Aanvoerders dragen regenboogband

12-10-2017 | Op initiatief van de Centrale spelersraad CSR en de John Blankenstein Foundation dragen alle aanvoerders in de Eredivisie, Jupiler League en Eredivisie Vrouwen tijdens de aankomende competitieronde een regenboogband in plaats van de traditionele aanvoerdersband. Met het dragen van de regenboogband wordt steun betuigd aan LHBT's en vragen de initiatiefnemers aandacht voor diversiteit in zowel het betaald- als amateurvoetbal.

De voorzitter van de Vereniging Van Contractspelers Danny Hesp (foto): "Dit doen wij om collega-voetballers, scheidsrechters, supporters, vrijwilligers en vele anderen binnen het voetbal die met hun eigen identiteit worstelen te steunen en bij te dragen aan bewustwording omtrent het bespreekbaar maken van diversiteit. Voetbal moet voor iedereen zijn, ongeacht culturele achtergrond, huidskleur, ras, seksuele voorkeur of religie. Iedereen moet met plezier kunnen deelnemen aan zijn of haar favoriete sport, wie je ook bent en wat je achtergrond ook is." Hesp kan zich niet voorstellen dat er onder de meer dan duizend profvoetballers in Nederland geen enkele speler is die homoseksueel is. Maar de dag dat de eerste profvoetballer openlijk uitkomt voor zijn geaardheid komt wel steeds dichterbij, denkt Hesp.

John Blankenstein Foundation voorzitter Karin Blankenstein: "Regenboogbanden drukken de kern van sport voor iedereen uit: alle verschillen zijn welkom zodat iedereen zich thuis voelt en daardoor met plezier sport. Sport wordt leuker en sterker als we iedereen insluiten, ongeacht leeftijd, afkomst, seksuele voorkeur of geslacht."

GaySite.nl berichtte ook:
01-10-2018 | Voetballers dragen regenboogband
21-10-2017 | Veel ophef over regenboogband voetballer

Deel dit artikel:  

Reacties:

Justin | 12-10-2017

Mooi gebaar van de aanvoerders. Maar nu ook doorpakken. Zolang voetbaltrainers zoals Frank de Boer beweren dat er geen gay voetballers zijn omdat die dat vanwege motoriek niet zouden kunnen voetballen schaam je je kapot. Ex-voetballers/ commentatoren op bijv. Rtl of een Johan Boskamp die lacherig gay voetballers negatief bespreken, dat is de reden dat veel gay- voetballers niet zichzelf kunnen zijn. En niet hun volle kwaliteiten kunnen benutten. De Knvb moet steeds opnieuw duidelijk maken dat het wel staat voor voetbal waar iedereen zichzelf kan zijn en geen ruimte is voor homo-haat mastodonten in 2017.


Lef | 13-10-2017

Positief. Serieus.
Maar échte kerels hebben natuurlijk gewoon het lef om eens een wedstrijd te spelen in het Originele Griekse Olympische Sport Tenu! Al zou het alleen maar enkel een eerste of tweede helft zijn. Mag ook best een beetje lacherig zijn dan hoor. Helemaal niet erg.


JAN2 | 14-10-2017

Het is een begin, ok, maar waarom alleen de aanvoerders en niet alle teams want dan maak je een statement. Dat is toch weer een veeg teken.


Joop | 14-10-2017

@JAN2...alleen aanvoerders omdat zij de enige zijn met een aanvoerdersband:-)


Voetbal | 16-10-2017

Je begrijpt pas voetbal als je begrijpt dat Juliana-Fonds-Gehandicapten-Voetbal geen voetbal meer is. Dat zou nou echt de sfeer en het hele spel verkoten.


Reageer

Naam:
Reactie:

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

Gay op TV

15:40 | Will & Grace

20:05 | Bones

22:00 | MVS

Op vakantie met Grindr

Niet alle landen in de wereld zijn zo open en vrij als Nederland. Lees hier 3 handige tips voor veilig Grindr-gebruik in binnen- en buitenland.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Juan Pablo Di Pace (acteur)

| Lil Nas X (rapper)

| Willow Smith (dochter van)

| Connor Jessup (acteur)

| Daniel Howell (youtuber)

| Andy Brennan (voetballer)

Volg GaySite.nl ook via

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven