Amsterdamse taximarkt homovriendelijker

13-09-2018 | De taxichauffeur die de zondagavond na het slotfeest van Amsterdam Pride dragqueen Jennifer Hopelezz niet wilde meenemen vanaf de gemeentelijke taxistandplaats op de Dam heeft een voorwaardelijke schorsing van een week van zijn werkgever gekregen. Het incident kreeg veel media-aandacht nadat een video van de weigering viraal ging. Het voorval was extra schrijnend omdat Jennifer Hopelezz één van de officiële ambassadeurs was van Amsterdam Pride 2018. Toen Hopelezz enkele dagen na het incident de excuses kreeg van zowel de chauffeur als TCS (Taxi Centrale Schiphol) bleek dat tijdens de Pride veel meer dragqueens last hebben gehad van weigerende chauffeurs. Volgens het college van Burgemeester en Wethouders worden taxipassagiers 'met enige regelmaat' geconfronteerd met discriminerend gedrag door chauffeurs. Maar harde cijfers ontbreken. Daarom roept het stadsbestuur taxiklanten op om discriminatie vaker te melden om zo de taximarkt in onze hoofdstad LHBT-vriendelijk te maken.

Bij het Meldpunt Discriminatie Regio Amsterdam zijn rond de Pride zes meldingen binnengekomen. Maar bij de gemeente zijn de afgelopen jaren bijna geen meldingen bekend en ook bij het officiële klachtenloket, Taxiklacht.nl, wordt nauwelijks melding gemaakt van taxipassagiers die geconfronteerd zijn met discriminerend gedrag door chauffeurs. Toch gaat het gemeentebestuur van Amsterdam zich inzetten om discriminatie binnen de  Amsterdamse taximarkt uit te bannen. Het is de verantwoordelijkheid van de TTO (een bij de gemeente officieel geregistreerde taxi-organisatie) om klachten serieus af te handelen maar Amsterdam gaat nu maatregelen nemen om het probleem van discriminatie meer aandacht te geven. De Telegraaf meldt dat de in Amsterdam actieve TTO's samen met  Uber en de gemeente een gezamenlijk convenant gaan opstellen voor een discriminatievrije Amsterdamse taximarkt.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Karel | 13-09-2018

Nou als de gemeente Amsterdam zich ermee gaat bemoeien dan komt het goed hoor... Gaan ze al die mohammedaanse taxi chauffeurs heropvoeden? En "voorwaardelijke schorsing"? Waarom geen schorsing?


Cees | 13-09-2018

Dat vind ik zo knap: Geen enkele keer het woord islam of moslim gebruiken!


Karel | 13-09-2018

Veel succes met deze beroepsgroep die voor 99% uit allochtonen bestaat waarvan velen met een zwaar achterlijke cultuur in hun rugzak.


Marc | 13-09-2018

Binnenkort hebben ze als dank dat ze zo discrimineren niet meer te eten omdat de taxi tarieven vreselijk omhoog gaan stond in het AD van vandaag omdat de taxi's peperduur worden., dat is dus de straf voor klanten te discrimineren terwijl ze zelfs dagelijks klagen dat hun groep (moslims) zo erg worden gediscrimineerd worden. Oosten wat jezelf zaait !

Trouwens ook de gewone taxi chauffeur zonder geloofs achtergrond waren meestal honds onbeschoft .


Bas | 13-09-2018

Wat anders kun je verwachten ? De meeste taxi chauffeurs in Amsterdam hebben een moslim achtergrond . Het geloof (sekte) van de haat . Links denkende mensen omarmen moslims of ze een verrijking voor ons land zijn.


Hans & Hans. | 13-09-2018

Jongens, ik haalde mijn vriend eens op van Schiphol en zat in de taxi terug de stad in. Wij gaven elkaar een zoen (geen face eating!) omdat we elkaar een maand niet gezien hadden en elkaar nogal hadden gemist. De taxichauffeur werd woest: “dit heb ik nou net achter de rug met dat hele gay pride gedoe en nu begint het weer.” Toen zette hij ons op de snelweg eruit. Het was een blanke Nederlander. Sta je dan met je goed fatsoen.


Begin? | 13-09-2018

Ze zouden eens kunnen beginnen met af te schaffen dat je altijd verplicht bent om in de voorste taxi te stappen. Want die foute smoel ruik je al op 20 meter afstand, maar die gezellige chauffeur "mag je dan niet meenemen" omdat hij anders ruzie met zijn collega krijgt. Wat een onzin is dat. Als je zelf je auto en chauffeur uit de rij kunt kiezen, dan gaan ze wel anders piepen. En geen gezeik over "etnies profileren" want als er nou één groep gewelddadig "ge-etnies-profileerd" is dan zijn het de homo's wel.

Voortaan gewoon je eigen taxi kiezen. Wie bepaalt dat eigenlijk, dat je verplicht de voorste moet nemen? De MAFFIA?


Willem | 13-09-2018

De Volkskrant van vandaag heel stuk dat de Salafisten de boel gaan/proberen over te nemen, dus mak je boel mar nat, en Groen Links blijft ze maar binnen halen.
Hoeveel Gay stemmen op die groep ?

Taxi chauffeurs hebben binnenkort geen hap meer te vreten, omdat de prijs en start tarief 6 procent gaan stijgen, ritje Rotterdan CS naar Delft CS 40 euro zonder file
met file 50 euro.


Gewoon.... | 13-09-2018

En taxi bellen maar de bestuurder moet een vrouw zijn. Dat waren en zijn altijd al de besten.


Joop | 13-09-2018

@Willem, ik begrijp dan ook niet waarom zulke nederlandse democratie ondermijnende gasten in nederland willen wonen. Landen zat waar ze hun ei kwijt kunnen en ze hun shariawetgeving kunnen uitoefenen. Of zouden de uitkeringen hier zo goed bevallen dat ze liever willen blijven in een voor hen heidens land.


wouter | 14-09-2018

Net terug van Gran Canaria . Taxi kost daar voor start tarief €.2.60 tot €.3,00 .en dus een rit van playa des ingles tot Faro de Maspalomas .6 km ongveer koste € .5.80 en de andere dag €. 6,20 maar dan wel met een Hybride auto . en dan de super vriendelijke chauffeur zelfs een prettige dag wenste hij ons toe . dus het kan wel. maar in ons land is alles op zijn retour qua vriendelijk heid en respect is ver te zoeken . maar goed ik woon in het Oosten en daar zijn de mensen wat rustiger tegen elkaar .efin ik hoop dat de omkeer weer komt maar dat zal wel na de verkiezingen zijn .


Hufters | 14-09-2018

Taxi’s zijn schandalig duur, chauffeurs onbeschoft en laten hun jengel muziek keihard aanstaan. Geen pre bij ‘n bezoek aan NL. De staat v/e land hoor je vaak als 1ste van hen. Niet in NL.


WTF | 14-09-2018

Ook Nederlanders discrimineren volop! Voorbeelden genoeg hierboven. Kijken niet verder dan hun eigen veilige achtertuin. Hypocriet. Niet elke moslim is per definitie een salafistische terrorist, net zoals niet elke Nederlander blond en blauwe ogen heeft en nog op klompen loopt. Lopen hier alleen maar oeverloos te jennen en de boel tegen elkaar op te stoken. Dat is pas hypocriet. En nee, ik ben geen Groen-Links stemmer!


Koos | 14-09-2018

Ben benieuwd wanneer de eerst aanslag op gays een feit is en wanneer de eerst gay van het dak gegooid word, misschien ben jij wel de eerste. Trouwens ik heb duidelijk in de krant gelezen 58 procent dat moslims geen gays als buurman willen hebben, en hun dus overduidelijk discrimineren beste WTF wat dat ook mogen beteken.
Dus lul niet uit je nek !


AltijdTeLaat | 14-09-2018

Nederland trekt zijn F-16's terug uit Syrië. Omdat ze enkel maar mee hebben geholpen om nog een paar miljoen vluchtelingen onze kant op te jagen. Idlib. Gaat vallen. En wij hebben gratis worst van de hema. Twee tornados en een boek over hoe gek Trump is.

The Perfect Storm.


Pride | 18-09-2018

Het is een groot probleem hier, omdat de taxi chauffeurs de baas zijn en niet de politiek of politie. Zelfs in Turkije schelden ze je niet uit als je elkaar een zoen geeft. Dat ligt echt aan de mentaliteit hier die zo is gegroeid omdat het een soort mafia is geworden waarop nooit is gehandhaafd. Waarom niet een taxi systeem zoals in de zuidelijke landen, waar ze ervaring hebben met de mafia. Grote nette bedrijven met chauffeurs die zich dienstbaar opstellen. Als dat niet lukt dan maar zoals in Londen.
Tot die tijd allemaal aan de Über!


Hopelijk | 24-09-2018

Gaat de Amserdamse homomarkt niet gelijk te happig zijn om dan gelijk taxivriendelijk te worden. Laat ze eerst maar een paar jaar met "enkel inkomen en veel kinderen" doorkloten voordat je als Dinky weer leuk vriendelijk instapt. En nog fooi geeft ook.


JelleB | 10-10-2018

#Koos en andere extreemrechtse LGBT'ers.
Oh, Koos heb je het in de krant gelen jongen? "Trouwens ik heb duidelijk in de krant gelezen"...."
Tja dan MOET het wel waar zijn, tenslotte is alles wat je leest in de grootste maar niet beste krant van Wakker Nederland de perfecte waarheid.
Laat het nou ook die krant zijn die blijkbaar veel reageerders inspireert en van extreemrechtse opvattingen voorziet. Er wordt hier naar hartenlust gediscrimineerd, islamofobe uitspraken gedaan en opgeroepen tot maar liefst deportatie van alles wat niet blank, christelijk en rechts is.
Beste reageerders dat zijn de opvattingen van een zekere AH tijdens WOII.
Onze voorgangers hebben van dit heerschap veel te lijden gehad. Eens was ik de trotse drager van een roze driehoek als symbool van verzet tegen discriminatie en voor gelijkberechtiging van homo's. De roze driehoek die datzelfde heerschap onze voorgangers verplicht let dragen voor makkelijke identificatie en eliminatie.
Nu roepen jullie op tot soortgelijke praktijken tegen alles wat "vreemd" is. Verdiep je in onze LGBT geschiedenis en ga je schamen.


Reageer

Naam:
Reactie:

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

Gay op TV

15:40 | Will & Grace

19:00 | Anger Management

20:10 | Thuis

20:30 | Are You The One

21:00 | Empire

Op vakantie met Grindr

Niet alle landen in de wereld zijn zo open en vrij als Nederland. Lees hier 3 handige tips voor veilig Grindr-gebruik in binnen- en buitenland.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Juan Pablo Di Pace (acteur)

| Lil Nas X (rapper)

| Willow Smith (dochter van)

| Connor Jessup (acteur)

| Daniel Howell (youtuber)

| Andy Brennan (voetballer)

Volg GaySite.nl ook via

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven