Verbod op 'LHBT-gedrag' op televisie

29-09-2017 | De Indonesische overheid heeft een wet goedgekeurd die 'LHBT-gedrag' op televisie verbiedt. Alle uitgevers en producenten van tv-programma's, films en reclames moeten in het vervolg eerst hun product ter beoordeling voorleggen aan de Raad van de Media. Indien zij dit niet doen en zich schuldig maken aan het tonen van bijvoorbeeld een homoseksueel karakter, volgt een boete. Volgens plaatselijke media in Indonesië kan herhaaldelijk de nieuwe wet overtreden uitmonden in het verliezen van de uitzendlicentie.

Diverse politici laten weten zeer blij te zijn met het verbod. "Wij kunnen LHBT-gedrag niet toestaan op onze televisie omdat het tegen onze cultuur is," aldus één van hen. Een andere beleidsmaker zegt in dezelfde krant dat het goed is om LHBT-gedrag in een vroeg stadium te verbieden zodat "het geen levensstijl wordt". Hij benadrukt dat homoseksualiteit jongeren ernstig kan schaden. Homo-organisaties veroordelen de nieuwe wet omdat zichtbaarheid de acceptatie kan vergroten. "Door LHBT's te verbieden op televisie zal het taboe op anders geaarden alleen maar groter worden," aldus een homoactivist.

Homoseksualiteit is niet verboden in Indonesië, behalve in de provincie Atjeh waar de sharia wetgeving van kracht is. Wel rust nog altijd een groot taboe op de levenswijze van LHBT's en is er vorig jaar een procedure bij het Constitutionele Hof gestart om seks tussen mannen weer strafbaar te maken. De huidige regering is van mening dat homo's een "abnormale seksuele afwijking" hebben en "dat er geen ruimte is voor een groeiende LHBT-gemeenschap". Door het groeiend aantal homofobe maatregelen van de Indonesische regering is een hetze ontstaan tegen de homogemeenschap in Indonesië. Er zijn regelmatig homofobe protestbijeenkomsten en steeds vaker worden LHBT's bedreigd of mishandeld. Eind vorig jaar besloot de regering dat alle apps en websites met LHBT-inhoud zullen worden geblokkeerd.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Pride | 29-09-2017

Jammer om te lezen hoe dit land steeds verder afglijdt richting totalitaire derde wereld staat.


Nico | 29-09-2017

G E L O O F = H A A T (Z A A I E N)


Karel | 29-09-2017

Weer een land waar ik nooit meer naar toe zal gaan met vakantie. Al die kut geloven verzieken veel in deze wereld.


J.D. | 29-09-2017

Islam is een ziekte die steeds meer slachtoffers maakt.


Juriedies! | 29-09-2017

Als dat een wet is, dan moet er ook in staan wat dan precies LGHBTDQZGUI-gedrag is! Dat willen we dan wel even weten. Want ook in de Koran (vrede zij met de boekhandel De Slegte) komen voor de oplettende lezers LGHBTDQZGUI passages voor. Dus wat kan er dan echt niet meer op Kroepoek-TeeVee? Handtassen, nagellak? Kan Poetin, die een buitenlands staatshoofd innig kust nog wel? Dat móet in die wet staan! Wat anders heb je niks aan zo een wet. Dan kan je net zo goed de oertijd weer invoeren. Wat ìs dat gedrag dan?


Athe√Įst | 30-09-2017

Athe√Įsme is het antwoord!


God | 30-09-2017

Volledig eens met Athe√Įst!


Allah | 30-09-2017

Ik ook. Waar blijft mijn borrel?


maar | 30-09-2017

@atheist

dat is niet het antwoord.

homohaat komt ook in atheistisch kringen voor.

in China toch niet een land waar het monotheisme dominant is.
En waar het politiek communistisch is, en onderwijs ook.
Geloof in een persoonlijke god is daar niet dominant.

Toch is daar geen homohuwelijk. En hoewel niet strafbaar. Is het niet maatschappelijk geaccepteerd.


maar | 30-09-2017

daaren tegen zijn er kerkgenootschappen binnen het brede christelijk geloof die homorelaties wel accepteren.

De remonstranten bijvoorbeeld waar hun tijd ver vooruit op dit gebied en hadden eerder een levensverbintenis voor homostellen dan het burgerlijk huwelijk.
En waren pioniers hierop.

De oud katholieke kerk accepteert ook kerkelijke zegening van homorelaties.

En ook diverse andere kerkgenootschappen.

In de kerkgenootschappen waar het als "zonde " wordt gezien is lang daar niet iedereen die daar lid van is het ermee eens.

Het ligt dus allemaal veel genuanceerder ....

en denk je werkelijk dat bij voetbalstrijden of op schoolpleinen waar homo het scheldwoord is dat religie daar een grote rol in speelt? Ik denk het niet.
In mijn tijd, vroeger was religie op mijn basisschool niet de hoofdrol. En toch was mietje homo een scheldwoord. De kinderen die dat deden of volwassenen. Waren nu niet het toonbeeld van een christelijk leven of kwamen zondags in de kerk.....

Ik begrijp dat jullie kwaad zijn op religie. Maar niet iedere religieus of iedere christen is homohater. Dat is gewoon niet zo.

Ik zelf ben christen. En haat ook geen homo's.


Nico@maar | 30-09-2017

Luister af en toe ff naar je grote baas meneer de paus. Wat die allemaal uitbraakt die fascist.


Geweld en religi | 30-09-2017

Het meeste geweld tref je aan bij de baypiemelverminkings religies en culturen. Veel jeugd traumas. Want je snap nog niet goed wat er met je gebeurd is. Dus je houdt een diepe woede over tegenover de hele wereld. Als je je later gaat afvragen waarom dat moest heeft niemand een zinnig antwoord. Zelfs Amerikaanse dokters verzinnen snel dat het hygienischer is, of weten niet beter dan dat "iedereen dat doet". Je voelt dat dat domme smoesjes zijn en innerlijk kun je daar nog kwaaier over worden. Ook al omdat het nou net wel een heel intiem stukje lijf van je is waar ze het aardappelmesje in gezet hebben, zo vlak na je geboorte. Dat maakt logisch oorlogszuchtiger. Of zelfs dat je bereid bent om jezelf dan maar op te blazen, in extreme gevallen. En.... zoals zo vaak met misbruik gevallen, slachtoffers worden zelf daders en doen het hun eigen kinderen ook weer aan.
Die bij geboorte door eigen ouders al in het kruis niet enkel getaste, maar verminkten. Dàt zijn de gevaarlijksten.


Richard | 01-10-2017

Ben ik blij dat ik daar niet woon!


harrie | 01-10-2017

Een heel klein deel van de mensheid wordt vrijwillig religieus,voor de meeste was het geen keus ,maar opgedrongen toen je nog een baby was,en als je het op een zekere leeftijd niet meer gelooft heb je de familie achter je aan en wordt je verbannen in vele gevallen.Zo dat verhaaltje van vrijheid van religie is gewoon onzin,want daar geloven ze echt niet in,wel het beknotten van andere mensen,met andere idee"n of geaardheid.


Amerikaaaa!!!! | 02-10-2017

Wat zei ik nou, babies verminken maakt oorlogszuchtiger! Kijk maar naar Las Vegas!!!!
Echt jongens, pak je ruitjes papier, haal de wikipedia erbij en maak een lijstje van de grote wereld conflicten en oorlogen. Van de laatste 100 of 200 jaar. En maak een lijstje van terroristische aanslagen ook. Want dat is sinds de Olympische spelen van M√ľnchen flink in de mode geraakt.
Zet een vinkje in kolom 2, waar aan de ene, aan de andere kant, of aan beide er soldaatjes met mogelijk babytrauma meeliepen. (Grieselig, heel grieselig zelfs, maar ook de tweede wereldoorlog krijgt dan een half vinkje...!!!)
Tel kolom 2 op.
Dan. Kijk naar het geweldsgedrag. Bijvoorbeelde de RAF, de Ierse terroristen of de ETA hadden het vaker voorzien op 1 persoon of doel. Een Duitse bankdirecteur. Of een Engels politiebusje. Of een commandant van de Guardia Civil. Het soort vernietigingsgedrag van zoveel mogelijk slachtoffers, en de dader zelf er achteraan? Dat was zélfs in die groepen veel minder aan de orde. Zet dat in kolom 3 en tel op.

Dus heb ik een voorstel voor de veiligheid. We zetten Greet Wilders op Schiphol. Piemels controleren. Dan kan om te beginnen die nieuwe Amerikaanse ambassadeur terug naar huis. En Greet heeft eindelijk een baan waarin hij wat nuttigs doet!

Je hoeft geeneens wetenschapper te zijn om nu al te bevroeden dat dat alles de Europese veiligheid enorm ten goede zou komen.

Want Amerika ook weer. Hup de hele zaal kapot, zoveel mogelijk, en dan de dader zelf lekker zelfmoord plegen. Dat je niet eens meer kan vragen waarom dan.

M/V mag van het paspoort. Dat is echt antiek. Maar gemutileerd door eigen ouders of niet, mag er wat mij betreft juist op.


Pride | 03-10-2017

Statistisch aangetoond: een gekkie die extremistisch geweld niet schuwt is waarschijnlijk ooit sexueel vernederd. Dat dat 'ooit' zover kan gaan als in de baby-jaren wist ik nog niet.


Dokter OetLul | 04-10-2017

Dokters. Tot nog niet zo lang geleden boden sommige (hippie?) dokters in NL aan om te helpen bij dit soort praktijken. Zodat het in elk geval "medisch verantwoord" gebeurde. Er was immers "medisch" geen belemmering want de "functionaliteit" bleef in tact (pissen en kinderen verwekken).
Dat het nogal ingrijpend is, en dat je op die leeftijd nog niet alles begrijpt, werd door dokter Oetlul nooit begrepen. Daar pakt u dan maar een paracetamolletje voor.

Er waren ook zelfs (hippie?) chirurgen die naar Sharia landen afreisden. Om dan in elk geval op "chirurgisch verantwoorde wijze" te helpen handen en voeten te amputeren. Van fietsendieven en betonschaarzwaaiers (oh nee, die tweede daar juist niet.)

Mijn theorie is heel simpel. Als je nog niet tot de jaren des verstands gekomen bent, kun je zin en onzin niet bevatten. Het gaat in je gevoel zitten. Als het je als klein kind gebeurt, je moeder gaat juichend taarten bakken, je vader steekt de vlag uit dat je nou net zo een pik als opa hebt, en je later naar beneden kijkt en vraagt, waarom? Je liefhebbende ouders kunnen het niet zijn. Dus als er dan iemand roept, dààr, achter de bosjes, dààr zit de ennemie. Dan begin je te schieten tot je tango dood is. Je schiet gewoon gemakkelijker, want íemand moet het gedaan hebben. Iémand moet de ennemie zijn. Of de Molukse "tango".

Ben je respectvol opgegroeid, dan kun je dat niet zo gemakkelijk. Of helemaal niet. Dat is dan ook weer voor legerleiders lastig natuurlijk.

De dokter hoort een wetenschapper te zijn. Kritisch te blijven. Er waren er zelfs die ook nog wilden helpen kleine meisjesmutsjes dicht te naaien. Van Somalische vluchtelingen geloof ik. Maar toen ging het een beetje tè ver allemaal.

Wordt tijd dat er eens iemand ruitjespapier gaat zoeken... Onze Leidse Universiteit is notabene één van de oudste universiteiten ter wereld. Maar nog altijd achterlijk. Als ik ergens een correlatie zie, is het wel tussen mishandeling zonder zinnige noodzaak en onbegrijpelijk geweld.

Die moeder van die jonge gast die pas gelden over de Ramblas scheurde, die begreep er niks van. Maar wedden dat ze toen ook taarten heeft staan bakken en slingers op heeft staan hangen? Dus is het gek dat je dan uiteindelijk niet je eigen moeder plat rijdt, maar de halve Ramblas? Ièmand moet het toch gedaan hebben........

Ik zeg: Gewelds-risico-factor. En het is niet racistisch, niet anti religie, het kan zo naast de Universele Verklaring voor de Rechten van de Mens worden gelegd. Maar. Risico factor. Helpen. En extra in de gaten houden.


Reageer

Naam:
Reactie:

Songfestival Quiz

Het Eurovisie Songfestival staat weer voor de deur. Hoe Duncan Laurence het gaat doen is nog onbekend, maar wat weet jij nog van het Songfestival van alle andere jaren? Doe nu de GaySite.nl Songfestival Quiz. Klik hier!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de verkiezingen voor het Europees parlement, vriendschap en FvD | klik hier

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over het Eurovisie Songfestival. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Gay op TV

22:00 | MVS

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Andy Brennan (voetballer)

| Tyler Blackburn (acteur)

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

| Ryan Sampson (acteur)

| Ben Platt (zanger)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven