Aanvoerders dragen regenboogband

12-10-2017 | Op initiatief van de Centrale spelersraad CSR en de John Blankenstein Foundation dragen alle aanvoerders in de Eredivisie, Jupiler League en Eredivisie Vrouwen tijdens de aankomende competitieronde een regenboogband in plaats van de traditionele aanvoerdersband. Met het dragen van de regenboogband wordt steun betuigd aan LHBT's en vragen de initiatiefnemers aandacht voor diversiteit in zowel het betaald- als amateurvoetbal.

De voorzitter van de Vereniging Van Contractspelers Danny Hesp (foto): "Dit doen wij om collega-voetballers, scheidsrechters, supporters, vrijwilligers en vele anderen binnen het voetbal die met hun eigen identiteit worstelen te steunen en bij te dragen aan bewustwording omtrent het bespreekbaar maken van diversiteit. Voetbal moet voor iedereen zijn, ongeacht culturele achtergrond, huidskleur, ras, seksuele voorkeur of religie. Iedereen moet met plezier kunnen deelnemen aan zijn of haar favoriete sport, wie je ook bent en wat je achtergrond ook is." Hesp kan zich niet voorstellen dat er onder de meer dan duizend profvoetballers in Nederland geen enkele speler is die homoseksueel is. Maar de dag dat de eerste profvoetballer openlijk uitkomt voor zijn geaardheid komt wel steeds dichterbij, denkt Hesp.

John Blankenstein Foundation voorzitter Karin Blankenstein: "Regenboogbanden drukken de kern van sport voor iedereen uit: alle verschillen zijn welkom zodat iedereen zich thuis voelt en daardoor met plezier sport. Sport wordt leuker en sterker als we iedereen insluiten, ongeacht leeftijd, afkomst, seksuele voorkeur of geslacht."

GaySite.nl berichtte ook:
01-10-2018 | Voetballers dragen regenboogband
21-10-2017 | Veel ophef over regenboogband voetballer

Deel dit artikel:  

Reacties:

Justin | 12-10-2017

Mooi gebaar van de aanvoerders. Maar nu ook doorpakken. Zolang voetbaltrainers zoals Frank de Boer beweren dat er geen gay voetballers zijn omdat die dat vanwege motoriek niet zouden kunnen voetballen schaam je je kapot. Ex-voetballers/ commentatoren op bijv. Rtl of een Johan Boskamp die lacherig gay voetballers negatief bespreken, dat is de reden dat veel gay- voetballers niet zichzelf kunnen zijn. En niet hun volle kwaliteiten kunnen benutten. De Knvb moet steeds opnieuw duidelijk maken dat het wel staat voor voetbal waar iedereen zichzelf kan zijn en geen ruimte is voor homo-haat mastodonten in 2017.


Lef | 13-10-2017

Positief. Serieus.
Maar échte kerels hebben natuurlijk gewoon het lef om eens een wedstrijd te spelen in het Originele Griekse Olympische Sport Tenu! Al zou het alleen maar enkel een eerste of tweede helft zijn. Mag ook best een beetje lacherig zijn dan hoor. Helemaal niet erg.


JAN2 | 14-10-2017

Het is een begin, ok, maar waarom alleen de aanvoerders en niet alle teams want dan maak je een statement. Dat is toch weer een veeg teken.


Joop | 14-10-2017

@JAN2...alleen aanvoerders omdat zij de enige zijn met een aanvoerdersband:-)


Voetbal | 16-10-2017

Je begrijpt pas voetbal als je begrijpt dat Juliana-Fonds-Gehandicapten-Voetbal geen voetbal meer is. Dat zou nou echt de sfeer en het hele spel verkoten.


Reageer

Naam:
Reactie:

Songfestival Quiz

Het Eurovisie Songfestival staat weer voor de deur. Hoe Duncan Laurence het gaat doen is nog onbekend, maar wat weet jij nog van het Songfestival van alle andere jaren? Doe nu de GaySite.nl Songfestival Quiz. Klik hier!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over homoseksualiteit in Azië. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de Amerikaanse haat-poster die 23 mei naar Amsterdam komt. | klik hier

Gay op TV

21:00 | Empire

23:30 | How To Get Away With Murder

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Tyler Blackburn (acteur)

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

| Ryan Sampson (acteur)

| Ben Platt (zanger)

| Matt Pacifici (ex-voetballer)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven