Voetbal Inside reageert op commotie

06-02-2018 | De ophef over het optreden van René van der Gijp in Voetbal Inside (VI) is de afgelopen dagen niet veel minder geworden en inmiddels hebben ook de sponsoren van het programma, RTL en de makers zelf gereageerd op alle ophef. De sponsoren hebben laten weten de makers aan te spreken op de uitzending van vorige week vrijdag maar vinden dat het programma gewoon op de buis mag blijven. Ook RTL is niet blij met alle commotie maar heeft besloten dat het programma gewoon door mag gaan. Presentator Wilfred Genee is overigens verbaasd over de reactie van RTL. "RTL wist voorafgaand aan de uitzending dat René van der Gijp de transgendergrap zou uithalen," aldus Genee op Radio 538. "Als de zender daadwerkelijk vindt dat dit niet kan, dan hadden ze de uitzending moeten verhinderen." Mensen moeten VI eens met rust laten, vindt Genee. "Het is geen Nieuwsuur, Jinek of Pauw. Het is niet dat we heel serieus iets benaderen. We zijn geen voetbalpraatprogramma meer, maar meer karikaturen van onszelf. Het gevaar wat nu ontstaat – net als laatst met dat homofobe verhaal – is dat mensen erover discussiëren, terwijl ze het niet gezien hebben."

De drie mannen die aan tafel zitten bij VI zijn in hun uitzending van afgelopen maandag nog even terug gekomen op alle commotie over de aflevering er voor. René van der Gijp: "Over vrijdag even, wat er gebeurde met dat pruikje: ik heb een paar belletjes gehad van de directie en een paar dingetjes enzo, maar het vervelende van tv-mensjes en mensjes die op tv komen, is dat ze zeg maar allemaal het idee hebben dat de kijker achterlijk is. Dus naar ons zitten nu 700.000 mensen te kijken die kierewiet zijn, die geen verstand hebben. Ik geloof dat namelijk niet. De VI-kijker weet heus wel dat je niet per definitie homofoob bent als je een homograpje maakt," aldus Van der Gijp. "Er is mij vanuit RTL gevraagd om hier te zeggen dat ik niets tegen homo's heb. Ik heb inderdaad niets tegen homo's. En dat ik niets tegen transgenders heb. Ik heb inderdaad niets tegen transgenders. En dat ik niets tegen lesbiennes heb. Daar heb ik ook niks tegen! Het zou mij een zorg zijn! Maar: ik denk dat heel veel kijkers dat dondersgoed weten. Er is mij ook gevraagd om vanavond bij RTL Late Night te gaan zitten, omdat daar transgenders zitten. Dan kan ik die transgenders vertellen: 'Ik heb niks tegen jullie hoor'. Dat weten ze toch ook wel joh, ze zijn toch niet achterlijk? Er zit vanavond een transgender bij Humberto die een boekje schreef, die ik zelf in ontvangst heb genomen. Die zaal zat toen vol met 200 transgenders."

Johan Derksen: "Ik vind dat ik als nestor van deze tafel nog iets moet toevoegen. Nederland is een beetje aan het verzuren en wij worden achtervolgd door mensen met selectieve verontwaardiging. Je ziet soaps waarin discutabele dingen gezegd worden en cabaretiers mogen alles zeggen, maar als wij die de mening van het volk in de kantine vertolken iets zeggen...  Zo lang als ik hier zit, trek ik me niets aan van die selectieve verontwaardiging, trek ik me niets aan van zenderbaasjes. Zo lang ik hier zit, zeg ik wat ik vind. Ik kom niet uit Drenthe om hier om de hete brei heen te draaien. Of ze halen me van de buis of ze laten me mijn gang gaan."

GaySite.nl berichtte ook:
29-11-2018 | Veronica Inside en Johan Derksen in opspraak
03-02-2018 | TNN en COC klaar met Voetbal Inside

Deel dit artikel:  

Reacties:

Rara | 06-02-2018

Wat zit er in een voetbal? Inside? Enkel lucht. Putlucht.


Karel | 06-02-2018

Elke keer die slappe schijnheilige vergelijking met cabaretiers is zo kinderachtig en slaat nergens op. Die sukkel van een van der Gijp is al jaren homofoob met die hersenloze opmerkingen van hem keer op keer!


Marc | 06-02-2018

Ik vind t een aardig programma, zie t zelden. Maar beter te pruimen dan Geer en Goor, die van hun geaardheid een karikatuur maken.
Bij VI doen ze n voetbal kantine na. Dan krijg je dit.


Het ergste | 06-02-2018

- Men weigert de ernst in te zien
- Men slaapt er geen nacht minder om
- Men kan het geen reet schelen
- Men meent onberkte vrijheid van "mening" te hebben
- Homo's worden als "hysterisch" neergezet
Dan moeten we zelf maar de stekker eruit trekken. Want ik geloof niet dat ik me hysterisch voel. Waar dit toe leidt, daar hoef ik niet bij te zijn.
Die uitspraak dat GijpLeip doet dat hij niet "homofoob" is, en daarna dat het hem evenwel geen reet kan schelen.... Dàt is de Typisch Foute Nederlander. Niet mijn wereld. Niet mijn land. Verraders hebben we vaker gezien. Wat dat betreft had België iets meer klasse. Toen.


Voor Danny | 06-02-2018

Die zware klappen kreeg in Arnhem, zijn al 30.000 steunbetuigingen binnengekomen. Je mag de mijne erbij tellen Danny. Maar ik tip even een verschil aan.


Johan | 07-02-2018

Je werkgever zo openlijk afvallen(...)
Er zijn er voor minder weggestuurd.
Genee vat het goed samen: we zijn karikaturen van ons zelf geworden. Wie trekt de stekker er als eerste uit?


harrie | 07-02-2018

Misschien kan Renë volgend december als zwarte piet opkomen in plaats van lol te maken van op toch een kwetsbare minderheid,misschien ook als een imam,maar dat durft hij niet.


Cees | 07-02-2018

De makers van Voetbal Inside hebben alle commotie toch echt over zichzelf afgeroepen, wat je ook van hun 'humor' mag vinden. Toen de KNVB in 2013 na lang aarzelen eindelijk met een plan van aanpak kwam om homofobie in de voetbalwereld aan te gaan pakken, waren deze knakkers er als de kippen bij om te verklaren dat homo's volgens hen niet thuishoorden in de voetbalwereld en maar gewoon kappers moesten worden. Over karikaturen gesproken! Sindsdien hebben Van der Gijp en Derksen geen gelegenheid voorbij laten gaan om blijk te geven van hun kleinzielige visie op homoseksuelen: het huwelijk voor homo's, de gay-pride en nu de coming out van een Belgische transgender: het werd allemaal genadeloos belachelijk gemaakt en steeds weer met die veelzeggende opmerking van Johan Derrksen: "we moeten niet net doen of dit allemaal normaal is." Maar we hebben niets tegen homo's hoor, echt niet.
Sodeflikker toch een keer op zou ik willen zeggen. Hoe eerder deze fossielen van de beeldbuis verdwijnen, hoe liever het mij is. Als mensen me daardoor een verzuurde nicht vinden: jammer de bammer!


@Cees | 07-02-2018

Hoezo zuur? Spijker op de kop. Jammer dat er geen antisemigayïsme bestaat als woord. Want dat is waar die mannen op RTL zich bij herhaling aanschuldig maken.


Pride | 08-02-2018

Selectieve verontwaardiging, mooi woord, daar hebben ze bij RTL zelf ook veel last van.
Jammer dat VI over voetbal gaat, anders zou ik elke avond kijken. Niks mis met de chemie tussen de heren. Terechte winnaar van zo'n Gooise Matras Televisie prijs.
Sommige mensen hebben inderdaad een goede beurt nodig, tegen de verzuring.


Proletensport | 08-02-2018

De naam zegt het al: voetbal. Idiotensport dus. Of te wel: 22 volwassen mannen die anderhalf uur lang zinloos achter een bal rennen. Het is echt geen wetenschap dus. Het is niet eens Scrabble.


ProletenTV | 08-02-2018

Drie volwassenen die de tijd vullen tussen de reclame spotjes.


Asseater | 09-02-2018

Hersenloze onderbroekenlol. Waarom imiteert ie Hitler niet, of 'n Jood uit 'n concentratiekamp, 'n IS strijder en zegt dan dat 't 'm allemaal geen flikker kan schelen? Omdat 'n hetero met 'n pruik op en licht gillend 't nog altijd goed doet bij de doorsnee tokkie en dat weet Van der Gijp. Vind 't heerlijk om homo of transgender als karikatuur neer te zetten. Hoe zou ie reageren als CR7 uit de kast komt? Hem met pruik en in hot pants gaan imiteren? Walgelijke ouwe zak.


@Asseater | 10-02-2018

Ze zouden die sponsor eens een weekje moeten ontvoeren en een week kouwe kleffe pizzas moeten laten vreten in een keet in Halfweg!


Reageer

Naam:
Reactie:

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

Gay op TV

15:40 | Will & Grace

16:50 | Neighbours

19:00 | Anger Management

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

20:30 | Modern Family

20:30 | Chateau Meiland

21:00 | Eastenders

00:00 | MVS

Op vakantie met Grindr

Niet alle landen in de wereld zijn zo open en vrij als Nederland. Lees hier 3 handige tips voor veilig Grindr-gebruik in binnen- en buitenland.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Dotan (zanger)

| Diplo (DJ)

| Julianne Hough (actrice)

| Juan Pablo Di Pace (acteur)

| Lil Nas X (rapper)

| Willow Smith (dochter van)

Volg GaySite.nl ook via

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven