De Roze Polder | Een 'all you can eat' buffet voor pedo's

22-02-2019 | Sommige nieuwsberichten kun je gewoonweg niet negeren.

Afgelopen week riep Paus Franciscus de top van zijn kerk van liefde bij elkaar. Met zijn allen zouden ze nu eens eindelijk korte metten gaan maken met alle viespeuken die maar niet van de kindertjes in hun parochie kunnen afblijven. Er zou daadkracht worden getoond! Doortastende maatregelen zouden gaan laten zien dat alles anders zou gaan worden.

De eerste berichten over priesters, bisschoppen en kardinalen die kinderen niet alleen voor een zegening lieten knielen, dateren uit de jaren '50. Toen al werd er, door een zeldzaam fatsoenlijke priester, alarm geslagen. 'Hard ingrijpen', was zijn advies toen. En nu, in 2019, wordt er al naar hem geluisterd.

Over daadkracht en doortastendheid gesproken.

En, ach ja, zoveel redenen om direct in actie te komen waren er natuurlijk ook weer niet. Die paar onthullingen in de Verenigde Staten, Australië, Oostenrijk, Ierland, België, Chili, Italië, Canada, Duitsland en Nederland hoefden niet op een patroon te duiden. Dat waren slechts incidenten. Een paar rotte appels, meer niet.

Op 28 december viert de Katholieke kerk het feest van de 'Onschuldige Kinderen' ter nagedachtenis van de kindermoord in Bethlehem, maar voor deze mannen was het jarenlang elke dag feest. 'We nemen er nog eentje', riepen ze tegen elkaar. En dan hadden ze het niet over een drankje.

En dat al die goorlappen decennialang lekker werden ingestopt onder de mantel der liefde, is natuurlijk geen bewijs voor het bestaan van een pedo-netwerk en een zwijgcultuur. Wel nee, dat bewijst alleen dat de Katholieke kerk… ja, wat bewijst dat eigenlijk? Wat kan het eigenlijk anders bewijzen dan dat die kerk totaal verziekt is.

Precies op het moment dat de Katholieke kerk eindelijk eens serieus wil nadenken over hoe het zo verschrikkelijk fout heeft kunnen gaan en waarom die fouten zolang onbestraft zijn gebleven, komt er goddank een logische verklaring.

Het is allemaal de schuld van de homo's.

Natuurlijk, de homo's hebben het weer gedaan. De homo's hebben de macht in het Vaticaan gegrepen en daarom vergrijpen over de hele wereld priesters zich aan kinderen.

Nou kan ik niet ontkennen dat het Vaticaan een behoorlijk homoseksuele uitstraling heeft. Iedereen die er wel eens heeft rondgelopen zal dat kunnen beamen. Van de Zwitserse Garde, tot de schattige priestertjes in opleiding, tot de homo-erotische beelden en muurschilderingen die je werkelijk overal tegenkomt. Alles schreeuwt: 'GAY!'

Ten eerste: dit is al zo sinds de middeleeuwen.

Ten tweede: homoseksualiteit en pedoseksualiteit hebben niets met elkaar te maken. Het feit dat sommige pedo's op jongetjes vallen, wil niet zeggen dat alle homo's pedoseksueel zijn. Overigens, de meeste pedo's gaan juist voor kleine meisjes. Betekent dat dan dat de meeste hetero's eigenlijk pedo zijn? Natuurlijk niet. Seksuele gerichtheid staat los van pedoseksualiteit.

Is het niet logischer te denken dat de Katholieke kerk zich al decennia actief profileert als een veilige omgeving voor pedo's? Dat ze er daarom zoveel van hebben? Als je bij de scouting, de sportverenigingen of de kinderopvang wordt betrapt met je broek op je knieën, heb je tegenwoordig echt een probleem. Zelfs op het internet ben je als praktiserende pedo niet meer veilig.

Maar gelukkig hebben ze nog de Katholieke kerk. Als je daar wordt betrapt, krijg je een nieuwe baan of een lange vakantie in een rustoord. Een mooiere vacature kun je niet bedenken.

De Rooms-Katholieke kerk is al decennia een 'all you can eat' buffet voor pedo's.

Niet omdat er zoveel homo's rondlopen (en god weet dat er veel rondlopen), maar omdat er al eeuwen een cultuur van machtsmisbruik, wereldvreemdheid en morele corruptie heerst. Een zieke cultuur kweekt zieke mensen en trekt zieke mensen aan.

En dat heeft niets te maken met homoseksualiteit.

De Roze Polder is een periodieke column op GaySite.nl door Jos en gaat over alles wat hem bezig houdt.

 

Deel dit artikel:  

Songfestival Quiz

Het Eurovisie Songfestival staat weer voor de deur. Hoe Duncan Laurence het gaat doen is nog onbekend, maar wat weet jij nog van het Songfestival van alle andere jaren? Doe nu de GaySite.nl Songfestival Quiz. Klik hier!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de serie Pose; homo-zijn in New York in de jaren 80 van de vorige eeuw. | klik hier

Gay op TV

15:40 | Will & Grace

16:50 | Neighbours

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:05 | Bones

20:10 | Thuis

20:30 | Grey's Anatomy

20:30 | Eastenders

21:00 | Holby City

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Connor Jessup (acteur)

| Daniel Howell (youtuber)

| Andy Brennan (voetballer)

| Tyler Blackburn (acteur)

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven