Dordrecht Pride in teken van veiligheid

10-09-2018 | Komend weekend wordt in Dordrecht de jaarlijkse Dordrecht Pride gehouden. Het evenement op 14 en 15 september vraagt  extra aandacht voor de thema's veiligheid en kwetsbaarheid. Dordrecht is het afgelopen jaar enkele malen in het nieuws geweest door incidenten rond antihomogeweld. De organisatie wil aandacht vragen voor de veiligheid en kwetsbaarheid van de LHBT-gemeenschap met een speciale kunsttentoonstelling, een q&a met Ellie Lust én een Pride Walk door de stad. Vrijdagavond 14 september organiseert Dordrecht Pride voor het eerst een Summer Drijf-In Bios (foto). In de Spuihaven kan iedereen al dobberend vanuit een reuze flamingo of vanuit een zelf meegenomen opblaasbootje kijken naar de dolkomische film 'Chez Nous'.

Op zaterdag 15 september vindt Dordrecht Pride plaats op het Beverwijcksplein in de binnenstad van Dordrecht. Het festival begint om 13:00 uur met een speciale Roze Viering in een levensgrote roze opblaaskerk. Aansluitend opent op het zelfde plein een Roze Lifestylemarkt met diverse handmade- en streekproducten, fashion, lifestyle, accessoires en foodtrucks. Uiteraard zijn er ook verschillende doelgroep-gerelateerde kramen waaronder Roze in Blauw (politie), ANBO/COC Roze 50+ en Auti-Roze van COC Eindhoven aanwezig. Op het podium zijn de hele dag door optredens van onder meer Henk Robbemond en hoofdact Anita Meijer. Om 18:00 uur zal voor de tweede keer de diversiteitsprijs 'Regenboogschaap van het Jaar' worden uitgereikt.

Politiewoordvoerder en voorzitter van het landelijke politienetwerk Roze in Blauw Ellie Lust zal om 14:30 in de roze opblaaskerk ingaan op vragen uit het publiek. Aansluitend zal een toeristentrein de bezoekers naar de Grote Markt rijden voor de allereerste Pride Walk door Dordrecht. Tijdens deze tocht zullen ook enkele politici meelopen en wordt aandacht gevraagd  voor de veiligheid en kwetsbaarheid van de LHBT-gemeenschap. Surf naar www.dordrechtpride.nl voor meer informatie.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Moeilijk | 10-09-2018

Als Elly Lust komt dan ga ik niet. Maar voor Anita Meijer zo ik me zonder verdoving om laten bouwen tot hetero. Al is ze 120, dan nog.

Wat nu?


Tja | 11-09-2018

Word steeds idioter, andere woorden kan ik er niet niet voor vinden, volwassen mensen die zo hun geaardheid moeten tentoonstellen, kom voor echte gays in nood op, zoals in Syri√ę in plaats in roze te paraderen.


TchaTchaTcha | 15-09-2018

Er zijn in Dordrecht wel wat ernstige en zware mishandelingen geweest. Of je dat nou oplost met een feestje? Zien de slachtoffers daar ook de "lol" van in? Staat er al in de planning dat toekomstige prides en regenboigzebra's rolstoelvriendelijk worden gemaakt? Zodat slachtoffers gewoon mee kunnen blijven feesten? Lach es met je nieuwe implantaten?


Reageer

Naam:
Reactie:

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

Gay op TV

15:40 | Will & Grace

19:00 | Anger Management

20:10 | Thuis

20:30 | Are You The One

21:00 | Empire

Op vakantie met Grindr

Niet alle landen in de wereld zijn zo open en vrij als Nederland. Lees hier 3 handige tips voor veilig Grindr-gebruik in binnen- en buitenland.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Juan Pablo Di Pace (acteur)

| Lil Nas X (rapper)

| Willow Smith (dochter van)

| Connor Jessup (acteur)

| Daniel Howell (youtuber)

| Andy Brennan (voetballer)

Volg GaySite.nl ook via

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven