Demonstratie tegen vervolging LHBT's

14-10-2017 | Op donderdag 19 oktober organiseert het COC een demonstratie tegen de huidige LHBT-vervolging in Egypte en Azerbeidzjan, samen met activisten uit deze landen. De demonstratie begint om 18.00 uur op het Amsterdamse Homomonument en neem een regenboogvlag mee, aldus de oproep van de organisatoren. Aanmelden voor het evenement kan hier.

Op 22 september zwaaiden Ahmed en Ali met een regenboogvlag tijdens een optreden van de band Mashrou' Leila in de Egyptische hoofdstad Caïro. De zanger van die band is openlijk homo. Ahmed en Ali werden gearresteerd door de Egyptische politie. Het bleek de opmaat voor een razzia waarbij tot nu toe 56 LHBT's zijn opgepakt. Onder hen een 19-jarige jongen die een gevangenisstraf van zes jaar boven het hoofd hangt.

In het Oost-Europese Azerbeidzjan zijn sinds half december ruim tachtig LHBT's opgepakt, gevangen gezet en gemarteld. Een van de slachtoffers vertelde aan Human Rights Watch: "Drie agenten dwongen me om mijn kleren uit te trekken en brachten me naar een andere kamer, waar ik op een stoel gezet werd. Gedurende zeven of acht minuten hebben ze me elektroshocks gegeven." De politie van Azerbeidzjan zou ook transvrouwen hebben kaalgeschoren.

Uit solidariteit met Ahmed, Ali en alle andere LHBT's in Egypte en Azerbeidzjan willen de organisatoren donderdag een zee van regenboogvlaggen creëren bij het Amsterdamse Homomument. Men eist dat er een einde komt aan de vervolging en dat de Europese Unie in actie komt tegen de landen. De EU bleef tot nu toe oorverdovend stil, ondanks herhaalde oproepen van de wereldwijde LHBT-beweging om de vervolging te veroordelen.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Joop | 14-10-2017

Goede actie. Denk alleen niet dat Egypte en Azerbeidzjan zich hier ene ruk van aantrekt. Boycotten zet meer zoden aan de dijk.


"Ene ruk" | 14-10-2017

Grappig!!!!! Ik zie het ze zo doen, die moehahamoeftis!


Huib | 14-10-2017

LHBT? Was deze letter reeks inmiddels niet veel langer? Maar weer flink vergaderen bij het COC om wat nieuwe minderheden te zoeken. Homo of gay zou volstaan.


Rutte | 14-10-2017

Mijn ambtenaren hebben vast wat terabytes bijbesteld. Voor alle extra woorden in Artikel 1 van de Grondwet. Mis ik wat en hoe boeken we die kosten weg?


Jan2 | 17-10-2017

Even rekenen........Ja, de uitreiking van subsidie komt weer dichterbij dus moet het COC iets doen om hun bestaansrecht te bevestigen. Hier in Nederland worden ze zo langzamerhand uitgekakt want hier in ons eigen Nederland is van alles aan de hand en daar doen ze geen ene flikker aan.


Vraag | 20-10-2017

Hebben ze al een letter voor neukende hoogbejaarde schildpadden bedacht?


Reageer

Naam:
Reactie:

Songfestival Quiz

Het Eurovisie Songfestival staat weer voor de deur. Hoe Duncan Laurence het gaat doen is nog onbekend, maar wat weet jij nog van het Songfestival van alle andere jaren? Doe nu de GaySite.nl Songfestival Quiz. Klik hier!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de verkiezingen voor het Europees parlement, vriendschap en FvD | klik hier

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over het Eurovisie Songfestival. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Gay op TV

22:00 | MVS

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Andy Brennan (voetballer)

| Tyler Blackburn (acteur)

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

| Ryan Sampson (acteur)

| Ben Platt (zanger)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven