De Roze Polder | Schijtcolumnist

15-09-2018 | Mijn vorige column ging over het verrassende effect dat onze vakantiefoto's op onze facebookvrienden had. Zelfs de meest verstokte hetero's waren jaloers op onze gay cruise. Ik stelde dat het een positieve ontwikkeling is wanneer hetero's jaloers zijn op een schip vol feestende nichten. Aan het eind van mijn verhaal riep ik alle homo's op een 'fab gay life' te leiden en dat schaamteloos te delen op de sociale media. Het leek me een geestige manier de homo-integratie een stapje dichterbij te brengen.

Dat was mijn vorige column. Deze gaat over fatsoen.

Als reactie op mijn licht ironische bijdrage over mijn pretvakantie, kwam de volgende reactie binnen:

"Ik reageer hierbij ook over het artikel van jullie schijtcolumnist over een gay fab life. Wie is die vergaste joh? Doe godverdomme eens normaal om zo'n walgelijk stuk stront hier verhaaltjes te laten schrijven. Wij hopen dat dit gedrocht met zijn ziekmakende vooroordelen op een Amsterdamse zebra uit elkaar gedrukt wordt door twee goedkope stadsbussen van Connexxion met stront aan hun wielen. Wat een inferieure pisnicht joh. Het heeft heel wat jaren gekost om zoiets te vinden manmanmanman. Wat een niveau heeft die ruggetuffer."

Aldus 'Leo'.

Het eerste wat me opviel was dat Leo nogal geobsedeerd is door uitwerpselen. Een keer 'schijt', twee keer 'stront' en nog een keer 'pis'. En dat allemaal in zo'n klein stukje tekst. Ik kreeg sterk het vermoeden dat Leo zijn mailtje zittend op het toilet had geschreven. Ik kon het bijna ruiken.

Een ander grappig aspect is dat Leo eigenlijk niet kwaad is op mij, maar op de redactie van GaySite. Ja, hij noemt me een 'schijtcolumnist', een 'walgelijk stuk stront', een 'inferieure pisnicht' en een 'ruggetuffer', maar hij is vooral woedend over het feit dat mijn stukjes op de site mogen staan. Ik zou me dus opgelucht moeten voelen. Helaas werkt dat niet zo.

Overigens, de spelling van 'ruggetuffer' (een prachtig woord, dat je veel te weinig hoort) doet vermoeden dat Leo al wat ouder is. Hij gebruikt namelijk de oude spelling. Sinds de invoering van de revisie van de Nederlandse spelling in 2005, moet dat natuurlijk 'ruggentuffer' zijn. Sinds 2005 is immers Leo ook een 'pannenkoek'.

Dan het feit dat Leo mij dood wenst. Het is helaas geen bedreiging, anders was dit mailtje rechtstreeks doorgestuurd naar het openbaar ministerie, maar een simpele doodswens. Hoewel simpel. Hij wil dat ik 'uit elkaar gedrukt wordt'. Daar kon ik me niks bij voorstellen. Waarschijnlijk wil Leo mij zo graag dood hebben dat hij niet kon kiezen tussen 'in elkaar gedrukt' en 'uit elkaar gerukt'. Of misschien zat hij zichzelf op de wc uit elkaar te drukken. Dat kan natuurlijk ook.

Wat mijn tragische lot ook moet worden, het is, voor Leo, wel belangrijk dat er twee Connexxion-bussen bij betrokken zijn. Connexxion-bussen. Twee. Geen toeristenbussen, Flixbussen, Arriva-bussen of zelfs maar zo'n mooie nieuwe tram. Nee, Connexxion-bussen. Goedkope Connexxion-bussen zelfs. (Zijn er ook dure?) En natuurlijk wel met stront aan hun wielen, want Leo is consistent in zijn obsessie.

Waarom is Leo nou zo kwaad? Het heeft, als ik het goed begrijp, te maken met mijn ziekmakende vooroordelen aan de ene en mijn niveau aan de andere kant. Over dat niveau kunnen we kort zijn: ik krijg niet het idee dat het niveau van Leo veel hoger is dan het mijne. Wat dat betreft kunnen we elkaar de hand schudden (wel eerst even wassen, Leo!).

Met die ziekmakende vooroordelen kan ik niet zoveel. De hele column ging over het vooroordeel doorbrekende effect van onze vrolijke vakantiefoto's. En hoe geweldig het was dat juist dat ongepland gebeurde. Dus, ik vrees dat Leo toch weer een keer in de pen moet klimmen om dat te verduidelijken. Ik kan niet wachten, moet ik toegeven.

Maar, voordat je dat doet, Leo, neem ik toch het risico je een aantal tips te geven. Ten eerste: ook al ben ik niet Joods, een term als 'vergast' is antisemitisch en kwetsend. Mogelijk zelfs strafbaar. Ten tweede: ik woon niet in Amsterdam, dus het wordt nog een hele toer voor mij om twee goedkope Connexxion-bussen met stront aan de wielen te vinden in die stad. Ten derde: misschien dat je de volgende keer je mailtje, voordat je op de send-knop drukt, eerst even moet laten lezen door je moeder.

De Roze Polder is een periodieke column op GaySite.nl door Jos en gaat over alles wat hem bezig houdt.

 

Deel dit artikel:  

Songfestival Quiz

Het Eurovisie Songfestival staat weer voor de deur. Hoe Duncan Laurence het gaat doen is nog onbekend, maar wat weet jij nog van het Songfestival van alle andere jaren? Doe nu de GaySite.nl Songfestival Quiz. Klik hier!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de serie Pose; homo-zijn in New York in de jaren 80 van de vorige eeuw. | klik hier

Gay op TV

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

20:30 | Modern Family

20:30 | Chateau Meiland

20:35 | Het Uur Van De Wolf | Erwin Olaf

21:00 | Eastenders

00:00 | MVS

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Daniel Howell (youtuber)

| Andy Brennan (voetballer)

| Tyler Blackburn (acteur)

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

| Ryan Sampson (acteur)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven