Taiwan eerste Aziatische land met homohuwelijk

20-02-2019 | Taiwan wordt het eerste Aziatische land dat een wet zal introduceren om het burgerlijk huwelijk open te stellen voor paren van gelijk geslacht. Homokoppels zullen voor de wet kunnen trouwen, zullen een kind kunnen adopteren en ook het erfrecht moet gelijk gesteld worden aan het reguliere heterohuwelijk. Het Taiwanese hooggerechtshof gaf de overheid in 2017 twee jaar de tijd om het homohuwelijk mogelijk te maken. En nu heeft de Taiwanese regering een eerste wetsvoorstel opgesteld waarover later gestemd kan worden door het parlement. De verwachting is dat dit wetsvoorstel een meerderheid van stemmen zal halen. De grootste regeringspartij, de DPP, heeft al laten weten massaal voor het wetsvoorstel te stemmen. Dit alles moet echter gebeuren voor 24 mei aanstaande, precies 2 jaar na de uitspraak van het hooggerechtshof.

Toch is er ook nog wat kritiek en dan met name over de naamgeving van de nieuwe wet. Het ziet er naar uit dat de wet een samenlevingscontract genoemd gaat worden en niet een huwelijk. En dan bestaat er nog onzekerheid over de grondwettelijkheid van het voorstel. Meer zal duidelijk worden als later deze week de volledige tekst van het wetsvoorstel bekend zal worden gemaakt.

Deel dit artikel:  

Reacties:

qw | 21-02-2019

Dat zal in Continentaal China niet snel gebeuren. Continentaal China wil van de wereld een groot concentratiekamp maken waar iedereen wordt verbasterd tot Hanchinees (lees robot). China is dat plan nu aan het toepassen op de Oeigoeren en de Kazachen. Even lekker uitproberen. Hanchinezen zijn al zover gerobotiseerd dat ze nu bij de algemene invoering van gezichtsherkenning en het houden van ieders individuele kerfstok zelfs niet alles gewoon kort en klein slaan. Al ben ik voor snelheidsbepekingen, in deze context zeker chapeau voor de Franse gele hesjes die zich verzetten tegen een snelheidsbeperking van 90 tot 80 km en de snelheidsmeters gewoon saboteren. Waarom vernietigen de Hanchinezen (lees robots) dan niet gewoon alle gezichtsherkenningscamera's? Laat dan maar staan dat Hanchinezen (lees robots) ooit iedereen zullen laten huwen.


Rolf | 22-02-2019

Redactie: iemand die oproept tot geweldadige acties (het chapeau van "qw" voor het vernielen van snelheidsmeters door Franse gele hesjes) zou hier verwijderd moeten worden!


@Rolf | 23-02-2019

Hoezo? Dat is gewoon het recht op vrijheid van meningsuiting hoor! Zelfs als het met geweld moet! Ok, je moet de boel niet gaan lopen vernielen normaal, maar zo is de Franse revolutie ook begonnen! Soms is geweld gewoon nodig om iets belangrijks te bereiken. Kijk maar naar de Stonewall rellen eind jaren zestig! Daar plukken wij nu nog steeds de vruchten van.


JAN2 | 24-02-2019

Weet niet wat dit met Taiwan te maken heeft, maar voila.
Vrijheid van meningsuiting is prima, maar geweld om datgeen te krijgen wat jij als individue of als groep wil of wenst, is niet meer van deze tijd. en waarom zeg ik dit?? We zijn al jaren niet de straat opgegaan tegen het geweld dat homo's te verduren kregen de afgelopen tijd. Betonschaar incident, straatsteen incident, steekpartij met dodelijk gevolg, moet ik nog even doorgaan? Homo's die, als zij dat willen, niet hand in hand kunnen lopen zonder uitgescholden te worden of erger. Je vriend of vriendin kussen in het openbaar?? Ja een sit in, ja een kiss in.....maar geen geweld terwijl dat in mijn ogen ook best een keer mag, vind je niet? Laten we de politiek maar een keer duidelijk maken dat wij het ook een keer zat zijn om door figuren, veelal met een migranten achtergrond, te vaak worden uitgescholden, bespuugd en erger.


Reageer

Naam:
Reactie:

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over het Eurovisie Songfestival. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Songfestival Quiz

Het Eurovisie Songfestival staat weer voor de deur. Hoe Duncan Laurence het gaat doen is nog onbekend, maar wat weet jij nog van het Songfestival van alle andere jaren? Doe nu de GaySite.nl Songfestival Quiz. Klik hier!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de verkiezingen voor het Europees parlement, vriendschap en FvD | klik hier

Gay op TV

14:00 | Million Dollar Listing: LA

16:50 | Neighbours

18:15 | SpangaS

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

20:30 | Eastenders

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Andy Brennan (voetballer)

| Tyler Blackburn (acteur)

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

| Ryan Sampson (acteur)

| Ben Platt (zanger)

Volg GaySite.nl ook via

GaySite.nl Onderzoek

De Europese Verkiezingen staan voor de deur. Op welke partij ga jij stemmen?

D66

SGP

GroenLinks

Denk

PVV

Christen Unie

CDA

Partij voor de Dieren

50+

Forum voor Democratie

SP

PvdA

VVD

Ik ga niet stemmen

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven