Lesbiennes krijgen stokslagen

03-09-2018 | In Maleisië hebben maandag twee moslima's stokslagen gekregen nadat ze door een sharia-hooggerechtshof schuldig waren bevonden aan het praktiseren van seksuele handelingen bij elkaar. Homoseksualiteit is bij wet verboden in Maleisië en de maximale gevangenisstraf is twintig jaar. De lesbiennes van 22 en 32 jaar oud hebben schuld bekend en hoeven daarom niet de cel in. Wel kregen ze elk zes stokslagen en moeten ze 710 euro boete betalen.

De straf werd maandag voltrokken onder het toeziend oog van zo'n 150 belangstellenden, waaronder enkele politici. Volgens enkele aanwezigen onderging de 32-jarige vrouw haar straf zonder een kik te geven. Haar 22-jarige vriendin huilde hevig tijdens en na de lijfstraf. Het was voor het eerst dat twee lesbiennes werden veroordeeld en dat hun straf in het openbaar werden uitgedeeld.

Amnesty International heeft het uitvoeren van stokslagen als straf scherp veroordeeld en spreekt van een rampzalige dag voor de mensenrechten in Maleisië. De LHBT-gemeenschap in Maleisië wordt al sinds mensenheugenis vervolgd maar sinds de invloed van de shariawetgeving is uitgebreid is de positie van LHBT's verder verslechterd. De rechter die maandag bij de uitvoering van de lijfstraf aanwezig was liet in de plaatselijke media weten dat de stokslagen goed zijn uitgevoerd. "De straf moet een afschrikwekkende werking hebben om zo onze normen en waarden te beschermen. De milde straf die de vrouwen hebben ondergaan heeft ze geen blijvend letsel toegebracht," aldus de rechter.

GaySite.nl berichtte ook:
16-08-2018 | Stokslagen voor lesbiennes

Deel dit artikel:  

Reacties:

@Joop | 03-09-2018

Ik kan me anders nog een interview herinneren met een Nederlandse arts die naar een Afrikaans sharia land was gegaan om op "medisch en chirurgisch verantwoordere gronden" te helpen om handen en voeten te amputeren. Zonder verdoving natuurlijk, want dat mag niet van de sharia. Dat werd toen, ik meen jaren '90 of zo, als een vorm van ontwikkelingshulp gezien. Met respect voor de cultuur daar.


WTF | 03-09-2018

SHARIA MOET VERNIETIGD WORDEN! Ik beschouw sharia als een kwade kant. Hersenloze rechters van Hofgerechtbanken bah.


Tjah | 04-09-2018

Het begon in MaleisiŽ al met de betrouwbaarheid van hun vliegtuigen.


Onderspit | 04-09-2018

Niet binnenhalen;Merkel+Rutte kennen de geschiedenis niet. 732 Slag bij Poitiers; 1453 Beleg van Wenen;2015: tot in ScandinaviŽ.Gehele M-O was ooit Christelijk. In Egypte nog 10% Kopten, ouder dan Moslims. Mogen geen kerk bouwen.In Pakistan bemoeien ze zich met de vrijheid van meningsuiting in NL. Met naastenliefde ben je bij onverdraagzamen nergens. Enige remedie: oog om oog,tand om tand.


Simon | 04-09-2018

Het rechts-extremisme in Chemnitz, oostelijk Duitsland is ook geen antwoord op een veranderend Europa. Dat begint zo langzamerhand een fascistisch bolwerk van regelrechte nazi's te worden, verzameld uit heel Europa. Heel gevaarlijk. Gelukkig is er ook een krachtig tegengeluid van de rest van de Duitse bevolking. Merkel houdt zich echter opvallend stil hierover.


Sjors | 04-09-2018

Nederland moet accuut MaleisiŽ boycotten, op elk gebied. Kom op Rutte, actie. In plaats van alle mooie woorden, en alles weg lachen.


Willem | 04-09-2018

@Simon " Nee het moslims fascisme is zeker niet gevaarlijk, daar zijn er al miljoenen van in Duitsland, word wel degelijk tijd dat er een tegen geluid van rechtse Duitsers een sterk tegen geluid laat horen.
Wel veel te laat, en die Merkel is er schuldig aan dat ze die veel grotere groep miljoenen wel te verstaan, heeft binnen gehaald. Grootste joden haters zijn moslims,grootste homo haters zijn moslims.
Heb je er trouwens wel eens in verdiept hoe gevaarlijk het moslims fascisme is voor onze veiligheid, dat gaat in een veel sneller tempo dan die groep extreme Duitsers. Gelukkig maar dat niet iedereen zo als jij denkt !, want dan vlogen de eerste homo's allang van de flats naar beneden.


Jan@Willem | 04-09-2018

Nou helemaal mee eens, Simon hoor je hier klagen over rechts Duitsland, terwijl miljoenen griezels een ander soort fascisme aanbidden, met als grote leider Erdogan met zijn miljoen aanhangers (grijze wolven) Dom Simon zeer dom !

Iets meer over de materie lezen voordat je een groep land verdedigers, verkrachters met de grond gelijk komt maken, Fortuyn heeft er veel over geschreven.


qw | 04-09-2018

Lees

Boualem Sansal, die islamisme en fascisme gelijkstelt en ook wijst op de noodzaak van homorechten. Alleen in Frans en Duits beschikbbaar.


@qw | 04-09-2018

Er worden helaas nog weinig boeken gelezen. Maar stap uit de metro met je je iPhone, fiets 100 meter over de brug van de Jan Evertsenstraat of lees de stilte van Femke. Dan kun je dat hele boek overslaan. Is ook maar een mening in boekvorm, weet je.


Tjah | 04-09-2018

In stilte en veiligheid geschreven. In stilte en veiligheid gelezen.

Is dat leven?


Joop | 04-09-2018

Bijzonder dat er hier mensen op de site zitten die het rechts extremistisch geweld goedkeuren met als reden dat 'de anderen' nog veel extremer zijn.
Het kan toch niet goedgekeurd worden dat mensen met een kleurtje, of ze nu moslim zijn of niet, zomaar op straat in elkaar geslagen worden? Als je dat ok vindt, dan ook niet zeiken dat homo's in elkaar geslagen worden. De woede van europeanen en met name in Oost Duitsland is logisch, en is koren op de molen van neonazi's die zich graag aansluiten bij dit soort demonstraties. Net zoals de AFA meent zich altijd te moeten manifesteren als er een demonstratie is van Pegida. Dat de islamisering van europa zou moeten stoppen graag, maar dat is al te laat. Met het gejank van Merkel, die nu opvallend stil is maar toen riep Wir schaffen das, is het paard van Troje definitief binnen gehaald. Je zal maar slachtoffer zijn van een stel vluchtelingen die je verkrachten of dood slaan. Ja ja, wir haben es geschafft.


@Joop | 04-09-2018

De eerste homo die een moslim in elkaar slaat op straat moet nog wakker worden. En wat betreft daar dan zorgelijk over te spreken, daar valt nog een behoorlijke achterstand in de punten in te halen. Al zeker als het groepjes van minderjarigen betreft.

Ik geloof ook dat er juist in de "homo hoek" veel minder xenofobie bestond. Tot de een na de ander mikpunt werd. En alles wat overheid is niet wist hoe snel het zoveel mogelijk wol in de bek moest steken. Hele Burda winkels in al die bekken. Van anti homo-geweld is officieel nooit sprake.

Dat werkt natuurlijk wel wat "vervreemding van de samenleving" in de hand, vindt je ook niet???? Vooral als je dan wel oproepen leest dat "de burger zich wel eens wat meer mag bekommeren over verwarden op straat". Toen Balkenende grappig kerstkaarten ging sturen namens het kabinet, toen is dat al begonnen. En daar plukken we nu de zure vruchten van.

Keep on dreaming, honey.


Simon | 05-09-2018

Bij sommige reacties hierboven, ik noem geen namen, is het rechts-extremisme volop aanwezig. Die zijn een gevaar voor hen zelf en hun omgeving. Dat zegt genoeg. Tikkende tijdbommen.


mal | 05-09-2018

@Simon: zou zomaar kunnen dat er sprake is van extremisme, al zul het mij niet aan de linker of rechterkant horen plaatsen.

Ik zie echter een sharia in werking: De een roeptoetert iets wat volgens de lokale gaysite groepsbijbel goed klinkt, er gaat een iemand mee roeptoeteren, dan twee, dan drie en bij vier hebben we er weer een dode bij.

zo werkt het daar, en zo werkt het hier.


Simon@mal | 05-09-2018

Mensen zijn kuddedieren. Apen elkaar na om erbij te horen. Sommigen hebben een niet al te hoog IQ en lijken meer op primaten met de hersenen van een gemiddelde nog-nat-achter-de-oren wc-borstel. Niet erg: het houdt de discussie levendig. Wat wel ergerlijk is dat sommige 'apen' het altijd beter denken te weten dan de rest, en niet van anderen kunnen of willen leren.


JAN | 05-09-2018

Net in The daily mail IS aanhangers gaat vol automatische auto's vol met bommen de stad en ander steden insturen en tot ontploffing brengen, arme nichten hierboven hebben nog steeds niet door wat er gaande is. Vooral die Joop die met zijn overheersende inzendingen de toon spant, beseft niet dat er van dat soort miljoenen in Europa zijn. dat is ander koek honey !


ElAl | 05-09-2018

Simon=IsraŽl retourtje waar je zo hoort


Reageer

Naam:
Reactie:

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over single zijn versus een relatie hebben. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Matthew Shepard, de jonge Amerikaan die door een hate crime om het leven kwam. | klik hier

Gay op TV

17:35 | Neighbours

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

20:30 | Gordon in Wonderland

20:30 | House Rules

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn nieuwe bijdrage over de de noodzaak van Coming Out Day.

Recent uit de kast!

| Jake Borelli (acteur)

| Lucas Fischer (ex-turnkampioen)

| Bert & Ernie (poppenstel)

| Abrahm DeVine (zwemmer)

| Tadd Fujikawa (golfer)

| Garrett Clayton (acteur)

Volg GaySite.nl ook via

De GaydarTest

Beschik jij over een zogenaamde 'gaydar'? Doe deze Gaydar FunTest en je komt er snel achter!

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven