update | Transgendersoldaten bij VMA

28-08-2017 | Op uitnodiging van muziekzender MTV hebben zondagavond een aantal transgendersoldaten uit het Amerikaanse leger de jaarlijkse uitreiking van de Video Music Awards bijgewoond. De vier soldaten en twee veteranen uit het leger, luchtmacht en de marine kregen veel aandacht toen ze samen met enkele vertegenwoordigers van Amerikaanse LGBT-organisaties hun entree maakten over de rode loper (foto). Tijdens het voorprogramma van de show, die wereldwijd vele miljoenen kijkers trok, werd kapitein Jennifer Peace geïnterviewd. "Ons land is erbij gebaat dat alleen de beste mensen op de beste plekken zitten. Pas dan zijn onze strijdkrachten sterk genoeg om ons land te verdedigen. Het maakt echt niet uit hoe je er uit ziet en wie je bent om de Verenigde Staten te dienen," aldus Peace.

MTV president Chris McCarthy had de speciale gasten uitgenodigd om een statement te maken tegen de nieuwste maatregelen van president Donald Trump. Afgelopen vrijdag tekende Trump een memo waarin staat dat het Amerikaanse leger geen transgenders meer mag rekruteren. Wat er gaat gebeuren met de transgenders die op dit moment al in het leger actief zijn is niet bekend.   

Ook dit maal kreeg MTV veel bijval voor het initiatief. Zeven jaar geleden ontving de muziekzender ook al veel lof toen ze tijdens de Video Music Awards 2010 een groep homoseksuele militairen had uitgenodigd. Deze waren ontslagen om dat toen de 'don't-ask-don't-tell'-regel nog van kracht was. Deze regel verbood soldaten binnen het Amerikaanse leger om openlijk uit te komen voor hun geaardheid. De regel bepaalde dat openlijk homoseksuele militairen werden ontslagen.

Update 30-08 | Transgenders die in het Amerikaanse leger zitten hoeven voorlopig niet te vertrekken. Minister Mattis van Defensie zegt dat het bestaande beleid wordt gehandhaafd zolang niet duidelijk is wat het nieuwe verbod betekent voor mensen die al in dienst zijn. Hij roept nu een speciale commissie in het leven die moet onderzoeken hoe dat verbod het beste kan worden uitgevoerd.

GaySite.nl berichtte ook:
26-08-2017 | Transgenders niet welkom in US leger

Deel dit artikel:  

Reageer

Naam:
Reactie:

Songfestival Quiz

Het Eurovisie Songfestival staat weer voor de deur. Hoe Duncan Laurence het gaat doen is nog onbekend, maar wat weet jij nog van het Songfestival van alle andere jaren? Doe nu de GaySite.nl Songfestival Quiz. Klik hier!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de verkiezingen voor het Europees parlement, vriendschap en FvD | klik hier

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over het Eurovisie Songfestival. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Gay op TV

22:00 | MVS

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Andy Brennan (voetballer)

| Tyler Blackburn (acteur)

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

| Ryan Sampson (acteur)

| Ben Platt (zanger)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven