Voetballers blijven in de kast

04-10-2017 | Het zou goed zijn als een grote groep professionele voetballers tegelijk uit de kast komt. Dat zei Greg Clarke, voorzitter van de Engelse voetbalbond (FA), bijna een jaar geleden. Hij riep voetballers, actief in de Engelse voetbalcompetities, op om zich bij hem aan te melden om samen "het laatste taboe in de voetbalwereld te doorbreken". Maar tot nu toe heeft zich niet één voetballer gemeld en dus is de actie, om op de eerste speeldag van het nieuwe voetbalseizoen massaal uit de kast te komen, niet door gegaan.

"Ik heb openhartig gepraat met atleten uit diverse sportdisciplines over het onderwerp homoseksualiteit, maar voetballers laten het afweten," aldus Clarke in de Britse media. Hij vraagt zich hardop af waarom hij het vertrouwen van voetballers nog niet heeft gewonnen en waarom ze hem niet willen ontmoeten."Maar ik neem het ze niet kwalijk," aldus Clarke, die vervolgens de conclusie trekt dat er nog zeer veel werk verricht moet worden rond het thema homoseksualiteit binnen het voetbal. "En dit is niet alleen bij ons een probleem," zegt Clarke. "Over de hele wereld blijven voetballers in de kast."

De Britse homoactivist Peter Tatchell zegt dat er misschien wel vijfhonderd homoseksuele voetballers actief zijn in de diverse Engelse professionele voetbalcompetities. Hij liet eerder al weten dat het mooi zou zijn als enkele van hen op 11 oktober, de internationale Coming Out Dag, uit de kast zou komen om zo een voorbeeldfunctie te kunnen vervullen voor de vele duizenden homoseksuele sporters die worstelen met hun geaardheid binnen de plaatselijke voetbalclub. Ook Kevin Miles van de Football Supporters Federation liet weten dat het goed zou zijn als voetballers op 11 oktober aandacht vragen voor dit probleem. "Supporters accepteren homoseksuele voetballers sneller als niet één maar een aantal actief zijn op de velden."

Deel dit artikel:  

Reacties:

Té Homo! | 04-10-2017

Ik hou juist niet van voetbal omdat ik het veel té homo vind. Want.

Om te beginnen zijn het alleen maar mannen. In korte broekjes. Die enkel hun benen mogen gebruiken (wat al een hoog Ru Paul gehalte heeft, die regel). En ze mogen mekaar verder twee, meestal veel te lange speelrondes vooral niét aanraken.

En dan aan het einde gaan ze allemaal samen in hun blootje douchen! Ook als ze verloren hebben!

Het ligt er te dik bovenop, wat mij betreft. En dan massaal stug volhouden dat niemand homo is lijkt deel van dat hele spelletje te zijn.

Ik vind er niks aan.


Owja | 04-10-2017

Er loopt ook steeds een andere man rond die de hele tijd "op zijn fluitje blaast". Maar die doucht dan daarna alleen.

Raar spel.


Reageer

Naam:
Reactie:

Songfestival Quiz

Het Eurovisie Songfestival staat weer voor de deur. Hoe Duncan Laurence het gaat doen is nog onbekend, maar wat weet jij nog van het Songfestival van alle andere jaren? Doe nu de GaySite.nl Songfestival Quiz. Klik hier!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over homoseksualiteit in Azië. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de Amerikaanse haat-poster die 23 mei naar Amsterdam komt. | klik hier

Gay op TV

21:00 | Empire

23:30 | How To Get Away With Murder

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Tyler Blackburn (acteur)

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

| Ryan Sampson (acteur)

| Ben Platt (zanger)

| Matt Pacifici (ex-voetballer)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven