Turkije blijft lhbt-evenementen verbieden

17-02-2019 | Mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch heeft in een persbericht zijn ernstige zorgen uitgesproken over de rechten van homoseksuelen in Turkije. Sinds de noodtoestand in november 2017 werd afgekondigd zijn lhbt-evenementen verboden en ondanks dat de noodtoestand in juli vorig jaar werd ingetrokken is hier niets aan veranderd. Het is daarom nog altijd niet toegestaan om een Gay Pride te organiseren. Maar de Turkse autoriteiten verbieden tevens alle films, theaterstukken, discussieforums en tentoonstellingen met een lhbt-thema. Human Rights Watch is zeer verontrust dat al deze publiekelijke evenement door Turkije worden verboden en roept de Turkse regering dan ook op om de rechten van de lhbt-gemeenschap te respecteren.

Een woordvoerder van de mensenrechtenorganisatie laat in een persbericht weten dat de autoriteiten in Ankara met het algehele verbod de rechten van lhbt's ernstig schaadt. "De overheid zou zich moeten inzetten om de rechten van lhbt's te beschermen in plaats van deze groep te stigmatiseren. Het is een schokkende poging om deze gemeenschap monddood te maken." Op 21 januari 2019 schreef Human Rights Watch een brief aan de de Turkse overheid met het verzoek om een toelichting te geven op het verbod. "Maar omdat daar tot op heden geen gehoor aan is gegeven schrijven wij nu deze brandbrief en luiden wij de noodklok."

Eerder al lieten de Turkse autoriteiten weten dat er geen vergunning voor een Gay Pride zal worden afgegeven omdat een dergelijke parade gevoelig ligt en de openbare orde zou verstoren. Volgens Turkije brengen lhbt-evenementen de volksgezondheid in gevaar en passen deze niet binnen de cultuur en aard van het land.

Deel dit artikel:  

Reacties:

michel | 17-02-2019

turken zijn geen haar op hun reet beter dan marokkanen


Nico | 17-02-2019

G E L O O F = H A A T (Z A A I E N)


Ano | 17-02-2019

Dit heeft niet zozeer met geloof of cultuur van de Turken te maken. De Turkse overheid wilt alleen geen massa menigte bij elkaar omdat ze bang zijn dat het kan gaan uitlopen op massa demonstraties tegen de huidige overheid. Want in de Turkse cultuur zelf is intiemiteit met mannen niet echt taboe. Het is bijvoorbeeld de normaalste zaak in Turkije dat mannen die bijvoorbeeld vrienden zijn met elkaar gerust arm in arm lopen als teken van openheid en vriendschap. Gay zijn is niet meer zo’n taboe in Turkije. De huidige regering wil gewoon geen massa menigtes bii elkaar uit angst voor eventuele massa demonstraties tegen de overheid. Dat is de enige reden waarom de Gay Pride wordt verboden in Turkije sinds paar jaar. Terwijl het paar jaren hiervoor de grootste Gay Pride van Oost-Europa was jarenlang de Pride van Istanbul. Jammer dat het sinds kort niet meer mogelijk is...


Nico@Ano | 17-02-2019

Slaap lekker verder Ano. Onder welke steen heb jij gelegen de afgelopen jaren?


Joop | 17-02-2019

Ik vind de hele situatie in Europa en omringende landen zorgwekkend. Rechts populistische machthebbers schieten als paddestoelen uit de grond. Gesteund door massa's onzekere en haatdragende volgelingen. Of het nou Turkije is of Hongarije of Polen, ja of zelfs Nederland waar een partij als Denk met openlijke steun aan Turkije deel kan nemen aan de politiek. Dit kan nooit lang meer goed gaan. En dan te bedenken dat Turkije niet zo heel lang geleden toenadering zocht om bij de EU te kunnen toetreden. Het lijkt wel of al die landen terug gaan in de tijd, angst zaaien en andere bevolkingsgroepen uitsluiten.


Uhm | 17-02-2019

Hebben de boys van Denk al een positie over de nashville verklaring? Want als er moet zo een veel discriminerender ondertekend document een ook nog eens succesvolle vervolging wordt ingezet, dan kan dat ook zijn repercussies gaan hebben op de godsdienstvrijheden in het algemeen. Anderzijds kan het eens duidelijk voor de rechter brengen, ook weer iets zijn waar indirect de Turken in Nederland hun voordeel mee kunnen doen, omdat zo een vervolging ook weer grenzen stelt aan discriminatie in het algemeen. Omdat dan duidelijk wordt dat je de mensen als mensen hoort te zien, en niet als aanhangers van een religie of (buitenlandse) politieke ideologie zomaar over één kam kunt scheren. Want Turk zijn, daar kun je net zo min wat aan doen als homo zijn. (En Turk én homo zijn, in de lage landen uit de wind houden, want Nederland is Turkije niet, kan puntjes scoren, boys!)

DENK er eens over na? Je bent gekozen door de mensen die bij ons wonen, toch? Dus als partij hoor je daar de beste weg voor te vinden.


Stiekum. | 17-02-2019

Tja, maar stiekum doen ze het wel allemaal. Moet je eens kijken bij gayromeo hoeveel stiekume Turken er een profiel hebben... allemaal zónder foto overigens, maar wel allemaal een hol zoekend of een pik. En als ze niet bij gayromeo zitten, zoeken ze een travo bij tgirl.nl... net zoals de marokkanen overigens.


@Stiekum | 17-02-2019

Dan ben ik meer Turk dan ik gedacht had, want wij doen het ook altijd stiekum. Ik ga niet eerst de familie bellen, of het aankondigen in de krant. Of hard roepen van het balkon, als extra uit de kast komst aankondiging dat er mogelijk wat leuks voor ons te gebeuren staat in de slaapkamer. We houden dat lekker onder ons, en daar heeft niemand wat mee te maken of over te oordelen. Wij doen niemand kwaad. Turske of Marrokkaanse homo's doen ook niemand kwaad. Of homo's van het eiland Tuvalu. Of van de jetski eilanden. Daar gebeurt het ook namelijk. En meestal stiekum. Dat maakt het ook prettiger. Wie als hobby heeft om te weten wat er dan precies gebeurt, die zoekt maar een andere hobby. Of geloof. Daarom blijft het ook nog steeds het allerlekkerst in de kast. Met de deur dicht.


Sex | 17-02-2019

Het leuke van sexuele bezigheden is dat voor een moment het hele universum in je zwarte gat verdwijnt. Zeker als je het een beetje onder, of beter gezegd, boven de knietjes hebt. Daarna word je heerlijk wakker, en blijkt er aan het hele universum nog niet een zandkorrel beschadigd. Dat bleek gewoon doorgedraaid te hebben en zelfs de maan hangt niet scheef. De honger en ellende in de wereld is er niet erger van geworden, maar je verrijst de volgende morgen om die narigheid beter aan te kunnen. En zelfs je steentje bij te dragen om daar wat aan te verbeteren. Die tussen mannen is de krachtigste.


Zum Kotzen | 18-02-2019

Ach nog even en Nederland behoort al provincie bij Turkije, in Rotterdam word al steeds vaker op de meest agressieve manier met de Turkse vlaggen gezwaaid om te laten zien, we houden van Erdogan en Turkije maar niet van Nederland.
En onze kinderen indoctrineren we gewoon thuis met homo haat en ook op school.

Nederland is alleen goed voor de uitkeringen en kinderbijslag, die we overmaken naar Turkije.


Christian | 18-02-2019

Daarom hebben de VS trump gekozen, niet de beste keuze misschien maar voor het land goed. Hij heeft een zeer duidelijke aanpak. Tja beetje trump mag ook in NL, Nederland zou eens weer Nederlands moeten worden waarin buitenlanders Nederland respecteren . Nederlanders zijn daarin lui geworden zowel qua werk en sociale verziening te lui maar ook qua indentiteit . Btw ben zelf ook gast arbeider in NL ????.kom op Nederland grow balls its your House !


ABC | 19-02-2019

ik had ooit een leuk samenzijn met een turk in sigtes.
lekker aan zijn reet gelikt en gezogen. Hij heeft mij ook geneukt.
was lekker hoor.

verder nooit meer gezien. We hadden wel een kort gesprek. In turkije zit hij in de kast........
zoals bijna alle gays.

En bij een seksfeest in Amsterdam kwam ik eens iemand tegen uit Iran.
Die woont gewoon in Iran.
Was niet van plan om asiel aan te vragen in nederland.


harrie | 19-02-2019

Denk is een partij van Erdogan,het is gewoon infiltratie in de Nederlandse politiek,ze zitten er echt niet voor de Nederlanders,met hun twee paspoorten.


@ ABC en @ Sex | 19-02-2019

Kinderachtige reacties die niets met het onderwerp te maken hebben. Laat wel goed zien waarmee jij / jullie bezig zijn...


@@ ABC en @ Sex | 19-02-2019

Kun je dan tenmiste even toevoegen waar het onderwerp dan volgens jou wél mee te maken heeft? Als je het woord onderwerp begrijpt dan.


qw | 20-02-2019

Zeg een Turk dat het Ottomaanse Rijk bulkte van homosexaliteit en hij denkt dat hij zich in zijn kruis getast moet voelen. Volledige miskenning van eigen geschiedenis en dan wil Erdogan het Ottomaanse Rijk herstellen!!!!!!!!!! Wat 'n köçek en zijn rol in het Ottomaanse Rijk was, weet hij evenmin of nauwelijks. Hoe het woord in de andere Arabische talen luidt, weet hij ook al niet. Van homo-gedichten in het Arabisch heeft hij nooit gehoord. Een hamman kent hij, maar daar gebeuren geen homodinges (no homo). Hij moest eens weten wat ik daar allemaal heb mogen aanschouwen in Turkije en tussen Turken. En Istanboel is nog steeds gekend voor haar mannelijke buikdansers, wat hij ook al betwijfelt.


@qw | 20-02-2019

Belgen zeggen dan: Nen aap kan hoog klimmen, maar da rood gat blijfde zien.


Dries | 21-02-2019

99% van de Turken in Europa vinden dat homoseksualiteit strafbaar moet worden.

Dat volk...


Retour | 22-02-2019

Nederlanders worden bij de grens van Turkije al gediscrimineerd met een toeristen belasting maar de Duitsers niet.Waarom hebben we Turken nog nodig hier,we zijn al zwaar overbevolkt,terwijl; zij hebben een groot land of zit er meer achter?Religie is voor de echte heidenen en ze worden er niet beter van.


@Retour | 26-02-2019

Het verlangen van sommige Turken naar de grootse tijden van het Ottomaanse Rijk zij hun van harte gegund. Er zitten hele vieze stukjes in de geschiedenis van dat rijk, maar ook hele indrukwekkende (in welk rijk niet).

Zoals het in de huidige Turkse politiek wordt ingezet doet me meer denken aan dat bijvoorbeeld de president van Egypte serieus gaat menen dat hij een farao is en zich ook zo wil laten kronen. En dat ze daar nodig terug moeten naar de hiëroglyfen. Het komt allemaal een beetje te belachelijk over allemaal, wat daar in Turkije gebeurt. Een soort van carnaval maar dan serieus bedoeld. Mien waar is me Ottomaanse feestneus, zeg maar.

Met alle respect voor de geschiedenis natuurlijk. Daar zitten wat spectakelstukjes bij. Als je weet hoe de Ottomanen de jonge Winston Churchill ooit hebben laten afdruipen, die vele jaren daarop amper nog buiten durfde te komen... Het kon toen nog omdat het een gesloten rijk was. Nu willen ze gesloten en open tegelijk zijn. Tja, dan struikel je over je eigen poten natuurlijk.


Reageer

Naam:
Reactie:

Songfestival Quiz

Het Eurovisie Songfestival staat weer voor de deur. Hoe Duncan Laurence het gaat doen is nog onbekend, maar wat weet jij nog van het Songfestival van alle andere jaren? Doe nu de GaySite.nl Songfestival Quiz. Klik hier!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de serie Pose; homo-zijn in New York in de jaren 80 van de vorige eeuw. | klik hier

Gay op TV

15:40 | Will & Grace

16:50 | Neighbours

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:05 | Bones

20:10 | Thuis

20:30 | Grey's Anatomy

20:30 | Eastenders

21:00 | Holby City

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Connor Jessup (acteur)

| Daniel Howell (youtuber)

| Andy Brennan (voetballer)

| Tyler Blackburn (acteur)

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven