Sneller asiel voor Cubaanse homo's

22-02-2018 | Maak het voor LHBTI's uit Cuba eenvoudiger om in Nederland asiel te krijgen. Die oproep doet het COC vandaag in een brief aan staatssecretaris Harbers (Asiel). Volgens de belangenorganisatie is de situatie voor LHBTI's in het Midden-Amerikaanse land nog steeds ronduit slecht. De afgelopen tijd vroegen opvallend veel Cubaanse LHBTI's asiel aan in Nederland. Het COC schrijft aan de staatssecretaris dat LHBTI's op Cuba nog altijd worden onderdrukt, bedreigd en mishandeld. In bepaalde gevallen loopt hun leven zelfs gevaar. De Cubaanse politie valt LHBTI's lastig, algemene wetgeving wordt gebruikt om LHBTI's mee te bestraffen en de politie biedt LHBTI's in praktijk vaak geen bescherming. Ook worden mensen vaak gediscrimineerd door medeburgers.

In de brief beschrijft het COC onder meer de afschuwelijke situatie waarin veel transvrouwen op Cuba verkeren. Zo werd een transvrouw die recent naar Nederland vluchtte in Cuba op straat uitgescholden en bekogeld met stenen. In plaats van haar bescherming te bieden, beboette de Cubaanse politie haar voor het dragen van vrouwenkleding, werd ze geslagen, kaalgeknipt, een jaar lang gevangen gezet en meerdere keren verkracht door een medegevangene. Toen ze daarbij om hulp riep, werd ze door gevangenbewaarders mishandeld. Een lesbische vrouw werd meerdere keren aangehouden omdat ze met haar vriendin op straat liep. Een andere lesbische vrouw kreeg zo'n dertig waarschuwingen van de Cubaanse politie. De wijkagent bouwde een dossier over haar op en dreigde dat hij haar bij een volgende melding gevangen zou zetten.

COC Nederland vraagt staatssecretaris om Cubaanse LHBTI's de status van 'risicogroep' of 'kwetsbare minderheidsgroep' te geven, waardoor ze in Nederland eenvoudiger in aanmerking komen voor asiel.

In mei 2017 werd in de Cubaanse hoofdstad Havana de tiende editie van de Gay Pride gehouden (foto). Zo'n duizend homo's en lesbiennes demonstreerden er tegen homofobie en voor gelijke rechten. Homoseksualiteit is sinds 1979 niet meer strafbaar in Cuba maar homostellen worden nog altijd niet erkend.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Haha | 22-02-2018

Het COC schaft het communisme af. Iemand nog een fruitmand? Ow kudt. Daar is geen budget voor.


Ruud | 23-02-2018

Moet niet gekker worden, net alsof je in Cuba niet als homo's kunt leven, heb er jaren gewerkt en de kerels doen gewoon waar ze zin in hebben, en trekken zich nergens iets van aan. Bloed geile seks gehad met Cubanen.

Er is iets heel anders aan de hand:" Trans Genders willen graag voor niks geopereerd worden, en doen dat graag op kosten van de Nederlanders die steeds langer moeten wachten op specialistisch hulp en opname en die zich blauw betalen. Daarom doen ze zich voor als homo.

Daarom proberen ze ons een oor aan te naaien en zeggen dat ze gay zijn en gediscrimineerd worden Bull Shit, nee de heren willen een seks verandering operatie op onze kosten. Dan kunnen ze lekker veel hetero's kerels versieren en de hoer gaan spelen, Nederland trap er niet in.

Trouwens in Iran worden gays gratis een seks/transgender operatie aangeboden, want zeggen ze in Iran, als je je vrouwelijk voelt moet je ook vrouw worden, en dat mag op onze kosten. Trouwens we kunnen echt niet alle gay mannen van de gehele wereld hier naar toe halen, ook als wil je dat nog zo graag.


JAN2 | 23-02-2018

Inderdaad en het COC clubje tuint er weer met open ogen in.


JAN2 | 23-02-2018

Maar aan de andere kant heb ik liever Cubanen dan nep Marokkanen en/of Turken.


@JAN2 | 23-02-2018

Nep-Hollanders. Dat zijn de ergste.


Ruud | 24-02-2018

Ja en daarvan komen er steeds meer hier wonen omdat alles gratis is, en de Echte Nederlanders twee jaar langer voor dat indringers soort moeten werken.

Wie is er dus gek ?? De enige echte Nederlanders die zijn zoals altijd de lul, vraag is hoelang pikken ze het nog. Toch.


Hear hear | 24-02-2018

Cuba is een socialistisch paradijs is, waar Groenlinks, PvdA, D66, en SP dol op zijn. Het is een voorbeeld voor Nederland.
Homo's zijn decadent en geen goede scialisten. Daarom moeten ze de gevangenis in. Dat is in elk socialistisch land zo. Homoseksualiteit en communisme gaan niet samen.


JAN2 | 24-02-2018

Onze anonieme held is ook weer actief.


JAN2 | 24-02-2018

@ hear hear.....helemaal eens.


JAN2 | 24-02-2018

ik ben ook nep


CubaLibre | 25-02-2018

Laten die Cubanen 't dichter bij huis zoeken: gay vriendelijk Florida waar elke Cubaan wel 'n familielid heeft wonen. Waarom moet NL als 1ste klaar staan? NL kan niet heel de wereld op z'n schouders nemen. Hulp blijkt 't meest effectief, indien regionaal, in de eigen culturele sfeer en gesteund door familie en verwanten. Jammer dat 't communisme gelijkheid predikt, maar op sexueel gebied, gelijk in Rusland, niet thuis geeft.


Tja | 25-02-2018

Als er op Cuba geen homo's zijn, hoe hebben ze dan zo goed sigaren leren rollen???????


Reageer

Naam:
Reactie:

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

Op vakantie met Grindr

Niet alle landen in de wereld zijn zo open en vrij als Nederland. Lees hier 3 handige tips voor veilig Grindr-gebruik in binnen- en buitenland.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Diplo (DJ)

| Julianne Hough (actrice)

| Juan Pablo Di Pace (acteur)

| Lil Nas X (rapper)

| Willow Smith (dochter van)

| Connor Jessup (acteur)

Volg GaySite.nl ook via

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven