De 'roze' Emmy Awards 2018

18-09-2018 | Maandagavond zijn in Los Angeles voor de 70e keer de Emmy Awards uitgereikt, de belangrijkste Amerikaanse televisieprijzen. En ook dit jaar waren er weer een groot aantal winnaars met een roze randje. De miniserie over de moord op modeontwerper Gianni Versace won 3 belangrijke prijzen. De openlijk homoseksuele producent en regisseur Ryan Murphy, bekend van o.a. Glee, American Horror Story en het fantastische Pose, won de prijs voor Beste Regisseur voor een aflevering van The Assassination Of Gianni Versace: American Crime Story. Tijdens zijn bedankspeech had Murphy het onder meer over de schokkende cijfers van misdaden tegen homoseksuelen en de voortdurende homofobie in de Amerikaanse samenleving. Hij droeg zijn prijs op aan de slachtoffers van haatmisdrijven in de VS.

Acteur Darren Criss, ook bekend uit de serie Glee, won de prijs voor Beste Acteur in een miniserie. Zijn vertolking van de moordenaar van Versace, de homoseksuele Andrew Cunanan, was volgens de jury de beste van het afgelopen tv-seizoen. The Assassination Of Gianni Versace: American Crime Story zelf werd bekroond als Beste Miniserie.

In de diverse categorieën 'Reality Shows' ging RuPaul’s Drag Race aan de haal met 5 prijzen en ook Netflix' Queer Eye won 3 Emmy's. De biseksuele actrice Thandie Newton won een Emmy voor haar rol in de sci-fi serie Westworld. Het homovriendelijke Game of Thrones ging naar huis met de Emmy voor beste serie van het jaar.

Deel dit artikel:  

Reageer

Naam:
Reactie:

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Gay Woordenboek Quiz

Taal is een wonderlijk ding. En zeker 'onze eigen homotaal' kent een aantal vreemde woorden en begrippen. Doe nu de Gay Woordenboek Quiz en test je 'homowoordenschat'!

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over homoseksualiteit in Azië. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de Nashville-verklaring en de extremisten die hem ondertekenden. | klik hier

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Cameron Hawthorne (zanger)

| Ryan Sampson (acteur)

| Ben Platt (zanger)

| Matt Pacifici (ex-voetballer)

| Anthony Bowens (worstelaar)

| Jake Borelli (acteur)

Volg GaySite.nl ook via

GaySite.nl Onderzoek

Slik jij PrEP?

Nee

Wat is dat?

Ja

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven