie. Op de dag tegen homofobie had hij journalisten uitgenodigd om naar het stadhuis te komen. Toen een groot aantal van hen was komen opdagen haalde hij de regenboogvlag van het stadhuis en begroef deze demonstratief in de tuin voor het gemeentehuis. De rechter oordeelde deze week de actie van Boumaaz als een daad van haat tegen homoseksuelen en veroordeelde hem tot een voorwaardelijke celstraf van zes maanden. Ook mag Boumaaz vijf jaar geen publieke functie vervullen.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Gelukkig | 22-02-2019

Gelukkig woont Kees van der S. in Nederland. Daar bestaan zulke rechtvaardige rechters niet. In onze vrije smaneleving kun je gelukkig veel verder gaan dan een vlag begraven. Je mag zelfs ongestraft haatpetities ophalen en tekenen. En daar trekt niemand zich wat van aan. Er zijn dan wat OM's. Maar die gaan er dan het liefst heeeeel erg lang eens over nadenken of zulke dingen wel kunnen. Omdat je in Nederland, en zeker op religieuze gronden, niet alleen de vlag in een kuil kunt smijten, maar alle homo's er achteraan ook nog. Met je handtekening er bovenop. En van vele maatjes en hoogleraren van "vrije" universiteiten.

Best een mooi land. Goeie kleigrond voor nieuw facisme ook.


stay on topic | 22-02-2019

wie is kees van der s. nu weer? die naam wordt helemaal nergens genoemd in het artikel! waarmee kom je als volgende, recepten voor preitaart?


@ stay on topic | 22-02-2019

Mijn opa, die overigens van huis uit nog zwarter gereformeerd was dan Kees van der Staaij van de SGP ooit bij mekaar heeft kunnen rukken, die zei al aan de duer, als ze geld op kwamen halen voor "de wilden in Afrika": Wie wild is moet maar wild blijven.


Reageer

Naam:
Reactie:

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over het Eurovisie Songfestival. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Songfestival Quiz

Het Eurovisie Songfestival staat weer voor de deur. Hoe Duncan Laurence het gaat doen is nog onbekend, maar wat weet jij nog van het Songfestival van alle andere jaren? Doe nu de GaySite.nl Songfestival Quiz. Klik hier!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de verkiezingen voor het Europees parlement, vriendschap en FvD | klik hier

Gay op TV

14:00 | Million Dollar Listing: LA

16:50 | Neighbours

18:15 | SpangaS

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

20:30 | Eastenders

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Andy Brennan (voetballer)

| Tyler Blackburn (acteur)

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

| Ryan Sampson (acteur)

| Ben Platt (zanger)

Volg GaySite.nl ook via

GaySite.nl Onderzoek

De Europese Verkiezingen staan voor de deur. Op welke partij ga jij stemmen?

GroenLinks

Denk

VVD

Christen Unie

PVV

CDA

D66

SGP

50+

Ik ga niet stemmen

Partij voor de Dieren

Forum voor Democratie

PvdA

SP

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven