Voetballers blijven in de kast

04-10-2017 | Het zou goed zijn als een grote groep professionele voetballers tegelijk uit de kast komt. Dat zei Greg Clarke, voorzitter van de Engelse voetbalbond (FA), bijna een jaar geleden. Hij riep voetballers, actief in de Engelse voetbalcompetities, op om zich bij hem aan te melden om samen "het laatste taboe in de voetbalwereld te doorbreken". Maar tot nu toe heeft zich niet één voetballer gemeld en dus is de actie, om op de eerste speeldag van het nieuwe voetbalseizoen massaal uit de kast te komen, niet door gegaan.

"Ik heb openhartig gepraat met atleten uit diverse sportdisciplines over het onderwerp homoseksualiteit, maar voetballers laten het afweten," aldus Clarke in de Britse media. Hij vraagt zich hardop af waarom hij het vertrouwen van voetballers nog niet heeft gewonnen en waarom ze hem niet willen ontmoeten."Maar ik neem het ze niet kwalijk," aldus Clarke, die vervolgens de conclusie trekt dat er nog zeer veel werk verricht moet worden rond het thema homoseksualiteit binnen het voetbal. "En dit is niet alleen bij ons een probleem," zegt Clarke. "Over de hele wereld blijven voetballers in de kast."

De Britse homoactivist Peter Tatchell zegt dat er misschien wel vijfhonderd homoseksuele voetballers actief zijn in de diverse Engelse professionele voetbalcompetities. Hij liet eerder al weten dat het mooi zou zijn als enkele van hen op 11 oktober, de internationale Coming Out Dag, uit de kast zou komen om zo een voorbeeldfunctie te kunnen vervullen voor de vele duizenden homoseksuele sporters die worstelen met hun geaardheid binnen de plaatselijke voetbalclub. Ook Kevin Miles van de Football Supporters Federation liet weten dat het goed zou zijn als voetballers op 11 oktober aandacht vragen voor dit probleem. "Supporters accepteren homoseksuele voetballers sneller als niet één maar een aantal actief zijn op de velden."

Deel dit artikel:  

Reacties:

Té Homo! | 04-10-2017

Ik hou juist niet van voetbal omdat ik het veel té homo vind. Want.

Om te beginnen zijn het alleen maar mannen. In korte broekjes. Die enkel hun benen mogen gebruiken (wat al een hoog Ru Paul gehalte heeft, die regel). En ze mogen mekaar verder twee, meestal veel te lange speelrondes vooral niét aanraken.

En dan aan het einde gaan ze allemaal samen in hun blootje douchen! Ook als ze verloren hebben!

Het ligt er te dik bovenop, wat mij betreft. En dan massaal stug volhouden dat niemand homo is lijkt deel van dat hele spelletje te zijn.

Ik vind er niks aan.


Owja | 04-10-2017

Er loopt ook steeds een andere man rond die de hele tijd "op zijn fluitje blaast". Maar die doucht dan daarna alleen.

Raar spel.


Reageer

Naam:
Reactie:

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

Gay op TV

15:40 | Will & Grace

20:05 | Bones

22:00 | MVS

Op vakantie met Grindr

Niet alle landen in de wereld zijn zo open en vrij als Nederland. Lees hier 3 handige tips voor veilig Grindr-gebruik in binnen- en buitenland.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Juan Pablo Di Pace (acteur)

| Lil Nas X (rapper)

| Willow Smith (dochter van)

| Connor Jessup (acteur)

| Daniel Howell (youtuber)

| Andy Brennan (voetballer)

Volg GaySite.nl ook via

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven