Deelnemers botenparade bekend gemaakt

11-02-2019 | De zogenoemde ballotage-commissie van Pride Amsterdam heeft tijdens een bijeenkomst in de A'DAM Toren, de 80 boten bekend gemaakt die komende Pride-editie mogen meevaren door de Amsterdamse grachten. Het thema van de feestelijke botenparade op 3 augustus is 'Remember the past, create the future'. Dit jaar worden de Stonewall-rellen, die 50 jaar geleden in New York uitbraken en die een scheidslijn vormen in de geschiedenis van de lhbt-beweging, herdacht. "Door samen op te trekken is er veel in de wereld veranderd," vertelt voorzitter Frits Huffnagel van Pride Amsterdam. "Het is een belangrijk jubileum dat we gaan vieren en herdenken. Daarom vinden we het dit jaar extra belangrijk om boten te laten meevaren die vanuit samenwerkende partijen zijn ontstaan. En dat geldt dus ook voor partijen die dit jaar een jubileum vieren."

Onder de deelnemers zijn verschillende bijzondere boten. Zo staan politici van vijf politieke partijen (VVD, CDA, D66, PvdA en SP) voor het eerst samen op één boot. Het CDA deed nog niet eerder mee. Ook is er een boot met vertegenwoordigers van maar liefst zeventien sportbonden en er vaart een boot mee namens het ministerie van Onderwijs. Klik hier voor een compleet overzicht van alle deelnemende boten. Tijdens de presentatie in Amsterdam werden ook zeven nieuwe Pride-ambassadeurs bekendgemaakt. Onder hen zijn oud-politievrouw en programmamaker Ellie Lust en voormalig topturner Jeffrey Wammes.

Pride Amsterdam vindt plaats van zaterdag 27 juli tot en met zondag 4 augustus en vraagt ook dit jaar weer aandacht voor de rechten en acceptatie van lhbt's wereldwijd. Tijdens het evenement zullen enkele honderden activiteiten worden georganiseerd waarvan de botenparade op zaterdag 3 augustus wordt gezien als hoogtepunt.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Mooi | 11-02-2019

Afgelopen jaar heb ik een heilige maria/halsema verschijning gezien op de pride. In een witte jurk. Het leek alsof ze zeefde boven al haar idealen. Kom die dit jaar ook weer terug? Want misschien kan ze dan gelijk mijn jicht genezen. Als ze er dan toch is.


Cees | 11-02-2019

Ik heb de lijst met deelnemers bekeken en het is vooral meer van hetzelfde. Geen idee waarom er ooit een ballotage-commissie in het leven is geroepen en wat daar de zogenaamde toegevoegde waarde van is. Maar het zal vast wel weer een gezellige boel worden.


harrie | 11-02-2019

Kunnen we deze optocht niet gelijk houden met het landelijke carnaval.want daar lijkt deze boottocht toch echt voor gemaakt te zijn.


Tja | 11-02-2019

Beter dat het kut is maar vaart. Dan dat het klote is en niet meer door mag gaan.


Joop | 11-02-2019

Gewoon niet heen gaan jongens als het je niks lijkt. Zuurpruimende homo's kunnen daar namelijk wel gemist worden.


@Joop | 11-02-2019

Citaat van de echte Joop: Er is een einde aan de maakbaarheid van van de maatschappij. Logisch want toen stond de hoogste schijf inkomstenbelansting op 72%. En iedereen die het goed deed ging maar voorlopig in Brasschaat wonen.

Wel een prestatie voor die tijdgeest. Tegenwoordig heb je Groen Links. Die haken bij vooorbaat al af bij kabinetsformaties. Als het op echt geven en nemen aankomt. En daardoor komen vakantievierders op luchtbedjes weer op. Met een hand op hun lul. Sigarenbandjeshoofd politici daar zijn wel al aan voorbij, gelukkig. Bijna. Want die kunnen niet meer gender neutraal pissen zonder dat drie mocro veiligheidsjongens hem voor hem vast moeten houden.

Je vraagt je soms wel eens af of er nog iemand wakker is.


Vluchteling | 11-02-2019

In Palestine homo is streng verboden.
Komt er ook een Gay Palestine boat ?

Please!


Joop | 12-02-2019

@vluchteling: in 2017 vaarde er al een boot mee, niet alleen met een Palestijnse vlag, maar samen met een Israëlische. Dat noem ik nou verzoening.
Of die dit jaar weer mee vaart, geen idee.


Eis | 13-02-2019

Als Groen Links niet mee wil varen op de gezamenlijke politieke boot (wat al een eer is want gay zijn is geen keuze, laat staan een politieke!), dan weten we gelijk hoe inclusief er in die hoek wordt gedacht na het in tranen dankbaar ontvangen van de sleutels van de stad.

Dan wachten we ze zomerfotos wel af. Drijvend op een luchtbedje, met de hand op de edele delen.

En of u nog peultjes lust.


Cees | 18-02-2019

Ik weet het niet hoor. Maar als ik die parade zie denk ik altijd, is dit het beeld dat men over homo's wil neerzetten. Het is meer een soort preken voor eigen parochie. Terwijl er juist zoveel latente weerzin t.o.v. homo's bestaat. Pak het op de juiste manier aan om dat onder de aandacht te brengen. Daar draagt die botenparade echt niets aan bij.


JAN2 | 18-02-2019

Helemaal ONEENS met Cees. Helemaal EENS met Eis. Want zo is het wel. GroenLinks is een gevaarlijke partij, net zoals de ter ziele zijnde CPN want GroenLinks is op dit moment een slap aftreksel van de CPN. Laat het aub slap blijven want het communisme willen we hoop ik niet terug. Denk maar even aan het huidige Rusland en China.


Denk na. | 19-02-2019

Denk meer over Denk,de partij van Erdogan ook geen fan van ons,maar toch gewoon in de tweede kamer zitten.


Gaap | 19-02-2019

Gaap. Dat er nog mensen zijn die deze belachelijke potenparade nog interessant vinden... pppfff...


Reageer

Naam:
Reactie:

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

Gay op TV

14:00 | Million Dollar Listing: LA

15:40 | Will & Grace

16:50 | Neighbours

19:00 | Anger Management

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

20:30 | Eastenders

Op vakantie met Grindr

Niet alle landen in de wereld zijn zo open en vrij als Nederland. Lees hier 3 handige tips voor veilig Grindr-gebruik in binnen- en buitenland.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Dotan (zanger)

| Diplo (DJ)

| Julianne Hough (actrice)

| Juan Pablo Di Pace (acteur)

| Lil Nas X (rapper)

| Willow Smith (dochter van)

Volg GaySite.nl ook via

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven