Belgische voetballers tegen homofobie

22-02-2019 | Komend weekend organiseert de Belgische voetbalorganisatie Pro League, in samenwerking met alle professionele en amateurverenigingen, een regenboogcampagne tegen homofobie, racisme en andere vormen van ongelijkheid. Met de slogan 'Football for All' wordt tijdens alle voetbalwedstrijden die komend weekend in België worden gespeeld aandacht gevraagd voor respect, diversiteit en verdraagzaamheid op en rond de voetbalvelden. "Voetbal is er immers voor iedereen," aldus een woordvoerder van de Belgische voetbalbond.

Tijdens alle wedstrijden zullen de teamleiders een aanvoerdersband in de regenboogkleuren dragen. Ook zal de regenboogvlag op diverse andere plekken rond het veld zichtbaar zijn zoals in de cornervlaggen. Ook het publiek in de stadions zal betrokken worden bij de campagne. De clubs is gevraagd om een serie video's van supporters te verspreiden. In deze video's vertellen voetballiefhebbers over hun liefde voor de sport maar ook over de homofobe spreekkoren en hoe homofobie binnen het voetbal hen raakt. De campagne dit weekend krijgt volgens de organiserende voetbalorganisaties de komende maanden een vervolg zodat alle clubs het duidelijke signaal af kunnen geven dat lhbt's welkom zijn als actieve voetballer of supporter.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Toppie | 23-02-2019

Geweldig land, Belgiƫ. Aan het plaatje boven te zien kun je er ook nog meespelen in de wedstrijden als je een Jupiler Pro bent. Waarbij ik me dan toch wel twee of drie kratjes bier per dag voorstel. Zelfs daar maken ze duidelijk geen punt van in Belgiƫ!


Reageer

Naam:
Reactie:

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Gay Woordenboek Quiz

Taal is een wonderlijk ding. En zeker 'onze eigen homotaal' kent een aantal vreemde woorden en begrippen. Doe nu de Gay Woordenboek Quiz en test je 'homowoordenschat'!

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over homoseksualiteit in Azië. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de Nashville-verklaring en de extremisten die hem ondertekenden. | klik hier

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Cameron Hawthorne (zanger)

| Ryan Sampson (acteur)

| Ben Platt (zanger)

| Matt Pacifici (ex-voetballer)

| Anthony Bowens (worstelaar)

| Jake Borelli (acteur)

Volg GaySite.nl ook via

GaySite.nl Onderzoek

Slik jij PrEP?

Nee

Ja

Wat is dat?

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven