Grindr start antidiscriminatiecampagne

20-09-2018 | Grindr heeft de campagne #KindrGrindr gelanceerd die er voor moet zorgen dat gebruikers van de populaire dating-app minder racistische en andere kwetsende termen op hun profielpagina gebruiken. Vanaf nu zijn alleen nog maar inclusieve termen toegestaan. Profielhouders die teksten als 'geen oudjes, geen vrouwelijke types, geen Aziaten' op hun pagina hebben, krijgen een waarschuwing en moeten de in de ogen van Grindr hun "racistische en kwetsende oproepen" verwijderen. Grindr roept gebruikers om vanaf nu aan te geven wat wel je type is in plaats van wie niet.

Volgens de leiding van de dating-app werden de laatste tijd steeds vaker klachten ontvangen van gebruikers die zich gediscrimineerd voelden. Discriminatie op Grindr heeft zelfs "epidemische proporties aangenomen," aldus Zac Stafford, woordvoerder van Grindr. "Ons platform is bedoeld als ontmoetingsplek voor gebruikers die elders gediscrimineerd worden of zich niet thuis voelen. Maar als het zelfde op Grindr gebeurt wordt het de hoogste tijd hier iets aan te doen."

Grindr laat weten dat het de richtlijnen op de site heeft bijgewerkt en dat alle profielhouders die zich schuldig maken aan pesten, bedreigen of discriminatie in de toekomst van het platform zullen worden verwijderd. Grindr moedigt gebruikers aan om misbruik van de nieuwe richtlijnen te melden.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Goh | 20-09-2018

Dus totaal onbeschoft opdringering zijn en direct met hele vleeswinkels naar je smijten dat mag allemaal gewoon nog wel?


delete | 20-09-2018

Ooit eens zo'n account gehad. Toen ik hem wilde deleten en mijn wachtwoord opvroeg ging dat niet. Je krijgt geen email. En dus blijft je account gewoon bestaan. Wat een kutprogramma. Terwijl de privacy van de gebruikers ver te zoeken is komen ze nu ook nog eens met dit soort flauwekul aan. Als ik geen dikke vette bierkbuiken in mijn bed wil, of geen afrikanen, dan mag ik dat toch gewoon kenbaar maken? Dan weten ze meteen dat reageren zinloos is.


qw | 20-09-2018

Eigen smaak uitdrukking geven is een fundamentele vrijheid. Waarom zou je dan onder voorwendsel van racisme niet "geen…, geen…, geen…," mogen schrijven? Dat je je smaak duidelijk kenbaar maakt, is eigen recht. Punt. Waar gaan we naartoe? Wij zouden als homo rekening moeten houden met de racisische gevoelighedjes van groepen die zelf anti-homo?!?!?!?!?. Ik vraag mij wel af waarom. Niets is racistischer dan het veroordelen vam zogezegd "racisme".


KuraiAnck | 21-09-2018

@qw: Grindr stelt niet dat je geen voorkeur mag hebben. Waar ze bezwaar tegen maken is het aan te geven op een racistische manier.

Overigens, grindr is geen overheidsinstelling, dus er is niet zoiets als een fundamentele vrijheid om eigen smaak te te drukken, ofwel meningsuiting. Deze mag wel degelijk ingeperkt worden door de eigenaar van de app. Als je het niet eens bent met de voorwaarden waaronder je Grindr gebruikt, kun je ook niet akkoord gaan met de voorwaarden of je account verwijderen.

En ja, we moeten inderdaad rekening houden met racistische gevoeligheidjes van groepen, zelfs wanneer leden van die groepen zich schuldig maken aan hun eigen wangedrag. Waarom? Omdat raciscme of fobisch gedrag niets goeds brengt. Het leidt niet tot wederzijds begrip, zet groepen wel tegen over elkaar, zal leiden tot geweld. Klinkt dit als een goed idee?

En welk ras wordt negatief bejegend door racisme te veroordelen? Waarom mis het dan racistisch om racisme te veroordelen? Veroordeel je dan trouwens ook niet iemands fundamentele vrijheid om uitdrukking te geven aan eigen smaak? Persoonlijk denk ik dat racisme veroordelen getuigd van goede smaak.

Je laatste zin suggereert dat je niet weet wat racisme is. Als je het wel weet, weet je ook dat zie zin nonsens is.


@KuraiAnck | 21-09-2018

Is geen slappe ouwehoeren in je profiel zetten ook racistisch?


KuraiAnck | 21-09-2018

hahaha, Nee, het is geen ras. Het is wel discriminatie! En zo oud ben ik niet hoor...


qw | 22-09-2018

KuraiAnck
Iedereen kent die overwegingen, maar ik dank voor een samenleving, die onder het voorwendsel de boel in bedwang te houden, meent censuur, volksbedrog, politieke correctheid et tutti quanti of nog erger volksverheffing te mogen toepassen.


KuraiAnck | 22-09-2018

@qw: in basis ben ik het eens met je laatste bijdrage, maar ik ben wel een voorstander van zelfcensuur. Omdat iemand een mening heeft, betekent het niet dat die zinnig of belangrijk is of dat die per se de wereld in gebracht hoeft te worden.

Wat ik echter vaak mis is nuance. Door in hyperbolie te spreken, maakt men soortgelijke denkfouten als door alles maar weg we moffelen. Ik denk wel dat politieke correctheid is doorgeschoten, maar dat is geen reden om over te gaan op volledige politieke incorrectheid: ik noem even als voorbeeld Wilders. Dat wil niet zeggen dat men eruit hoeft te zijn anderen te kwetsen onder normale omstandigheden. Men is te veel bezig met zijn recht op een mening dat het lijkt dat de ander vaak uit beeld is verdwenen.


@KuraiAnck | 23-09-2018

Als er teveel domme meningen zijn die evenwel collectief de achteruitgang prediken in plaats van de vooruitgang, dan lijken er twee keuzes te bestaan: Praten of schieten.


KuraiAnck | 23-09-2018

@@KuraiAnck: dat heet nu een valse dichotomie.


@KuraiAnck | 24-09-2018

Neuken en schieten tegelijk blijft een derde optie, alleen niet iedereen ziet gelijk het verband met de wereldvrede.


Reageer

Naam:
Reactie:

Songfestival Quiz

Het Eurovisie Songfestival staat weer voor de deur. Hoe Duncan Laurence het gaat doen is nog onbekend, maar wat weet jij nog van het Songfestival van alle andere jaren? Doe nu de GaySite.nl Songfestival Quiz. Klik hier!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de verkiezingen voor het Europees parlement, vriendschap en FvD | klik hier

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over het Eurovisie Songfestival. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Gay op TV

22:00 | MVS

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Andy Brennan (voetballer)

| Tyler Blackburn (acteur)

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

| Ryan Sampson (acteur)

| Ben Platt (zanger)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven