Voetballers praten over homoseksualiteit

28-10-2017 | In het kader van de internationale Coming Out Day, 11 oktober j.l., hebben een aantal voetbalbonden in diverse landen actie gevoerd voor de acceptatie van homoseksualiteit binnen het voetbal. In ons land droegen alle aanvoerders van professionele voetbalteams een weekend lang aanvoerdersbanden in de regenboogkleuren. Al deze acties hebben naar nu blijkt in diverse landen een discussie op gang gebracht rond homoseksuele voetballers.

Louis van Gaal heeft tijdens zijn carrière als trainer met homoseksuele spelers gesproken over een eventuele coming out. Geen van hen is ook daadwerkelijk uit de kast gekomen, zegt de manager in gesprek met NRC. Van Gaal bevestigt dat hij met spelers heeft gewerkt die worstelden met hun homoseksualiteit. "Ik heb daar gesprekken met spelers over gehad en ze voorgehouden wat de opties waren. Ik zei: 'Je kunt uit de kast komen, maar dan kies je in de voetbalwereld de moeilijke weg'."

De voormalig directeur van Leeds United zegt in een interview te weten dat in de Engelse Premier League en de Championship minimaal twintig voetballers homoseksueel zijn. David Haigh, die zelf openlijk homo is, zegt in gesprek met de Daily Mirror dat minimaal twintig spelers hem in vertrouwen hebben verteld dat zij op mannen vallen. Volgens hem vrezen deze voetballers vandaag de dag nog steeds voor de consequenties als ze uit de kast komen. "Ze spelen nog steeds in de Premier League en de Championship, maar ik zal hun namen niet prijsgeven, want een heksenjacht helpt niemand. Jonge sterren adverteren met merken en sponsors en homo zijn wordt nog steeds gezien als handicap. Om opeens vanwege je seksuele voorkeur bekend te staan, is verkeerd."

Ook de Belgische ex-voetballer Carl Hoefkens stelt in een interview in De Zondag dat er nog altijd een groot taboe heerst in de voetbalwereld. "Ik heb samengespeeld met drie homo's en daar was één grote naam bij. Ze verzwegen hun geaardheid niet in de kleedkamer. Eén nam zijn vriend zelfs mee naar de training. Ze vroegen wel om te zwijgen naar de buitenwereld toe," vertelt Hoefkens. "Ik hoop dat er eindelijk eens een speler opstaat en zegt dat hij homo is. Zodat dat taboe eindelijk kan verdwijnen."

Deel dit artikel:  

Reacties:

Peter | 28-10-2017

De wens mag de vader van de gedachte zijn, maar de realiteit is denk ik gewoon zo dat een homoseksuele voetballer na zijn coming out meer negatief dan positief bejegend zal worden. Dus ik snap die keuze om het niet te doen.


ManUnited | 28-10-2017

Geld en marketing winnen 't van oprechtheid en 1 zijn met je Zelf. Willen 't gezeur niet, de homofobe liederen enz. Fans veranderen pas indien ze kinderen krijgen die homo (blijken te) zijn. Dan is de lol eraf;vaak schoppen ze hen buiten, bang als ze zijn voor reacties van hun maatjes. Walgelijk!


Reageer

Naam:
Reactie:

Songfestival Quiz

Het Eurovisie Songfestival staat weer voor de deur. Hoe Duncan Laurence het gaat doen is nog onbekend, maar wat weet jij nog van het Songfestival van alle andere jaren? Doe nu de GaySite.nl Songfestival Quiz. Klik hier!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over homoseksualiteit in Azië. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de Amerikaanse haat-poster die 23 mei naar Amsterdam komt. | klik hier

Gay op TV

21:00 | Empire

23:30 | How To Get Away With Murder

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Tyler Blackburn (acteur)

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

| Ryan Sampson (acteur)

| Ben Platt (zanger)

| Matt Pacifici (ex-voetballer)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven