Bert en Ernie zijn toch homostel

18-09-2018 | Al vele jaren waren er hardnekkige geruchten dat Bert en Ernie uit Sesamstraat een homostel zouden zijn maar deze week heeft de schrijver van de twee iconische personages onthuld dat ze daadwerkelijk als koppel zijn geschreven. In een interview laat schrijver Mark Salzman weten dat Bert en Ernie wel degelijk een stel zijn en dat hij de inspiratie voor de belevenissen van de twee voor een deel opdeed tijdens zijn eigen privéleven. De 58-jarige Salzman woont al geruime tijd samen met zijn man Arnold Glassman, die hij aanspreekt met de roepnaam Arnie.

In het verleden hebben de makers van Sesamstraat diverse malen laten weten dat de twee karakters al sinds 1969 goede vrienden zijn en niet homoseksueel. "Bert en Ernie zijn gemaakt om kinderen te leren dat mensen goede vrienden kunnen zijn. Ook al zijn ze beide mannelijk en bezitten ze veel menselijke karaktereigenschappen, het zijn en blijven poppen en ze hebben geen seksuele voorkeur," aldus een officiële verklaring van Sesamstraat enige tijd geleden.

In het interview deze week zegt Salzman dat zijn creaties Bert en Ernie zich nooit expliciet als homostel hebben gedragen "maar in mijn hoofd waren ze wel degelijk een liefhebbend paar". Hij vult aan dat hij niet anders kon dan schrijven uit eigen ervaring. "Onze vrienden hebben meer dan eens gezegd dat mijn vriend en ik wel erg veel lijken op Bert en Ernie."

Paul Haenen, sinds 1976 de stem van Bert, zag al in het begin van de serie dat er "een verhouding" was tussen Bert en Ernie. "Dat zag je meteen," aldus Haenen dinsdagochtend in het radioprogramma van Giel Beelen. Volgens Haenen konden zowel homo- als heterokinderen zich identificeren met de poppen. Hij herinnert zich ook nog een scène waarbij Ernie bang was in het donker en bij Bert in bed kroop. "Dat mocht in Amerika niet worden uitgezonden, dat vonden ze te ver gaan, terwijl Bert dan meteen uit bed valt. Maar in Nederland is het wel uitgezonden."

GaySite.nl berichtte ook:
28-06-2013 | Bert en Ernie zijn het gelukkige homostel

Deel dit artikel:  

Reacties:

Joost | 18-09-2018

Eindelijk uit de poppenkast....


Ok.... | 18-09-2018

Ik dacht het ook al.
Maar wie is dan het mannetje en het vrouwtje?
En hoe penetreert het mannetje van die twee dan het vrouwtje met zo een knuffelstoffen pikkie?
En als laatste, ik heb veel Sesamstraat gezien, maar nog nooit dat Bert of Ernie vreemd ging. Terwijl het hele dorp hier weet dat homo's altijd vreemd gaan. Liefst drie keer per dag. Daarnaast zijn Bert en Ernie nog nooit in elkaar geslagen.

Dus ik vraag me af of het niet alweer nepnieuws is.


Joop | 18-09-2018

Wat grappig dat gaysite zich door fakenews meteen in de luren laat leggen zeg.

"Maar Sesame Workshop gaf dinsdag op Twitter een korte verklaring af waarin het bedrijf stelt het niet met deze zienswijze eens te zijn. „Het zijn beste vrienden”, aldus de producent. „De personages zijn ooit bedacht om kinderen te leren dat mensen die heel verschillend kunnen zijn toch goed met elkaar op kunnen schieten.” Maar het blijven bovenal poppen, beklemtoont Sesame Workshop. „En poppen hebben geen seksuele oriëntatie.”

Helaas dus voor de mensen die dachten de popjes echt homoseksueel waren. Alleen het idee al, wat een onzin allemaal.


@Joop | 18-09-2018

Ze vertonen wel een treffende gelijkenis met zowel mijn huidige, als mijn vorige relatie. En een hele hoop homorelaties om mij heen. Komt dat dan door indoctrinatie door decennialange Amerikaanse TV propaganda? Vanaf mister Ed, het Sprekende Paard, Lassie en Flipper, de Vliegende Non en de Oprah Show, zeg maar? Dat we nu met allemaal van die Bert en Ernie stelletjes opgeknapt zitten?

Ken jij een homostel dat niet op Bert en Ernie lijkt?


Jan | 19-09-2018

Het productiebedrijf zal altijd blijven volhouden dat Bert en Ernie poppen zijn zonder seksuele oriëntatie omdat anders Sesamstraat, waar ze miljoenen mee verdienen, in een heleboel landen niet meer zal worden uitgezonden. Maar als de maker/schrijver zegt dat hij ze als "geliefden" heeft gecreëerd mogen we uitgaan van Bert en Ernie als homostel.....mooi toch!!!!!


Bedankt! | 24-09-2018

Ik wissel graag van profielfoto. En deze is een mooie afwisseling. Cool.


Reageer

Naam:
Reactie:

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

Gay op TV

15:40 | Will & Grace

19:00 | Anger Management

20:10 | Thuis

20:30 | Are You The One

21:00 | Empire

Op vakantie met Grindr

Niet alle landen in de wereld zijn zo open en vrij als Nederland. Lees hier 3 handige tips voor veilig Grindr-gebruik in binnen- en buitenland.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Juan Pablo Di Pace (acteur)

| Lil Nas X (rapper)

| Willow Smith (dochter van)

| Connor Jessup (acteur)

| Daniel Howell (youtuber)

| Andy Brennan (voetballer)

Volg GaySite.nl ook via

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven