Voetballers praten over homoseksualiteit

28-10-2017 | In het kader van de internationale Coming Out Day, 11 oktober j.l., hebben een aantal voetbalbonden in diverse landen actie gevoerd voor de acceptatie van homoseksualiteit binnen het voetbal. In ons land droegen alle aanvoerders van professionele voetbalteams een weekend lang aanvoerdersbanden in de regenboogkleuren. Al deze acties hebben naar nu blijkt in diverse landen een discussie op gang gebracht rond homoseksuele voetballers.

Louis van Gaal heeft tijdens zijn carrière als trainer met homoseksuele spelers gesproken over een eventuele coming out. Geen van hen is ook daadwerkelijk uit de kast gekomen, zegt de manager in gesprek met NRC. Van Gaal bevestigt dat hij met spelers heeft gewerkt die worstelden met hun homoseksualiteit. "Ik heb daar gesprekken met spelers over gehad en ze voorgehouden wat de opties waren. Ik zei: 'Je kunt uit de kast komen, maar dan kies je in de voetbalwereld de moeilijke weg'."

De voormalig directeur van Leeds United zegt in een interview te weten dat in de Engelse Premier League en de Championship minimaal twintig voetballers homoseksueel zijn. David Haigh, die zelf openlijk homo is, zegt in gesprek met de Daily Mirror dat minimaal twintig spelers hem in vertrouwen hebben verteld dat zij op mannen vallen. Volgens hem vrezen deze voetballers vandaag de dag nog steeds voor de consequenties als ze uit de kast komen. "Ze spelen nog steeds in de Premier League en de Championship, maar ik zal hun namen niet prijsgeven, want een heksenjacht helpt niemand. Jonge sterren adverteren met merken en sponsors en homo zijn wordt nog steeds gezien als handicap. Om opeens vanwege je seksuele voorkeur bekend te staan, is verkeerd."

Ook de Belgische ex-voetballer Carl Hoefkens stelt in een interview in De Zondag dat er nog altijd een groot taboe heerst in de voetbalwereld. "Ik heb samengespeeld met drie homo's en daar was één grote naam bij. Ze verzwegen hun geaardheid niet in de kleedkamer. Eén nam zijn vriend zelfs mee naar de training. Ze vroegen wel om te zwijgen naar de buitenwereld toe," vertelt Hoefkens. "Ik hoop dat er eindelijk eens een speler opstaat en zegt dat hij homo is. Zodat dat taboe eindelijk kan verdwijnen."

Deel dit artikel:  

Reacties:

Peter | 28-10-2017

De wens mag de vader van de gedachte zijn, maar de realiteit is denk ik gewoon zo dat een homoseksuele voetballer na zijn coming out meer negatief dan positief bejegend zal worden. Dus ik snap die keuze om het niet te doen.


ManUnited | 28-10-2017

Geld en marketing winnen 't van oprechtheid en 1 zijn met je Zelf. Willen 't gezeur niet, de homofobe liederen enz. Fans veranderen pas indien ze kinderen krijgen die homo (blijken te) zijn. Dan is de lol eraf;vaak schoppen ze hen buiten, bang als ze zijn voor reacties van hun maatjes. Walgelijk!


Reageer

Naam:
Reactie:

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

Gay op TV

15:40 | Will & Grace

20:05 | Bones

22:00 | MVS

Op vakantie met Grindr

Niet alle landen in de wereld zijn zo open en vrij als Nederland. Lees hier 3 handige tips voor veilig Grindr-gebruik in binnen- en buitenland.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Juan Pablo Di Pace (acteur)

| Lil Nas X (rapper)

| Willow Smith (dochter van)

| Connor Jessup (acteur)

| Daniel Howell (youtuber)

| Andy Brennan (voetballer)

Volg GaySite.nl ook via

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven