Levenslang voor homoseksuele seriemoordenaar

09-02-2019 | Een rechtbank in het Canadese Toronto heeft de seriemoordenaar Bruce McArthur veroordeeld tot levenslang zonder recht op voorwaardelijke vrijlating. De man is schuldig bevonden aan het aanranden, doden en in stukken snijden van acht mannen. Bruce McArthur (foto) werd ruim een jaar geleden opgepakt op verdenking van de verdwijning van twee vermiste homoseksuele mannen maar werd vervolgens gelinkt aan negen andere vermissingszaken. Canadese media spraken vorig jaar al van een massamoordenaar die wel eens enkele tientallen moorden op zijn geweten zou kunnen hebben. De politie deed onderzoek naar minstens vijftien cold cases die mogelijk ook gelinkt konden worden aan McArthur, maar tijdens de rechtszaak deze week konden 'slechts' acht moorden worden toegeschreven aan de tuinarchitect. De rechter noemde McArthur een seksueel roofdier dat moordde voor zijn eigen "perverse, zieke voldoening" en zei dat zijn slachtoffers een lange en pijnlijke dood zijn gestorven.

De homogemeenschap in Toronto was geschokt door het nieuws, mede omdat de verdachte een zeer graag geziene gast was in de homohoreca van Toronto. Er was ook kritiek omdat de man vele jaren ongestoord zijn gang heeft kunnen gaan. McArthur vond zijn slachtoffers op datingapps en -websites voor homo's. Eén van de zaken gaat om een vermissing uit oktober 2010. Toen al waren er vermoedens dat de 40-jarige Skandaraj Navaratnam het slachtoffer was van een misdrijf. Pas eind 2017 bleek uit nader politieonderzoek dat Navaratnam inderdaad was vermoord en begraven in een tuin die de verdachte in onderhoud had. Uit vervolgonderzoek bleken meer vermiste homoseksuele mannen begraven in de tuinen die de 67-jarige verdachte in onderhoud had.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Joop | 09-02-2019

Ik wens niet snel iemand vervelende dingen toe maar ik hoop dat deze rotzak nog vele ellendige jaren in de bak krijgt.


Vraag | 10-02-2019

Mag die foto ge-edit en die regenboog bij die waterval eraf? Zeker met dat lachje van die vent. Want los van de slachtoffers van deze gek, ken ik nog wat meer lieve gays die de kerst niet meer gehaald hebben. Onder allerlei omstandigheden. Zo een foto en dan nog op een gay site, daar word ik wel heel erg triest om. Of heel erg boos. Ik wil niet gelijk voorbeelden geven over andere groepen, en over smakeloze beelden in die context. Maar hoe kun je nu precies deze foto kiezen om boven dit artikel te zetten. Heb je een hekel aan jezelf of zo.


qw | 13-02-2019

Doet denken aan Amerikaanse zaak waarin een aantal bouwvakkers door hun baas 's nachts na uitnodiging voor een gezellige avond werden verdoofd, verkracht, gedood en ingemetseld in aan de gang zijnde werven.


Reageer

Naam:
Reactie:

Songfestival Quiz

Het Eurovisie Songfestival staat weer voor de deur. Hoe Duncan Laurence het gaat doen is nog onbekend, maar wat weet jij nog van het Songfestival van alle andere jaren? Doe nu de GaySite.nl Songfestival Quiz. Klik hier!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de verkiezingen voor het Europees parlement, vriendschap en FvD | klik hier

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over het Eurovisie Songfestival. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Gay op TV

22:00 | MVS

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Andy Brennan (voetballer)

| Tyler Blackburn (acteur)

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

| Ryan Sampson (acteur)

| Ben Platt (zanger)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven