Bollywood-film doorbreekt taboe

25-02-2019 | In de Bollywood-film Ek Ladki ko Dekha Toh Aisa Laga, wat zoveel betekend als 'Toen ik dat meisje zag voelde ik het', is er voor het eerst een ontluikende lesbische liefde te zien in een  Bollywood-productie. Tot nu toe waren openlijk lhbt-relaties in Indiase films taboe. Volgens diverse media in India is het voor het eerst dat de bioscoopbezoeker wordt geconfronteerd met een lesbische liefdesrelatie in een Bollywood-film. Eerder werden wel suggesties gedaan in films dat er liefdesrelaties zou bestaan tussen personen van hetzelfde geslacht maar nooit werd een lhbt-relatie zo duidelijk in beeld gebracht.  

Dat de grootste filmindustrie ter wereld juist nu dit taboe doorbreekt heeft waarschijnlijk te maken met het besluit van het Indiase Hooggerechtshof eind vorig jaar. Toen besloot het Hof dat seksuele handelingen tussen personen van hezelfde geslacht niet kan worden beschouwd als ongrondwettelijk. Hiermee werd seks tussen personen van hetzelfde geslacht uit het wetboek van strafrecht geschrapt en homoseksualiteit gelegaliseerd. Binnen de politiek was er weinig draagvlak de wet af te schaffen maar de laatste jaren was er wel een maatschappelijk draagvlak om het verbod op 'onnatuurlijke handelingen' af te schaffen. Op deze groeiende acceptatie van homoseksualiteit lijkt de film Ek Ladki ko Dekha Toh Aisa Laga nu in te spelen.

Deel dit artikel:  

Reacties:

India | 03-03-2019

Er blijft nog even een wel erg dun geweven stoffie om zitten. Net als op de foto boven.


Reageer

Naam:
Reactie:

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Gay Woordenboek Quiz

Taal is een wonderlijk ding. En zeker 'onze eigen homotaal' kent een aantal vreemde woorden en begrippen. Doe nu de Gay Woordenboek Quiz en test je 'homowoordenschat'!

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over homoseksualiteit in Azië. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de Nashville-verklaring en de extremisten die hem ondertekenden. | klik hier

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Cameron Hawthorne (zanger)

| Ryan Sampson (acteur)

| Ben Platt (zanger)

| Matt Pacifici (ex-voetballer)

| Anthony Bowens (worstelaar)

| Jake Borelli (acteur)

Volg GaySite.nl ook via

GaySite.nl Onderzoek

Slik jij PrEP?

Ja

Nee

Wat is dat?

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven