Veroordeelde IS-ronselaar blijkt homoseksueel

21-09-2018 | Youssef I., een 33-jarige man die ervan beticht wordt lid te zijn van terreurorganisatie Islamitische Staat en vorig jaar in België werd veroordeeld tot een celstraf van tien jaar, laat nu via zijn advocaat weten dat hij homoseksueel is en dus onmogelijk in verband kan worden gebracht met de terreurorganisatie.

De 33-jarige Antwerpenaar werd eind vorig jaar bij verstek veroordeeld tot een gevangenisstraf van tien jaar omdat hij volgens de Belgische rechter lid is van IS en strijders heeft geronseld voor een aanslag op Belgisch grondgebied. Het zou gaan om het plegen van een aanslag op het Centraal Station van Antwerpen en het ontvoeren en vermoorden van politicus Filip Dewinter.

Youssef I. beweert nu dat hij nooit op de hoogte is gebracht van het proces tegen hem. Hij ontdekte onlangs dat hij veroordeeld was toen hij een visum wilde aanvragen om vanuit Marokko weer terug naar België te komen. Volgens de advocaat van de man was zijn visum verlopen en heeft hij dit document nodig omdat hij binnenkort met zijn vriend, waar hij al vijf jaar een relatie mee heeft, in het huwelijk wil treden. De advocaat van de man verwijdt het Openbaar Ministerie (OM) dat er slecht onderzoek is gedaan naar de verblijfplaats van de toen nog verdachte en zijn vermeende handelen. "Mijn cliënt woonde lange tijd legaal in België, de overheid wist waar hij zich bevond, maar zijn visum verliep," aldus de advocaat. "Mijn cliënt is bovendien homoseksueel en niet praktiserend moslim. Hij zou zich toch nooit aansluiten bij een organisatie die zijn geaardheid zo afkeurt?" De advocaat heeft inmiddels vrijspraak geëist maar het OM laat weten dat het de man eerst wil horen voor dat op 18 oktober een vonnis in deze zaak wordt uitgesproken.

Deel dit artikel:  

Reacties:

J.D. | 21-09-2018

Opeens is hij homo. Hopelijk trapt niemand in de leugens van dit stuk vuil en mag hij wegrotten in de cel.


Karel | 21-09-2018

Wat een stuk ongedierte. Opsluiten en de sleutel weggooien.


Chinese Fout | 21-09-2018

Namens de eerste keizer van China (dat is dik voor koeristus), en ook al met de eerste muur, werd van China uit verkodigd, dat "alle volkeren, gekend en ongekend, schatplichtig waren aan de keizer". Leuk voor de PR, maar als je dan ongekende volkeren tegenkomt die gelijk belasting moeten betalen, dan heb je daar natuurlijk wel meteen ruzie me. Je maakt er geen vrienden mee, zeg maar.

In Europa doen we de omgekeerde Chinese wijsheid. Alle volkeren, gekend en ongekend, zodra ze maar een teen over de grens weten te krijgen verdienen schatplichtigheid vàn onze staat. Alle vrijheden en beschermingen, als hebben ze geen halve schede een idee van waar ze geland zijn en willen ze ons verder ook als ongelovigen eerder liever dood zien dan levend. Het uitgangspunt is namelijk dat het allemaal mensen zijn. En alle mensen zijn lief.

Dat is nog stommer dan de eerste Chinese Keizer! Die kon met zijn gedachte nog goed scoren op zijn PR en RTL-reality shows in eigen land. Alleen daarbuiten was het wat lastiger containers te verkopen. En in elk geval heeft dat rijk goed bijgeleerd, ze worden nu zelf door blafhondenstaten schatplichtig gemaakt, omdat ze zo goed zijn geworden in produceren en verkopen. (En zo een Trump heeft niet de achtergrond om tegen ze te zeggen, daar zijn jullie zèlf dik 2500 jaar geleden mee begonnen. Grappig.)

Wij draaien de boel om. We lullen over integreren terwijl wij zelf als geen ander volk over de hele wereld verspreid zitten, al generaties soms, maar die hollandse zeikerigheid nooit helemaal eruit geintegreerd krijgen (geef toe, expats!!!). Nee, alles wat binnenwaait, daar mogen wij ons niet boven stellen, dus dan maar er onder. In de hoop dat het ooit nog eens gelijk trekt.

Om van die Chinese blufpoker van die allereerste keizer (met dat terracotta leger ja), tot de moderne staat van nu te komen, is er in China ongeveer 2500 jaar gepasseerd. En daar waren ook minder leuke eeuwen bij. terwijl het verhoudingsgewijs nog de minst stomme fout was.

Hoe komen sommige mensen er toch bij dat het met hoe wij met de wereld omgaan, het na drie generaties nog een beetje tegen valt, maar dat het na vier generaties zeker het aards paradijs van de diversiteit gaat worden? We zijn nog maar, verhoudingsgewijs, met de Chinezen, in een fractie van hun historie, uit de middeleeuwen gekropen! Willen we die zo graag terug? In de tijd van Floris en Sindala was alles veel beter?

Of moet ik vrezen dat je met domheden sowieso grotere domheden nooit oplost? Ook niet als je evenwel toch de nieuwste iPhone hebt, en dus onmogelijk dom kunt zijn?


J.D. | 21-09-2018

@Chinese Fout : En nu graag een korte samenvatting.


Chinese Fout | 21-09-2018

Dat we in onze eigen domheid aan het verzuipen zijn. En dat gaat al gebeuren voordat de deltawerken niet meer voldoen.


Anita | 21-09-2018

Terrorist zijn lijkt inmiddels wel op een loopbaan als acteur of zanger: wanneer niets meer lukt, kunnen we altijd nog een beetje hole/bi worden. Iedereen trapt er √°ltijd weer in.


AllahIsGoot | 21-09-2018

Dus ga je gewoon bidden op de snelweg als de klok af gaat, is het daarna gehakt over de baan, dan is het in elk geval zeker halal-gehakt!


TrueLove | 22-09-2018

"De advocaat v/d man verwijdt 't OM". Mss heeft ie na 5 jaar relatie zijn vriend verwijd,maar zeker niet 'n OvJ, in Belgi√ę Procureur des Konings geheten. Laat ie met zijn echtgenoot op huwelijksreis gaan naar Noord-Syrie, IS. Weten we ten minste zeker wat er van die relatie zal worden. Wat 'n love story!


qw | 22-09-2018

Dat is pas filmmateriaal. Naar Hollywood ermee. Ikke in de rol van Filip De Winter. Die zullen ze in Hollywood neerzetten als het hellegat van de wereld. Lekker.


Forte | 22-09-2018

Een islamitische homo heeft de keus:
Ofwel voor eeuwig branden in de hel,
Ofwel door het plegen van een aanslag op de ongelovigen in de hemel komen!

De meeste zelfmoordterroristen zijn homo of licht verstandelijk gehandicapt.
Het zijn smerige islamieten die de zwakkeren uit hun wereld als zelfmoordterroristen inzetten.


Jos en Timothy | 23-09-2018

Man ,man man , gelukkig is zijn advocaat zijn vriendje , nu de rechter nog verleiden en t wordt een geil triotje....in Belgie hebben ze advocaten en rechters van buitenlandse origine speciaal voor die mannen


Jos en Timothy | 23-09-2018

Tzal wel maar een ingebeeld vriendje zijn zeker (want moest de hele Marokkaanse gemeenschap dat te weten komen dat hij zou trouwen met een man )denk dat hij er niet lang meer zou zijn , tevens zo ingebeeld als dat varkensvlees onrein zou zijn , dat alcohol verboden is , dat allah ooit bestaan heeft , dat een hoofddoek zedelijk is enz ......maar een gay-sm ( mobieltje ) mogen ze dan wel hebben , wapens en dergelijke ook , nochtans dat bestond in de tijd van Allah niet


Stomme Vraag | 24-09-2018

Erdogan doet een officieel staatsbezoek aan Duitsland. En komt daarbij een moskee openen.

Nou vraag ik me af, heeft onze koning, of onze koninginnen, of enig ander Europees staatshoofd, ooit eens een staatsbezoek gebruikt om een kerk te openen? Of iets in die richting? Ik kan me niet herinberen dus misschien toch een stomme vraag.

Zo niet, kunnen we niet eens haast maken met die vrijheid van godsdienst op de helling te zetten? Een staatsbezoek is een staatsbezoek. (Is wat anders dan een vakantietripje!)

Als bij het officieel deel het openen van een moskee is opgenomen, dan is dat bevestigen dat het geen geloofshuizen zijn maar infiltratieambassades van dictators. Waar we dan zogenaamd niks tegen kunnen doen omdat de grondwet religies beschermt. En onder die bescherming (die Turkije op zijn beurt niet biedt) komt Erdo even Duitsland in de bek schijten.

Die vrijheid van godsdienst moet dringend gekortwiekt worden. Want ze zijn de vleugels van de duivel.


JelleB | 10-10-2018

Opvallend het aantal racistische en discriminerende inzendingen.
LGBT'ers die om het hardst anderen om ras en religie verketteren, dood zouden willen rijden op de snelweg, in de hel laten branden en meer van die walgelijke taferelen.
Als homo schaam ik me voor de infiltratie van het PVV denken en andersoortige rechtsextreme opvattingen binnen onze LGBT gemeenschap. We zijn in de recente geschiedenis slachtoffer geweest van een Nazi bewind dat ons dwong een roze driehoek te dragen voor gemakkelijke identificatie en eliminatie. Diezelfde roze driehoek is later het symbool geworden van verzet tegen discriminatie en onze strijd voor gelijke rechten.
Helaas meent een, naar ik mag hopen kleine maar helaas luidruchtige groep islamofobe LGBT'ers dat discriminatie van anders gekleurde en gelovige mensen gerechtvaardigd is. Jullie hebben niets geleed van de geschiedenis en volgen als makke schapen extreem rechtse leiders. Schande!


Reageer

Naam:
Reactie:

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

Gay op TV

15:40 | Will & Grace

19:00 | Anger Management

20:10 | Thuis

20:30 | Are You The One

21:00 | Empire

Op vakantie met Grindr

Niet alle landen in de wereld zijn zo open en vrij als Nederland. Lees hier 3 handige tips voor veilig Grindr-gebruik in binnen- en buitenland.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Juan Pablo Di Pace (acteur)

| Lil Nas X (rapper)

| Willow Smith (dochter van)

| Connor Jessup (acteur)

| Daniel Howell (youtuber)

| Andy Brennan (voetballer)

Volg GaySite.nl ook via

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven