Belgische voetballers tegen homofobie

22-02-2019 | Komend weekend organiseert de Belgische voetbalorganisatie Pro League, in samenwerking met alle professionele en amateurverenigingen, een regenboogcampagne tegen homofobie, racisme en andere vormen van ongelijkheid. Met de slogan 'Football for All' wordt tijdens alle voetbalwedstrijden die komend weekend in België worden gespeeld aandacht gevraagd voor respect, diversiteit en verdraagzaamheid op en rond de voetbalvelden. "Voetbal is er immers voor iedereen," aldus een woordvoerder van de Belgische voetbalbond.

Tijdens alle wedstrijden zullen de teamleiders een aanvoerdersband in de regenboogkleuren dragen. Ook zal de regenboogvlag op diverse andere plekken rond het veld zichtbaar zijn zoals in de cornervlaggen. Ook het publiek in de stadions zal betrokken worden bij de campagne. De clubs is gevraagd om een serie video's van supporters te verspreiden. In deze video's vertellen voetballiefhebbers over hun liefde voor de sport maar ook over de homofobe spreekkoren en hoe homofobie binnen het voetbal hen raakt. De campagne dit weekend krijgt volgens de organiserende voetbalorganisaties de komende maanden een vervolg zodat alle clubs het duidelijke signaal af kunnen geven dat lhbt's welkom zijn als actieve voetballer of supporter.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Toppie | 23-02-2019

Geweldig land, Belgi√ę. Aan het plaatje boven te zien kun je er ook nog meespelen in de wedstrijden als je een Jupiler Pro bent. Waarbij ik me dan toch wel twee of drie kratjes bier per dag voorstel. Zelfs daar maken ze duidelijk geen punt van in Belgi√ę!


Reageer

Naam:
Reactie:

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

Gay op TV

14:00 | Million Dollar Listing: LA

15:40 | Will & Grace

16:50 | Neighbours

19:00 | Anger Management

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

20:30 | Eastenders

Op vakantie met Grindr

Niet alle landen in de wereld zijn zo open en vrij als Nederland. Lees hier 3 handige tips voor veilig Grindr-gebruik in binnen- en buitenland.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Dotan (zanger)

| Diplo (DJ)

| Julianne Hough (actrice)

| Juan Pablo Di Pace (acteur)

| Lil Nas X (rapper)

| Willow Smith (dochter van)

Volg GaySite.nl ook via

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven