En de 'roze' Oscars gaan naar...

25-02-2019 | Vannacht zijn in Los Angeles voor de 91ste keer de Oscars uitgereikt. De aanloop naar deze feestelijke avond verliep niet geheel zonder problemen. Er was geruzie over een nieuwe categorie, Populaire Film, waarna de organisatie de invoering hiervan uitstelde. Bovendien trok acteur Kevin Hart zich terug als presentator van het gala, nadat oude anti-homotweets van hem waren opgedoken. Daarom had de show voor het eerst in dertig jaar geen presentator.

De meeste Oscars gingen naar de film Bohemian Rhapsody, de film over Freddy Mercury en Queen. Rami Malek won de Oscar in de categorie Beste Acteur voor zijn vertolking van Freddie Mercury. Hij onderstreepte in zijn bedankwoord het belang van dergelijke rollen. "Onze film ging over een homoseksuele immigrant, die ronduit voor zijn identiteit uitkwam. Het feit dat ik vanavond zijn verhaal vier met jullie, is het bewijs dat we naar dit soort verhalen smachten." In totaal won de film vier van de vijf nominaties. Originele bandleden Brian May en Roger Taylor openden de awardshow samen met zanger Adam Lambert.

De film Green Book won in de categorie Beste Film. Mahershala Ali won in de categorie Mannelijke Bijrol een Oscar voor deze film. Hij vertolkt in Green Book de rol van een uiterst getalenteerde, homoseksuele, pianist. Ali won al eerder een Oscar voor zijn rol in de homofilm Moonlight uit 2016.

Actrice Olivia Colman won de Oscar voor Beste Actrice voor haar rol in The Favourite, waarin zij de biseksuele Britse koningin Anne speelt. Tot slot won homo-icoon Lady Gaga nog een Oscar voor beste Soundtrack voor het nummer Shallow uit de film A Star Is Born.

Deel dit artikel:  

Reageer

Naam:
Reactie:

Songfestival Quiz

Het Eurovisie Songfestival staat weer voor de deur. Hoe Duncan Laurence het gaat doen is nog onbekend, maar wat weet jij nog van het Songfestival van alle andere jaren? Doe nu de GaySite.nl Songfestival Quiz. Klik hier!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de serie Pose; homo-zijn in New York in de jaren 80 van de vorige eeuw. | klik hier

Gay op TV

15:40 | Will & Grace

16:50 | Neighbours

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:05 | Bones

20:10 | Thuis

20:30 | Grey's Anatomy

20:30 | Eastenders

21:00 | Holby City

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Connor Jessup (acteur)

| Daniel Howell (youtuber)

| Andy Brennan (voetballer)

| Tyler Blackburn (acteur)

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven