Marokko pakt homoseksuelen op

22-02-2019 | In Marokko zijn afgelopen weekend acht mannen opgepakt omdat zij aanwezig waren bij  een homohuwelijksceremonie. Volgens Marokkaanse media waren afgelopen zaterdag zo'n twintig mannen afgereisd naar een vakantieresort in de buurt van Marrakech. Twee van hen wilden hun liefdesrelatie bezegelen met een huwelijk. Omdat in Marokko het huwelijk niet is opengesteld voor paren van hetzelfde geslacht werd een ceremoniële bijeenkomst gehouden. De eigenaar van het resort alarmeerde de politie en niet veel later vielen agenten het complex binnen. Acht mannen werden gearresteerd, de rest kon volgens de plaatselijk media ontkomen aan arrestatie. Het is onbekend wat er met de mannen is gebeurd maar volgens lokale berichtgeving zullen alle acht worden vervolgd omdat homoseksualiteit nog altijd bij wet verboden is in het Noord-Afrikaanse land.

In Marokko lopen homo's nog altijd het risico gearresteerd te worden waarna hen, op grond van artikel 489 van het Wetboek van Strafrecht, een celstraf van maximaal drie jaar boven het hoofd hangt. Enige tijd geleden werden nog twee mannen veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes maanden omdat zij kussend en strelend te zien waren op een YouTube-video. De afgelopen jaren verschijnen er regelmatig berichten in de Marokkaanse media dat (vermeende) homoseksuelen zijn opgepakt maar vaak wordt vervolgens niets meer vernomen waardoor het onduidelijk is hoe vaak homoseksuelen mannen ook daadwerkelijk achter de tralies verdwijnen vanwege hun geaardheid.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Sjors | 22-02-2019

Verschrikkelijk. Direct alle banden verbreken met dit middeleeuwse land.


Kees | 22-02-2019

Lekker op vakantie gaan naar dat tyfus land. Geen cent zien ze daar van mij. En dat allemaal door dat zo liefhebbende geloof. Maar het leukste is dat heel veel van die sneue gasten uit deze achterlijke cultuur gewoon in ons land zitten en die cultuur hier ten toon spreiden.


Peter | 22-02-2019

Pim Fortuijn zei het jaren geleden al... "een achterlijke cultuur".
En van die achterlijken hebben we inmiddels tienduizenden in Nederland wonen.
En wat doet de politiek? pappen en nathouden.


JAN2 | 22-02-2019

Inderdaad Peter en het AZC zit vol met criminelen uit dat land.


@Peter | 22-02-2019

Pim Fortuijn zei ook: 'ik heb niks tegen Marokanen. Ik ga met ze naar bed!'


Piet | 22-02-2019

Pakken we al die Marokkanen op die in óns land homo,s bedrijven.


Sjors | 22-02-2019

@kees en Peter ; 100 % gelijk


Mo | 22-02-2019

Wat een hatelijke berichten. Alle Marokkanen deugen niet. Ik ben Marokkaans en hoe denk je hoe het voor mij is. Niet alle Marokkanen zijn homofoob. Er zijn ook Marokkanen die hetero zijn en wel de lgbtq+ community een warm hart toedragen. In elk cultuur heb je homofoben denk aan de biblebelt in Nederland.


@Mo | 22-02-2019

Je hebt helemaal gelijk Mo, maar de mensen op deze site willen alleen kortzichtig zeiken. Dat windt ze op.


harrie | 22-02-2019

Mo, het is natuurlijk wel in jullie wetboek van strafrechten niet te vergeten in jullie religie en dat moet veranderen,wij moeten ook jullie tolereren wat soms ook niet meevalt.


GroenLinks wat b | 22-02-2019

Nu hoor dat tuig van GL niet , wel Israël veroordelen die niets anders doen dan hun land beschermen


Tjah | 22-02-2019

Het enige verschil daar met ons is dat niet eerst een of andere Marrokkaanse SGP met ondertekende petities rondgaat onder politici en hoogleraren van vrije universiteiten, alvorens op arrestaties wordt aangedrongen.

We wonen dichter bij Marrokko dan je denkt.


Joost @ Mo | 22-02-2019

Je hebt gelijk hoor. Er zijn inderdaad ook een paar Marokkanen die er geen moeite mee hebben. Maar de wetten en het geloof in Marokko zijn middeleeuws en achterlijk. En de meeste van jouw soortgenoten ook helaas. Daarbuiten is ook nog eens 50% van de Maroc jeugd crimineel. Ook niet echt een feit om trots op te zijn dacht ik.


Tjah | 22-02-2019

Als van de nashville verklaring geen werk wordt gemaakt, dan gaat dat uiteindelijk ook en waarschijnlijk als eerste ten koste van de leukere en vrijere Marrokkanen hier.

Daar hoef je geen breuken voor geleerd te hebben op school.


Belle | 22-02-2019

Walgelijke en bekrompen reacties hier. Liefde voor Mo.


Tjah@Belle | 22-02-2019

Helemaal mee met Mo.

Alleen we weigeren het goede voorbeeld te geven. Als er op aan komt laat voorlopig zelfs de staat Mo in de steek. En dat niet alleen, we hebben mensen als Mo nodig om het weer een beetje leuk te maken hier. Laat je Mo stikken, dan stik je zelf later ook.


Triest... | 22-02-2019

Veel domme, kortzichtige, eenzijdige reacties hier... Goed zo Mo, mooie opmerking!


@ Tjah | 22-02-2019

Ga jij de Amerikaanse Nashville verklaring eens goed lezen, die is niet homofoob zoals iedereen dat lekker rondtoetert. Dan moet je eerder bij GL en de SP zijn. En Mo, sorry, jij bent een van de zeer weinige fatsoenlijke Marocs maar gelukkig doet NL en de EU zaken met de hypocriete regering daar. Jullie koning is toch ook ho?


Jco | 22-02-2019

Ik ga ieder jaar op vakantie in Marokko... Je moet daar gewoon heel discreet in zijn.. Ik heb daar nooit problemen gehad...


Kees N | 22-02-2019

Ik vind hier een aantal zeer kortzichtige reacties staan.
@Mo: ik vind dat er zeer negatief op je wordt gereageerd. Ik schaam me voor zulke medemensen.

@Joost: je meldt:
"Maar de wetten en het geloof in Marokko zijn middeleeuws en achterlijk. En de meeste van jouw soortgenoten ook helaas. Daarbuiten is ook nog eens 50% van de Maroc jeugd crimineel. Ook niet echt een feit om trots op te zijn dacht ik."
Alleen al het gebruik van het woord "soortgenoten" maakt je boodschap een racistische. Waar je die 50% vandaan haalt is me niet duidelijk. Zelfs als je m omdraait ("50% van de jeugdige criminelen is Marrokkaan" - een veel voorkomende statistische fout) zit je nog te hoog.
En waarom zou Mo trots moeten zijn op zulke cijfers? Ben jij trots op het feit dat de katholieke clerus massaal kinderen heeft aangerand? Dacht het niet.
Misschien moet je wat minder in groepen maar meer in individuen gaan denken.


Jan2 | 23-02-2019

@Kees N...je reactie hierboven werkt op mijn lachspieren. Alsof imam nooit kinderen hebben verkracht of aangerand. Doe mij een plezier, ga eerst even de lectuur lezen omtrent dit onderwerp. Je komt bedrogen uit.


@Mo | 23-02-2019

Trek je niks aan van die paar half dooie grijze zaagselschreeuwers hierboven, die hebben toch niks zinnigs te melden, behalve hun veels te grote ego. Tegen die zou ik willen schreeuwen: VERBETER DE WERELD EN BEGIN BIJ JEZELF


Peter@ Mo | 23-02-2019

De realiteit is echter dat Marrokanen, of moslims in zijn algemeenheid, vrijwel nooit positief in het nieuws komen als het om gays gaat.
Ikzelf mocht in de Amsterdamse metro ooit ook een klap in mijn gezicht krijgen uit het niets met daarbij de fijne toevoeging "vuile flikker".
Sommigen noemen bepaalde reacties hier bekrompen, dom enzovoort.
In mijn optiek struisvogelpolitiek.


Johan | 23-02-2019

Wat een stelletje huichelaars hier! Nee hoor de meeste Marokkanen zijn schatjes en heel ruimdenkend over homoseksualiteit. En ze plegen bijna nooit geweld tegen homo's. Ga lekker verder slapen mensen. Vergeet je roze bril niet af te zetten.


Mark | 23-02-2019

Stukje uit een artikel in NRC:
"Is het typisch iets voor Marokkanen om homo’s te belagen en in elkaar te slaan? De statistieken vormen mede aanleiding om op deze vraag in te gaan. Volgens het politierapport Antihomogeweld in Nederland (2014) waren Nederlanders van Marokkaanse komaf voor ruim zestien procent van de gevallen verantwoordelijk terwijl ze niet meer dan twee procent van de bevolking uitmaken".

Niks aan de hand hoor. Jammer voor die arme Mo maar dit is de realiteit helaas.


Johan @ Kees N | 23-02-2019

Als je het probleem benoemt ben je kennelijk meteen een racist. Altijd een makkelijke conclusie om de discussie in 1 klap dood te slaan.


Dag Peter | 23-02-2019

En wie is/zijn verantwoordelijk voor steeds maar weer het negatieve nieuws over moslims, Marokkanen enz. in alle media...? Goed nieuws is in de media in het algemeen geen nieuws toch!? Afschuwelijke situatie heb je meegemaakt, maar ik denk toch dat het gevaarlijk is te generaliseren...


Peter @ Dag Pete | 23-02-2019

Wie er verantwoordelijk zijn? Dat zijn de veroorzakers van het negatieve nieuws, niet de melder ervan. Het is weer makkelijk een ander, in dit geval de media, de schuld te geven. Maar de media maken alleen melding van het negatieve. Kijk naar alle nagatieve gebeurtenissen van de laatste 10 jaar. Dan doe ik niet aan generaliseren, jij doet aan bagataliseren. Zie verder het stukje van Mark mbt het artikel in de NRC. Spreekt voor zich.


Cultuur | 23-02-2019

Marokko is onlosmakelijk aan onze cultuur verbonden. Een oud en zeer vrolijk wijsje dat Jan en alleman kent. En er juichend voor op stoelen en tafels gaat staan.

Ik heb een tante in Marokko en die komt.

On-ontkenbare en on-uitgumbare Hollandse oercultuur.


Joop | 23-02-2019

Zo walgelijk als de marokkaanse regering omgaat met homoseksuelen zo walgelijk is het op dit forum ook met de extreemrechtse homo's. Schaam je diep man.
Even terug naar de Nederlanders, nou nou, vandaag lees ik toch weer dat een aantal nederlanders hun cadeaubonnetjes niet in konden leveren bij de intertoys. En daarom maar personeel bedreigden, spuugden etc.... Zijn de nederlanders op dit forum daar ook trots op? Mag ik hun dat gedrag ook aanrekenen? Of moet ik zeggen, zo zijn Nederlanders nou eenmaal.


Peter @ Joop | 23-02-2019

Met dit soort reacties die niets met het onderwerp te maken hebben doe je afbreuk aan de discussie.


@Peter | 23-02-2019

In de reakties boven is verschillende malen gerefereerd aan "de Marokkaanse mentaliteit. Of volksaard. Joop haalt er ter vergelijking een actueel voorbeeld van de Nederlandse bij. Een soort gedrag trouwens dat ik wel vaker tegenkom onder Nederlanders de laatste jaren.

Lijkt me bijdragen aan de discussie. (Overigens staat boven de reacties duidelijk "Reacties" en niet "Discussies").


Jan2 | 24-02-2019

@Johan en Peter......beide hebben Julie gelijk. Ik roep datzelfde al jaren maar het is voor de linkse
elite aanhangers moeilijk te verkroppen dat hun stemvee weer aangevallen wordt. Veruit de meesten zijn uitschot. Zelfs hun eigen koning spreekt van uitschot uit het rifgebied. De goede, want die zijn er ook houden hun klep.


qw | 24-02-2019

Een land dat homo's vervolgt, schiet zichzelf een kogel in het linkerbeen en een kogel in de rechtervoet. Voor het overige geniet ik zeer van Abdellah Taïa. "Marokko is doortrokken van seks, weet auteur Abdellah Taïa. Dat blijkt ... Want ging hij mee met Marokkanen, dan zou hij doorgaan voor een “zamel”, een homo…"


louis76 | 24-02-2019

Ik voel me in NL niet veilig door deze mensen. Laat staan dat ik ooit daar naar toe zou gaan! Was wel ooit mijn bedoeling met mijn partner. En is dat een misdaad om een ceremonie te houden? En moest het resort daar gelijk de politie over bellen? Ze kunnen beter kijken naar hun eigen misdaden. Zoals uitschelden en koeieneren zoals we dat ook hier gewend zijn van hun. En de criminaliteit wat ze doen aanpakken. Dat is heel wat erger dan een man of vrouw kussen? Homos en lesbos zijn ook gewone mensen. Ieder in zijn waarde laten toch? Ik ken in NL ook mensen die omgebouwd zijn en daar heb ik ook contact mee gehad. Alleen was het contact verder verwaterd. Niet door dat ik hem niet accepteerde. Maar omdat hij druk is. Ieder mens is gelijk. Ik hoop dat zoals in dit soort landen ook eens de acceptatie in de wet maar ook bij de mensen komt?
Als dat zo is? Dan ga ik met mijn vriend naar Marokko toe.


Mo | 25-02-2019

Vooroordelen ik lees steeds jullie geloof en jullie wetten. Wie zegt dat ik gelovig ben? Ik ben geen moslim. En mijn "wetten" staan beschreven in de Nederlandse wetboeken. "Jouw koning is ook homo's goh ik dacht dat Willem Alexander gelukkig getrouwd was met Máxima.

Volgens mij missen de meeste een punt hier dat de ene Marokkaan niet verantwoordelijk is voor een andere Marokkaan zijn of haar acties.

Educate yourself:
Niet elke Marokkaan is moslim.
Niet elke Marokkaan vindt dat zijn thuisland Marokko is.
Etc etc

Het enige Marokkaans aan me is mijn uiterlijk. En laat dat nou net naast mij geaardheid het tweede ding zijn waar ik niet aan kan doen.

Triest hoe een doelgroep die zo vaak met discriminatie te maken heeft gehad zich zo durft te uiten over een ander doelgroep.

Schaam je.


Joop | 25-02-2019

Goed gezegd Mo, en laat je niet uit het veld slaan door racistische figuren op dit forum.


Mocro gay | 25-02-2019

Luister ik ben marokkaans en hier geboren helaas is mijn volk een schijnheilig volk ze neuken met alles en iedereen , ik neuk al vanaf mijn 14 de met stoere marokkaanse jongens en ik ben nu 32 en nog steeds neuk ik met ze , en ze vertelle dat ze heteros zijn geen homo haaaaahh mijn volk is ziek gestoord ze hebben pijn verdriet en kunnen niet tegen de WAARHEID , het is 1 en al drama en poppenkast een marokkaanse HETERO BESTAAL ALLANG NIET MEER DAT WAS VROEGER HAAAAAA


@Mocro gay | 25-02-2019

Je ventiel eens openzetten geeft lucht. Of niettan?


Gaymocro | 27-02-2019

Lik me reet mafkees ????????????


Mocrogay | 27-02-2019

Iedereen hier is ziekelijk gestoord hoe kom dat al al deze mafkezen bij elkaar


@Mocrogay | 28-02-2019

Succes begint met liefde. En een tikje afwijken. Een tikje een tik hebben. En ook inspiratie zien in dat tikje getikt van een ander. In plaats van het af te wijzen.

Daarom staat Marokko waar het nu staat. En kan verhuizen dat ook niet oplossen. Als je noch de liefde zoekt, noch de lol of bezieling ziet van het tikkie getikt. Of nèt effe anders durven kijken. En dat ook van een ander kunnen hebben.

Dan ben je op de verkeerde bushalte ingestapt. Daar kun jij niks aan doen. Maar wij nog minder.


Reageer

Naam:
Reactie:

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over het Eurovisie Songfestival. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Songfestival Quiz

Het Eurovisie Songfestival staat weer voor de deur. Hoe Duncan Laurence het gaat doen is nog onbekend, maar wat weet jij nog van het Songfestival van alle andere jaren? Doe nu de GaySite.nl Songfestival Quiz. Klik hier!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de verkiezingen voor het Europees parlement, vriendschap en FvD | klik hier

Gay op TV

14:00 | Million Dollar Listing: LA

16:50 | Neighbours

18:15 | SpangaS

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

20:30 | Eastenders

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Andy Brennan (voetballer)

| Tyler Blackburn (acteur)

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

| Ryan Sampson (acteur)

| Ben Platt (zanger)

Volg GaySite.nl ook via

GaySite.nl Onderzoek

De Europese Verkiezingen staan voor de deur. Op welke partij ga jij stemmen?

PVV

SGP

PvdA

Partij voor de Dieren

SP

GroenLinks

D66

50+

CDA

Denk

Christen Unie

Ik ga niet stemmen

VVD

Forum voor Democratie

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven