Roze verkiezingsdebat Zuid-Holland

21-02-2019 | In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen organiseren de drie Zuid-Hollandse COC's het Roze Verkiezingsdebat van Zuid-Holland. Op vrijdag 1 maart zullen vertegenwoordigers van verschillende politieke partijen in debat gaan over diverse roze onderwerpen in Dudok te Den Haag. "Vrijwilligers van COC Haaglanden, COC Leiden en COC Rotterdam Rijnmond werken voor dit evenement op unieke wijze samen. Zij laten met dit debat het grote belang van de Provinciale Statenverkiezingen zien. De nieuwgekozen Statenleden zullen in mei de Eerste Kamer kiezen en zo beïnvloeden deze verkiezingen ook de landelijke politiek," aldus Bernard Schendstok van de Werkgroep Politiek van COC Haaglanden.

Tijdens het Roze Verkiezingsdebat zullen politici met elkaar en met het aanwezige publiek in gesprek gaan. Dit aan de hand van stellingen over onderwerpen die te maken hebben met de positie van lhbti's. De provincie Zuid-Holland is een Regenboogprovincie, maar hoe gaan de toekomstige Statenleden zich inzetten voor de positie van lhbti's in deze provincie?
 
Datum: vrijdag 1 maart 2019
Tijd: 20:00 uur tot 21:30 uur. Inloop vanaf 19:30 uur.
Locatie: Dudok – Hofweg 1A, 2511 AA Den Haag

Deel dit artikel:  

Reacties:

Zin? | 22-02-2019

Hebben zulke debatten wel zin als door de overheid betaalde en dus vooral meepratende adviesclubs van advies dienen? Is dan het hoogst bereikbare niet dat mogelijk en hopelijk een minister-president (himself!) nog eens "vreselijk" zegt en men gewoon weer overgaat tot de orde van de dag?

Want leve het nieuwe normaal. Homo zijn mag, zolang niemand het maar merkt.

Of er zich aan zou kunnen storen.


Popje | 23-02-2019

De politici die een regenboogzebrapad beloven zijn de ergste: die durven de botsing tussen homo's en immigranten (inmiddels tot en met de vierde generatie) niet te benoemen.


@Popje | 23-02-2019

Nou ja, met die boterletterparade is het toch ook maatschappelijk een soort van zet alle vuile vaat maar op hetzelfde aanrecht. De doven bij de blinden en de manken. Want die horen elkaar dan toch helemaal te begrijpen. Het sexuele afwijkingen groepsformaat.

Er zijn argumenten aan te voeren om een behoorlijk aantal variaties in de islam ook als een sexuele afwijking te defini√ęren (net als mensen van SGP huize). Dus daar moeten enkel nog letters voor worden bedacht en dan kunnen die ook aan het LGBTIQ+ enzovoort rijtje geknoopt.

Om dat te vieren gaan we lekker op straat kleuren! Zoveel mogelijk regenboog zebras want kijk eens hoe inclusief we zijn! Ze zouden beter eens een stevig en eerlijk debat houden of al die speciale rechten voor religies in onze wetten nog wel van deze tijd zijn!!!!!!!!!!!!!!!!! Van belastingvoordelen tot kindermisbruik!!!!!!!!!!!!

Ik ben er van overtuigd dat er in het laatste namelijk een veel duidelijker verband ligt met het voor iedereen veilig over straat kunnen, dan gekleurde huppelkutzebras aanleggen.


Ah ja | 23-02-2019

Ook een goed plan nog. Voer eens een SERIEZE leerstoel in op een universiteit of twee dat eens gaat uitzoeken of het inderdaad klopt dat sommige delen van het lijf inderdaad niet alleen gemaakt blijken te zijn om te pissen of kinderen op de wereld te zetten. Het lijkt een stomme onderzoeksvraag. Maar tot nu toe eigenlijk geen kloten of halve kut mee gedaan.

Het onderzoek kan dan later uitgebreid naar de diverse vormen van ontspanning die de natuur zoal biedt en in welke vorm dat tot uiting wordt gebracht in een geciviliseerde maatschappij.

Maak daar maar eens een leuk potje voor vast. In je Proviciale Staten.


Reageer

Naam:
Reactie:

Songfestival Quiz

Het Eurovisie Songfestival staat weer voor de deur. Hoe Duncan Laurence het gaat doen is nog onbekend, maar wat weet jij nog van het Songfestival van alle andere jaren? Doe nu de GaySite.nl Songfestival Quiz. Klik hier!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de serie Pose; homo-zijn in New York in de jaren 80 van de vorige eeuw. | klik hier

Gay op TV

15:40 | Will & Grace

16:50 | Neighbours

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:05 | Bones

20:10 | Thuis

20:30 | Grey's Anatomy

20:30 | Eastenders

21:00 | Holby City

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Connor Jessup (acteur)

| Daniel Howell (youtuber)

| Andy Brennan (voetballer)

| Tyler Blackburn (acteur)

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven