De wereld en zo | Iedereen die weet er van

21-09-2018 | Dat zong Maggie MacNeal over Amsterdam ter gelegenheid van het Eurovisie Songfestival begin jaren 80. Maar er is een plaats in Spanje waar wat betreft de gayscene onwaarschijnlijk veel meer te beleven is, maar waar heel veel gays in andere landen geen weet van hebben. Ook ik wist van niets, totdat ik het met eigen ogen, en wat andere lichaamsdelen, ervoer.
Wat een revelatie!

Ik heb het over Torremolinos (T.), in het diepe zuiden gelegen naast de airport van Málaga. Bij velen, vooral de wat ouderen onder ons, heeft de naam Torremolinos nog altijd een nare klank, vanwege het wat platvloerse toerisme uit de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw.

Platvloers is een persoonlijke beleving, voor mij niet per se negatief.
T. is ongeremd, geil en nagenoeg grenzeloos. In het stadje heeft zich in de loop der jaren een gay scene ontwikkeld die zijn weerga niet kent in geheel Zuid-Spanje, en misschien nog wel verder. Ik heb in Amsterdam op geen enkel moment in de afgelopen drie decennia zoveel verschillende gay uitgaansgelegenheden bij elkaar gezien.
In T. zit op een oppervlakte van nog geen twee vierkante kilometer een ongekend scala aan bars, clubs, restaurants, gay hotels, koffietentjes, saunas, boetiekjes en meer. Met een breedte qua diverse smaakbeleving van de gay medemens neemt T. heel veel andere gay bestemmingen de maat.

In het weekend komen de bloedmooie Spaanse boys en mannen uit Málaga, Granada en zelfs vanuit Sevilla en Córdoba om in T. uit te gaan, temidden van de gay toeristen en de buitenlandse gays die hier (semi-)permanent zijn neergestreken.
Wat wil een mens nog meer? Het aanbod is ongeëvenaard en noopt tot herhaling:
van bijna-Hollandse bruine kroeg tot flitsend moderne clubs met te gekke muziek, aanstootgevende gay parties met sex on the beach, all gay hotels inclusief naked pools, duistere cruising bars, leather bars, clubs met shows het hele jaar door. Ik kan nog een tijdje doorgaan maar leuker is het zelf te zien en ervaren, vooral tijdens een van de vele gay evenementen gedurende het jaar.

Alles begint lekker buiten vanwege het bijna altijd mooie weer, op eindeloze terrassen en stegen die vol staan met uitgaanspubliek, om zich in de kleine uurtjes te verplaatsen naar binnen en/of naar beneden. Daar is het zo leuk en divers dat het vaak resulteert in een situatie waarin niemand zich meer álles kan herinneren. Niemand weet er van....

Of het komt omdat velen vasthouden aan Sitges, Ibiza, Berlijn en andere populaire gay bestemmingen. Ook beslist leuk, maar laat jezelf gerust eens blij verrassen met een nieuwe prikkelende bestemming. Er is alleen nog geen songfestivalliedje over geschreven. Ach ja. Ik denk ook niet dat Boef, Maan of Romy daar verandering in gaan brengen in 2019. Wat weten zij er nou van?

GaySite.nl columnist AKO is geboren in Brabant en heeft lange tijd in Amsterdam gewoond,alsmede in het buitenland. Hij heeft een aantal jaren in de gezondheidszorg gewerkt en later in de farmaceutische industrie. Hij was en is een enthousiaste deelnemer aan het gay uitgaansleven in binnen- en buitenland en wordt geboeid door de wereld om hem heen, waarbij de heel kleine dingen vaak zorgen voor (on)logische gedachtengangen over mens en maatschappij.

Deel dit artikel:  

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Gay Woordenboek Quiz

Taal is een wonderlijk ding. En zeker 'onze eigen homotaal' kent een aantal vreemde woorden en begrippen. Doe nu de Gay Woordenboek Quiz en test je 'homowoordenschat'!

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over homoseksualiteit in Azië. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de Amerikaanse haat-poster die 23 mei naar Amsterdam komt. | klik hier

Gay op TV

16:50 | Neighbours

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

20:30 | Grey's Anatomy

20:30 | Eastenders

21:00 | Holby City

23:35 | How To Get Away With Murder

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Tyler Blackburn (acteur)

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

| Ryan Sampson (acteur)

| Ben Platt (zanger)

| Matt Pacifici (ex-voetballer)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven